Pradžia / Radikaliai
 

„Loftas Fest“ festivalis pristato nemokamą festivalio zoną

Pirmadienio vakarą, „Coffee Inn Roasters“ bare Vilniuje įvyko penktojo miesto festivalio „Loftas Fest“ pristatymo vakarėlis. Festivalio šeimininkas Viktoras Diawara pristatyme susirinkusiems svečiams grojo populiariausius šių metų festivalio atlikėjų kūrinius ir papasakojo apie naujienas, kurių bus galima tikėtis jau šį penktadienį, rugsėjo 2 d., prasidėsiančiame festivalyje. Viena svarbiausių žinių – „Loftas Fest“ šiemet pristatys užsienyje populiarų festivalių formatą – didžioji dalis festivalio zonų bus nemokamos ir prieinamos visiems vilniečiams ir miesto svečiams.

Radikaliai.lt
2016 m. Rugpjūčio 30 d., 09:39
Skaityta: 77 k.
„Loftas Fest“ festivalis pristato nemokamą festivalio zoną

Šiais metais „Loftas Fest“ festivalio teritorija išsiplėtė kone trigubai ir užims beveik visą buvusios „Elfa“ gamyklos kiemo teritoriją, kurią sudaro net 60 tūkstančių kvadratinių metrų. Šioje milžiniškoje erdvėje įsikurs „miestas mieste“, kuriame festivalio lankytojų lauks didžiulė nemokamų koncertų, teatro spektaklių, meno performansų, parodų po atviru dangumi, kino seansų, mados pasirodymų ir kitų pramogų programa.

Mokama festivalio zona bus tik vidinė menų fabriko „Loftas“ scena, kurioje savo pasirodymus surengs tokios pasaulinės muzikos žvaigždės, kaip prancūzų techno atlikėjas Gesaffelstein, britų folk trio „Daughter“, izraeliečiai „Lola Marsh“, japoniškos pop muzikos įkvėpti londoniečiai „Kero Kero Bonito“, anglai „Formation“ ir kiti.

Viktoro video žinutė:

„Festivalio koncepciją, kai mokama yra tik pagrindinių atlikėjų scena, o visos kitos festivalio erdvės yra nemokamos, pasiskolinome iš užsienio festivalių praktikos, pavyzdžiui, mūsų partnerio „Europavox“ vykstančio Prancūzijoje, islandų festivalio „Iceland Airwaves“ ir  kitų. Ši koncepcija leidžia festivalio programą ir mūsų visų metų atradimus pažinti ir tiems, kurie galbūt negali nusipirkti bilieto į festivalį arba galbūt visai nenori į žymaus atlikėjo koncertą, bet mielai pažiūrėtų teatro spektaklį, kino filmą ar apsilankytų dizaino mugėje. Dar vienas dalykas – beveik nebeliko vietos ir bilietų į penktadienio pasirodymus, kurie vyks „Lofto“ viduje, todėl idėja kiemo zoną padaryti nemokama mums atrodo puiki išeitis patirti festivalio pramogas ir tiems, kurie nebetils į „Lofto“ vidų“, – pasakoja vienas menų fabriko „Loftas“ įkūrėjų ir „Loftas Fest“ organizatorių Viktoras Diawara.

Jam pritaria ir viena festivalio organizatorių Živilė Diawara: „Nuo pat pradžių siekėme, jog „Loftas Fest“ būtų tikras miesto festivalis – kelias dienas trunkanti viso Vilniaus šventė, kuriame sau įdomios veiklos rastų ne tik melomanai, bet ir meno gerbėjai, kino žiūrovai, mados mylėtojai, ne tik jaunimas, bet ir šeimos su vaikais, netgi vyresni miestiečiai. Kad „Loftas Fest“ jie rastų naujų ir dar nepatirtų potyrių, pirmieji išgirstų ir pamatytų tai, kas yra šviežia ir populiaru dabar, o ne buvo vakar. Taip pat siekiame kuo daugiau žmonių parodyti kitokį – urbanistinį, kūrybišką ir inovatyvų, sparčiai atgimstančio Naujamiesčio ir jo bendruomenės veidą. Tikime, jog mūsų sprendimas didžiąją festivalio dalį miestiečiams dovanoti nemokamai, taps tradicine ir viena didžiausių Naujamiesčio švenčių, kurios kasmet lauks visi vilniečiai.“

„Loftas Fest“ festivalis šiemet tapo pirmuoju ir kol kas vieninteliu lietuvišku festivaliu, kurį finansavo Europos Sąjungos „Kūrybiškos Europos“ programa. Tai ir suteikė galimybę įgyvendinti šią nemokamos festivalio zonos koncepciją. Už galimybę dalį festivalio visuomenei pristatyti nemokamai renginio organizatoriai yra dėkingi ir Lietuvos kultūros tarybai bei Vilniaus miesto savivaldybei.

Penktojo „Loftas Fest“ pristatymo vakarėlyje svečiai ne tik pirmieji išgirdo įdomias festivalio naujiienas ir klausėsi festivalio žvaigždžių kūrinių, bet ir galėjo išbandyti virtualios realybės žaidimus, kuriuos pristatė „Vroom“, įsiamžinti interkatyviose „Feel the Light“ fotografijose ir netgi atnaujinti savo spintą stilingais pirkiniais – visa tai vakaro svečiams buvo tarsi užuomina į tai, kas šiemet „Loftas Fest“ dalyvių lauks festivalyje.

Šiais metais vienintelis urbanistinis muzikos ir menų festivalis Lietuvoje „Loftas Fest“ vyks rugsėjo 2-3 d., menų fabrike „Loftas“, Vilniuje.

Daugiau informacijos: www.loftasfest.lt.

Komentarai