Pradžia / Radikaliai
 

Garsūs šalies žmonės rinkosi į ilgai lauktą filmo „Harė Krišna! Mantra, judėjimas ir svamis, kuris viską pradėjo“ premjerą

Būrys šalies garsenybių atvyko į kino teatrą „Forum Cinemas Vingis“, kur vyko dokumentinio filmo „Harė Krišna! Mantra, judėjimas ir svamis, kuris viską pradėjo“ premjera. Ši juosta jau sulaukė apdovanojimų ir ypatingo dėmesio visame pasaulyje, tad neabejojama, kad ir Lietuvoje nepaliks abejingų. Pirmieji šį filmą išvysti panoro garsūs šalies aktoriai, dainininkai, režisieriai, visuomenės veikėjai, verslininkai ir politikai.

Radikaliai.lt
2018 m. Kovo 11 d., 08:59
Skaityta: 201 k.
Nuotr. aut. Samvelas Gandžumianas.
Nuotr. aut. Samvelas Gandžumianas.

Dokumentinės juostos apie jau legenda tapusį indų vienuolį, atvežusį senąsias Vedų žinias į Vakarus, laukė jo pasekėjai ir mokiniai visame pasaulyje, taip pat ir Lietuvoje. Pamatyti ir išgirsti patį Šrilą Prabhupadą kino ekrane atvyko dainininkai Igoris Kofas, Ieva Zasimauskaitė, Edgaras Lubys, Vytautė Pupšytė, kuri po filmo premjeros su grupe „Navadvipa“ dovanojo susirinkusiesiems ypatingą koncertą.

Įspūdinga Svamio istorija, apskriejusi visą pasaulį, patraukė ir garsius aktorius Vladą Bagdoną, Marių Repšį, Egidijų Baką bei kitus.  

Prie garsenybių kino salėje prisijungė ir Seimo narė Aušra Maldeikienė, visuomenės veikėjai Ignas Bakėjus, Simonas Dailidė, modelis Eglė Terekaitė, kino ir teatro režisierius Linas Mikuta, baleto šokėja Eimantė Šeškutė, profesoriai, sociologai, verslininkai bei paties Šrilos Prabhupados mokiniai iš Indijos ir kitų šalių.

Svečius su premjera pasveikino Nacionalinėje Eurovizijos atrankoje dalyvaujanti Ieva Zasimauskaitė, kalbą sakė sociologė, religijotyrininkė doc. dr. Milda Ališauskienė.

Į premjerą atvykusieji turėjo itin retą galimybę išgirsti pasakojimą apie patį Šrilą Prabhupadą gyvai iš jo mokinio Parividhos Prabhu, kuris jau daug metų nuolat keliauja ir pasakoja apie legenda tapusį dvasinį mokytoją, kuriuo seka šimtai milijonų visame pasaulyje.  

Po filmo „Harė Krišna! Mantra, judėjimas ir svamis, kuris viską pradėjo“ premjeros svečiai buvo vaišinami nealkoholiniais gėrimais ir užkandžiais, o dainininkė Vytautė Pupšytė ir grupė „Navadvipa“ kūrė nuostabią meditacinę atmosferą.

Pirmieji filmo „Harė Krišna! Mantra, judėjimas ir svamis, kuris viską pradėjo“ premjerą išvydo vilniečiai, kurie išankstinius bilietus išpirko per pusdienį, o kovo 13 dieną juosta atkeliaus ir į Kauną bei Klaipėdą.

Komentarai