Pradžia / Radikaliai
 

Vienintelis Baltijos šalyse Michailo Žvaneckio pasirodymas įvyks tik Vilniuje!

Kovo 21 d. – Vilniuje įspūdinga šventė, kurios visi mąstantys, inteligentiški, humoro ir ironijos jausmą turintys Lietuvos žmonės laukė jau nuo paskutinio pasirodymo! Genialus rašytojas – satyrikas, pačių giliausių ir sąmojingiausių Rusijoje 20 amžiaus pabaigoje – 21 amžiaus pradžioje tekstų autorius – Michailas Michailovičius Žvaneckis (Mихаил Михайлович Жванецкий) surengs koncertą sostinės Kongresų Rūmuose!

Radikaliai.lt
2018 m. Vasario 21 d., 14:03
Skaityta: 47 k.
Vienintelis Baltijos šalyse Michailo Žvaneckio pasirodymas įvyks tik Vilniuje!

Šis didžiojo satyros Meistro pasirodymas neturi jokių analogų, šis vienintelis Baltijos šalyse koncertas bus skiriamas garbiai M.M. Žvaneckio gimtadienio dienai, ir būtent todėl jis bus kupinas neįtikėtinos šilumos, kibirkščiuojančio humoro ir improvizacijos, o taip pat ir kai kurių kol kas paslaptyje laikomų siurprizų.

Į organizatorių klausimą:
– Kaip Jūs iš viso žiūrite į amžių?
Meistras atsako:
– Nekreipiu dėmesio. Seku tik pirmą skaičių. Tai – kaip benzino kolonėlėje: tu matai rublius ir kapeikas, taigi, ir skaičiuok rublius. Arba dar geriau – ir jų visai nereikia, tiesiog – gyvenk!".

Kaip nepasiduoda išankstiniam planavimui pokalbis geroje ir protingoje kompanijoje, taip ir autorinį Michailo Žvaneckio vakarą neįmanoma suplanuoti ar nuspėti. Tai – visada improvizacija duota tema. Duota tema paprasta: einamasis gyvenimas. Todėl ir bet kuris jo koncertinių programų pavadinimas – tik afišos sąlyginumas. Neįmanoma iš anksto nuspėti, kokiu paradoksaliu kampu Žvaneckis pristatys mūsų klausimus gyvenimui ir gyvenimo klausimus mums. Mes dar ir klausimų nesuformulavome arba neišgirdome, o jis, Žvaneckis, jau turi atsakymą, nuo kuriuo mes juokiamės, kaip nuo įžvalgos: „Taigi, iš tikrųjų taip ir yra!»

Aštri socialinė kritika, svarios formuluotės ir kartu inteligencija, nuoširdi ironija, nepakartojamas Odesos koloritas, pasitikėjimą sukelianti, intymi bendravimo su publika maniera – visa tai sukuria individualų Michailo Žvaneckio pasirodymų stilių, apie kurį jis kartą pasakė vienoje savo miniatiūrų: „Humoras — tai reta talentingo žmogaus ir talentingo laiko būsena, kai tu protingas ir linksmas vienu metu. Ir tu smagiai atrandi dėsnius, pagal kuriuos vaikšto žmonės…“.

Nepakeičiamu Michailo Žvaneckio įvaizdžio atributu tapo jo garsusis, senas, apsitrynęs portfelis, kuriame jis nešioja savo tekstus — ranka prirašytus popieriaus lapus:

— Portfelis perėjo man nuo tėvo. Jis mažiukas, jame telpa tik popieriai. Bet tėvas vaikščiojo su juo pagal iškvietimus, kai dirbo chirurgu Odesos poliklinikoje numeris 7… Portfelyje jis nešiojo ligų istorijas. Mano mama perdavė jį man. Perdavė ordinus po tėvo mirties, keletą jo laiškų iš fronto. Štai toks portfelis, — pasakoja rašytojas. — bandžiau naudoti aplankus — pasirodo, labai nepatogu. Aš netgi nepamenu, kaip aš pirmą kartą išėjau ant scenos su portfeliu. Bet greitai pripratau — patogu. Mano nuotrauka „New York Times“, kai aš atvykau į Ameriką ir turėjau koncertą „Karnegi Holl“, buvo pasirašyta taip: „Žydas su portfeliu". Portfelis tapo mano įvaizdžio dalimi, apie ką aš sužinojau ne iš karto.

Daugelį, aišku, domina privatus žymaus rašytojo gyvenimas. Tai nėra paslaptis — Michailas Michailovičius ketvirtą kartą vedęs, nors oficialiai įteisinta buvo tik pirmoji jo santuoka. Iš viso jis turi penkis vaikus.

Meilė viskam, kas nuostabiausio ir įdomiausio yra pasaulyje, greičiausiai veidrodiniu principu atsispindi ir pačiame M. Žvaneckio asmenyje – jį mes mylime visi už viską! Mylime ir laukiame be jokių išlygų!!!

Atsižvelgdami į Vienintelio Baltijos šalyse Michailo Žvanecio pasirodymo unikalumą: Vilniuje, kovo 21 dieną, 19.00 val. Vilniaus Kongresų Rūmuose (Vilniaus g. 6) ir į ribotą skaičių vietų salėje, rekomenduojame iš anksto apsirūpinti bilietais!

Bilietai parduodami visose tiketa.lt kasose!

Informacija dėl bilietų, bilietų užsakymo ir bendradarbiavimo – telefono numeriu: +37069834308.

Komentarai