Pradžia / Radikaliai
 

17-asis Poezijos pavasaris Pilaitėje. Fotoreportažas. Vaizdo įrašai

Gegužės 25 d. Poezijos paukštė 17-ąjį kartą nutūpė Pilaitės miške, kur visi poezijos mylėtojai ir patys poetai galėjo pasiklausyti ištikimų pilaitiškių, jų artimų bičiulių ir profesionalių giesmininkų eilių. Šis poezijos pavasaris skirtas Pasaulio lietuvių bendruomenės 70-čiui ir Juozo Tumo-Vaižganto 150-osioms gimimo metinėms.

Ona Gaidamavičiūtė
2019 m. Birželio 03 d., 13:54
Skaityta: 118 k.
Ferdinandas Jakšys. Onos Gaidamavičiūtės nuotraukos.
Ferdinandas Jakšys. Onos Gaidamavičiūtės nuotraukos.

Renginį šventinės ugnies įžiebimu šalia šv. Pranciškaus statulėlės pradėjo Pilaitės bendruomenės vadovė Janina Gadliauskienė kartu su Pilaitės bendruomenės metraštininke Angele Šarlauskiene. Renginį vedė redaktorė, poetė, visuomenės veikėja Dalia Tarailienė.

Daugiau įrašų - YouTube paskyroje "Pilaitės bendruomenė", https://www.youtube.com/channel/UCMOL5NBBO8J_xnIrGtTpRFA.

Pilaitės bendruomenės vaizdo įrašai.

Poezijos pavasaryje dalyvavo daug garbių pilaitiškių ir svečių: aktorius Ferdinantas Jakšys, vaidinantis Kosto Ostrausko monospektaklyje „Vaižgantas“, taip pat išeivių poetė Eglė Juodvalkė, aktorius režisierius Ramūnas Abukevičius, poetė Rūta Suchodolskytė-Neniškienė, kiti. Tarp vyriausių poezijos skaitovų – 95-metė Karolina Biekšaitė-Jezerska; tarp jauniausių savo kūrybos skaitovų – 3-klasis Normilas Jurgaitis.

Renginį papuošė Pilaitės gimnazijos ir Martyno Mažvydo progimnazijos moksleivių meninė etnografinė kompozicija-paroda su įamžintais Juozo Tumo-Vaižganto deimančiukais – piešiniais, aplikacijomis.

Vilniaus Pilaitės gyventojų ir jų bičiulių poezija publikuota elektroniniame poezijos pavasario almanache-knygoje „Pavasario delnuose upeliai sužydėjo“. Net 225 psl. knygos sumanytoja – Pilaitės bendruomenė, o sudarytoja – Angelė Šarlauskienė. Almanache – mokinių, pilaitiškių ir Pilaitės bičiulių kūryba.

Komentarai
  • Tomas Karkalas
    2019 m. Birželio 03 d., 19:21
    ... pamačiau ir išgirdau : žiūrėjau į juodai baltas nuotraukas, o širdyje skambėjo Poezijos pavasaris , akyse sužibo visos mūsų gyvenimo spalvos... tai - stebuklingas reportažas , o jūs visi - gerieji burtininkai - ačiū