Pradžia / Radikaliai
 

„Šiaulių naktys 2016“: apdovanoti miesto šviesuliai ir šviesuoliai

Gausybė koncertų, teatralizuoti pasirodymai, sporto varžybos ir šviečiančių žmonių paradas– visa tai vyko Šiauliuose rugpjūčio 26–27 dienomis, „Šiaulių naktų 2016“ metu. Dvi naktis mieste netilo muzika, miesto viešosiose erdvėse vyko įvairios akcijos, atgijo kultūros ir švietimo įstaigos.

Radikaliai.lt
2016 m. Rugpjūčio 29 d., 19:47
Skaityta: 61 k.
„Šiaulių naktys 2016“: apdovanoti miesto šviesuliai ir šviesuoliai

Naktinis tinklinis Šiauliuose prigijo

Pirmąją „Šiaulių naktų“ vakarą prasidėjo jau antrasis naktinio tinklinio čempionatas. Per dvi naktis iš viso buvo sužaistos 46 rungtynės, kurių metu dėl prizinių vietų varžėsi 24 komandos iš Šiaulių, Kuršėnų, Telšių, Klaipėdos ir Kauno. Trečiąją vietą iškovojo Telšių tinklinio komanda ACTC, antroji vieta atiteko Šiaulių komandai LITOŽA, o garbingą pirmąją vietą užėmė taip pat Šiaulių komanda BANGA. Laimėtojams prizus įsteigė ir apdovanojo Šiaulių sporto mokykla ir sporto prekių parduotuvė „Hummel“.
Taip pat „Šiaulių naktų“ metu pradėta ir nauja tradicija – tinklininkų naujojo sezono šventė. Centrinėje miesto aikštėje, prie milžiniškais tinklinio kamuoliais virtusio miesto fontano Pristatyta Šiaulių tinklinio komanda „ELGA-MASTER IDEA-SM „DUBYSA“ ir Šiaulių tinklinio mėgėjų lygos 2016 / 2017 metų sezono komandos.

Šviečiančiųjų eisena

Bene svarbiausiu renginio akcentu tapo pirmą kartą surengtas Šviečiančių žmonių bei transporto priemonių padaras, kuriame dalyvavo pavieniai žmonės, politinės partijos, miesto klubų ir organizacijų nariai, meno bei muzikos kolektyvai. Išradingiausiai apsišvietę šeštadienio vakarą, apie 22 val., pajudėjo per visą Šiaulių pėsčiųjų bulvarą Auksinio berniuko aikštės link, kur šviesiausieji dar kartą prisistatė komisijai ir susirinkusiai didžiulei miesto auditorijai.

Po ilgų komisijos svarstymų apdovanoti net šeši žmonės, eisenoje švietę labiausiai ir žinoma, ryškiausia transporto priemonė. Laimėtojų laukė „Artilux“ paveikslai ir šviestuvai, specialūs Šokolado fabriko „Rūta“, audioknygų leidyklos „Audioteka“ prizai. O pirmos vietos laimėtojams atiteko „Baltic vairas“ įsteigti didieji prizai – dviračiai. „Juk Šiauliai ne veltui nuo seno laikomi dviračių miestu, tad ir prizai turi būti atspindintys šį titulą“, – teigė renginio organizatorius Remigijus Ruokis.

Dėmesys miesto šviesuoliams

Apdovanojus ryškiausius ir labiausiai šviečiančius, laukė dar viena staigmena. Organizatoriai jau gerokai prieš renginį kvietė visus miestiečius rašyti ir siūlyti žmones, kurie savo miestui yra nusipelnę labiausiai ir galėtų oficialiai vadintis šviesiausiais miesto žmonėmis. Tai žmonės, kurių  veiklos ir iniciatyvų dėka Šiaulių miestas tampa gražesnis, o šiauliečių gyvenimas – geresnis ir šviesesnis. Anketų buvo sulaukta tiek daug, kad išrinkti vieno laimėtojo tiesiog nepavyko, todėl buvo išrinkti net šeši šviesiausieji.  
Šviečiančios šeimos apdovanojimą laimėjo Violeta ir Romualdas Laugaliai, kurie jau daugiau nei 35 metai vadovauja vaikų ir jaunimo tautinių šokių ansambliui „Šeltinis“.

Šviečiančia sporto idėjų įgyvendintoja bei šviesaus gyvenimo propaguotoja išrinkta Jurga Mikelionienė. Jos dėka miestiečiai reguliariai kviečiami į įvairias treniruotes po atviru dangumi bei Šiaulių arenoje.  Jurga – pozityvi, užkrečianti aplinkinius asmeniniu pavyzdžiu, tikinti savo darbo prasme, skleidžianti ypatingą šviesą, kuri tūkstančiams šiauliečių padeda išmokti pasidovanoti sau svarbiausias dovanas – sveikatą ir gyvenimo džiaugsmą.

Baltų šviesos kategorijoje apdovanotas Lietuvos žaliųjų judėjimo narys Darius Ramančionis. Šiaulių gamtos ir kultūros paveldo apsaugos klubo „Aukuras“ ilgametis pirmininkas, daugelio klubo organizuotų akcijų ir renginių iniciatorius, Šiaulių nevyriausybinių organizacijų konfederacijos tarybos narys. Vienas iš asociacijos „Kurtuvėnų bendruomenė“ lyderių, Žemaitijos regioninės etninės kultūros globos tarybos pirmininko pavaduotojas, Lietuvių etninės kultūros draugijos narys.

Jaunimo šviesos kategorijoje apdovanota Irma Gajauskaitė. Talkšos ežero pakrantės šviesulys, savo veikla “FOX spot” pritraukusi aktyviam, sveikam ir kultūringam laisvalaikiui gausų būrį šiauliečių, aktyviai dalyvaujanti įvairiose akcijose, gražino visa miestą koordinuodama akciją „Darom2016”.

Šiaulių universiteto gimnazijos fizikos mokytojas Vacys Jankus apdovanotas astronomijos šviesos kategorijoje. Tai žmogus, kuris neapsiriboja mokytojo darbu, o taip pat ir savanoriškai dirba Šiaulių universiteto observatorijoje.

Trimito šviesos laimėjimą pelnė Romualdas Žukauskas – ilgametis muzikos mokytojas, kurio iniciatyvos ne vienoje mokykloje tapo istorine žyme. Tai žmogus, kuriam kultūra ir jos populiarinimas ypač jaunimo tarpe yra svarbus. Subūrė unikalų orkestrą, kurio programa nėra tradicinė - didžiąją dalį sudaro džiazinė muzika, yra ir akademinės, tradicinės muzikos. Pats kaip vadovas ir dirigentas pilnavertiškai dalyvauja orkestro veikloje grodamas trimitu. Neskaičiuoja valandų dirbdamas su orkestrantais, viena iš svarbių savybių – paprastumas. R. Žukauskas bendrauja paprastai, nesureikšmina laimėjimų, titulų. Galima teigti, jog būtent R. Žukausko dėka Šiauliuose pagyvėjo pučiamųjų instrumentų orkestrų kultūra.

Visiems šviesiausiems miesto žmonėms įteikti specialūs „VAGOS“ knygynų tinklo, audioknygų leidyklos „Audioteka“ ir „Artilux“ prizai.

Daugiau informacijos:

www.naktys.lt

www.facebook.com/groups/251378671632014

Komentarai