Pradžia / Radikaliai
 

Žymiausias Lietuvos kino blogiukas MINDAUGAS PAPINIGIS: kvailinu visuomenę jau 15 metų

Tie, kas neabejingi lietuviškam kinui, tikrai yra matę (ir girdėję) MINDAUGĄ PAPINIGĮ, įvairiuose filmuose vaidinanti blogiuką: tai narkomaną, tai banditą, tai dar kokį prašalaitį. Unikalaus užkimusio balso aktorius sutiko pasikalbėti su radikaliai.lt ne tik apie blogus dalykus (2017 09 08).

Mindaugas Peleckis
2017 m. Rugsėjo 08 d., 23:28
Skaityta: 1268 k.
Žymiausias Lietuvos kino blogiukas MINDAUGAS PAPINIGIS: kvailinu visuomenę jau 15 metų

Patį įsidėmėjau turbūt prieš kokį dešimtmetį viename AXX filmukų, kur berods vaidinot narkomaną ar kažką labai panašaus į tai. Išskirtinis tipažas padarė įspūdį, deja, vaidmuo nebuvo ilgas, kaip ir filmas. Vėliau vis dažnėjo Jūsų pasirodymų filmuose, kol, manau, geriausias ir ilgiausias epizodas buvo naujausiame Emilio Vėlyvio filme "Zero III". Kaip Pats įklimpot į aktorystę?

Pries 12 metų, AXX festivalis, Arūno Rutkaus filmas "Dovana", personažas - vyras su peiliu pilve.

AXX buvo startas daug kam, turbūt buvo tinkamas metas ir tema pribrendus.

Aš pirmą kartą į masinių scenų filmavimus nuėjau 2002 metais, ir labai patiko.

Mindaugo Papinigio Facebook paskyros nuotraukos

Vaidinat "blogiuką", kuris piktas, nepatenkintas, keikiasi, šaržuotas, bet garantuotai neįsivaizduoju romantiniame filme, nebent komedijoje ar kokiam panašiam į Breaking Bad, Narcos ar Snowfall. Iš ko semiatės įkvėpimo? Juk vaidinti tokio tipo personažą nėra lengva.

Neigiamą personažą vaidinti yra kur kas dėkingiau, linksmiau, įdomiau, maloniau ir žaismingiau nei teigiamą. Keiksmai, tos ribinės emocijos tai ir yra tai, kas žiūrovui įstringa. Taip, gražu, reikalinga ir būtina rodyti gerą pavyzdį, tam yra kūrinių kategorizavimo sistema pagal amžių, pagal dar kitokius kriterijus, bet jeigu nebus atsvaros ružaviems kiškuciams ir drugeliams, ši misija bus arti neįmanomos. Neigiamas personažas pirmas išsitraukia ginklą, neigiamas personažas dėvi trumpesnį sijoną, neigiamas personažas, labiau tikėtina, kad viršys leistiną greitį, tas žiūrovui ir įsimena.

Kasdieniame gyvenime esate susijęs su visai kitokiais darbais, kitaip tariant, lyg ir nesate "profesionalus" aktorius, t.y. baigęs akademiją ar pan. Kaip pavyksta suderinti rimtą darbą su darbu filmavimo aikštelėje? Ar kolegoms smagu, kad su jais dirba pats Papinigis?

Akademijoje nestudijavau, baigiau VGTU Verslo vadybą. Šiuo metu vykdau individualią veiklą, teikiu aktoriaus paslaugas ir vykdau meninę veiklą, dėl to pries daugumą mano kolegų yra sunku pasigirti tik tuo, kad esu Papinigis.

Kokie filmai, serialai (užsienio, Lietuvos) Pačiam geriausi?

Prieš kelias dienas sužiūrėjau Narcos 3, visi sezonai labai patiko. Dar turiu paminėti Fargo, neseniai pakartojau Sopranos. Prieš porą savaičių pirmą kartą kinoteatre pažiūrėjau Terminator ir Terminator 2, labai patiko.

Ar nekilo įdėja sukurti savo filmą?

Kasdien po 3 kartus:)

Jei galite, šiek tiek išduokite paslaptį, kada laukti Jūsų naujame filme? Gal tai bus Zero IV?

Taip, praktika rodo, kad Zero IV bus. Statistiškai prognozuoju, kad tai bus 2025 metais, negaliu atskleisti temos, nes jos pats nežinau. Kol kas didesnio vaidmens nenusimato, o trumpų mano pasirodymų galima tikėtis dar šiemet išeisiančiuose filmuose.

Ar Jūsų įsidėmėtinas balso tembras toks visada? (Kaip kad Vysockio, Papanovo ir pan.)

Aš gudriai ir visai nesunkiai išmokau tokį balsą imituoti ir nenuilsdamai taip kvailinu visuomenę jau 15 metų.

Ko svarbaus nepaklausiau?

Naudodamasis proga, noriu paskatinti dar kartą dažniau lankytis lietuviškuose filmuose, legaliai juos žiūrėti internetu (Linkomanija, torrent.lt, filmai.in nėra legalūs būdai žiūrėti kūrinius, tuose tinklalapiuose išleisti pinigai nepasiekia kino kūrėjų, o yra išleidžiami žmones kvailinančių sukčių malonumams), tokiu būdu mes visi skatinsime lietuviško kino kaip reiškinio gimimą ir vystymąsi. Tada po trumpesnio laiko turėsim daugiau filmų, kuriuos norėsis žiūreti ir ne po vieną kartą. O jei nepatinka, tiesiog nežiūrėkit. Žiūrovas yra didžiausias ir teisingiausias kritikas. Svarbu turėti svajonių.

Ačiū!

Ačiū už pokalbį

Komentarai