Pradžia / Radikaliai
 

Laiškas sau

Mieloji mano, ...

Evelina Kvartūnaitė
2019 m. Rugsėjo 24 d., 15:30
Skaityta: 151 k.
Nuotr. aut. Danielius Kvartūnas
Nuotr. aut. Danielius Kvartūnas

... kaip turbūt pavėluotai rašau tau šį laišką. Atleisk. Noriu atsiprašyti tavęs už dar tiek daug dalykų - kaip dažnai pamirštu akimirkų svarbą, kaip svarbu tiesiog kvėpuoti, pasiklysti, rinkti žoleles ir kalbėtis su medžiais, pasiklysti savo mintyse ir išgalvoti viską iš naujo.

Žinau, kad tu dažnai galinėjiesi su šiuo pasauliu, bet noriu, kad visada žinotum - su tavimi viskas yra gerai. Tu esi nuostabi. Tu esi pašėlusiai graži visais įmanomais būdais, net jei dažnai taip ir nesijauti. Žinau, kad patiri patyčias, jauti nuoskaudą ir neteisybę, jauti, kad pasaulyje tiek daug neteisybės, nereikalingos pagiežos, pykčio... Gyvenimas tikrai netampa lengvesnis - tu tampi stipresnė ir visi tie įtrūkimai tave padaro tik labiau nepakartojama, autentiška, ištvermingesne bei išmintingesne.

Tu esi verta meilės, dėmesio, rūpesčio bei džiaugsmo. Myliu tave ir tu privalai žinoti, kad tu ne tik žydėsi, augsi, tu sukaupsi tiek žinių bei patirties per savo kelionę, kad sustojus akimirkai, viskas pagaliau įgaus prasmę. Juk visos ašaros, visi randai, sunkumai, akimirkos, kai jauteisi netinkama, nepriimta, visi skauduliai tave padarys šviesos kare. Užaugsi į moterį, kuri ne tik išmoks, kaip besalygiškai mylėti save, bet ir padės kitiems, kurie yra nesuprasti ar nepritapę, kurie patiria tą pačią neteisybę, kurią tu taip gerai žinai ir pažįsti. Tu spinduliuosi jėgą bei stiprybę, nepaisant visų išbandymų. Tavo širdis bus švelni ir atvira, nepaisant kiek kartų ji būtų įskaudinta. Ir visa tai yra kur kas svarbiau bei vertingiau, nei visos materialios vertybės, paviršutiniški džiaugsmai, kuriuos visuomenė kartais užkelia ant pjedestalo, nes tai, ką turėsi,  niekas negalės iš tavęs atimti. Net laikas.

Pasaulis diktuoja tiek daug melo bei neteisybės apie kiekvieną iš mūsų. Ir kartais tu tuo tiki. Linkiu tau nepamiršti, kad tai tik trumparegiškos projekcijos tų, kurie bijo atverti akis stebuklams, galimybėms ar šviesai. Tu verta tos visos šviesos, galimybių ir stebuklų, tu verta dovanoti tai kitiems, dalintis ir jausti ramybę. Ir tu privalai žinoti, kad nepaisant, kas benutiktų, aš visada būsiu tavo didžiausia atrama.

Su meile,

Komentarai
  • Algirdas
    2019 m. Rugsėjo 25 d., 09:45
    Nuostabu, gerb. Evelina!, koks iš tikro puikus, koks TIKRAS, žmogiškas laiškas sau, tokį, sakyčiau, kiekvienas iš mūsų turėtume bent kartais parašyti sau...