Pradžia / Radikaliai
 

Ar galima Žolines švęsti be žolės?

Daugeliui žmonių, kurie yra paragavę marichuanos dūmo – katalikiška Žolinių šventė yra tapusi atsipalaidavimo su žolytės suktinuku diena. Gal jie niekada nėra girdėję Žolinių legendos, o gal jiems net ir nereikia to girdėti, nes paprastam žmogui pavadinimas kalba pats už save.

Tadas Daujotas
2016 m. Liepos 19 d., 14:07
Skaityta: 90 k.
Ar galima Žolines švęsti be žolės?

O kaip su reggae muzika? Bob Marley idėjos plinta visame pasaulyje, o tos ideologijos dalis be abejonės yra atsipūtęs (arba apsipūtęs) gyvenimo būdas, kurį visuomet lydi lengvas ir gaivus dūmas. Jeigu užduotum klausimą gatvėje „Ar galima klausytis reggae muzikos neparūkius žolės“, manau, kad išgirstum ir teigiamų, ir neigiamų atsakymų, bet jeigu paklaustum „Ar galima neapsirūkius groti reggae?“, turbūt dauguma muzika besidominčių jaunosios kartos atstovų vienareikšmiškai atsakytų jog tai yra neįmanoma. Panašiai yra ir su Žolinėmis – daugumai praeivių, kuriems daviau skrajutę ir klausiau ar jie planuoja švęsti Žolines be žolės, tai buvo nesuvokiamas klausimas ir jie su visu rimtumu man atsakė: „Argi įmanoma švęsti Žolines be žolės?“. Tęsiant pokalbį, kuomet žmonės išgirsdavo, kad šioje šventėje dar gros reggae grupė iš JAV, jų smegenyse greičiausiai pradėdavo „šaudyti saugikliai“ ir jie niekaip negalėdavo suvokti kaip įmanoma reggae grupės nariams nerūkyti žolės ir dar koncertuoti Lietuvoje per Žolines. Manau, kad čia ir prasideda visas įdomumas...

Paauglystėje į reggae muzikos tėvynę nuvykęs Markas Moras (Mark Mohr) susižavėjo šios šalies kultūra ir lengvas marichuanos dūmas tapo jo kasdieninio gyvenimo palydovu. Jaunas amerikietis Jamaikoje atrado reggae muziką, kuri įsišaknyjo jo kraujyje ir jaunuolio širdyje gimė svajonė – sukurti reggae grupę bei koncertuoti visame pasaulyje. Nuo to laiko praėjo maždaug 30 metų, ir ši svajonė išsipildė su kaupu – grupė aplankė daugiau kaip 50 pasaulio valstybių, įrašė 21 albumą, kurių jau yra parduota daugiau kaip pusė milijono kopijų. 2013 metais išleistas albumas „Reggae Worship: A Roots Revival“, pasiekė pirmąją vietą „Billboard Reggae Albums“ topuose. Turbūt daugeliui iškilo klausimas apie kokią grupę aš kalbu? Tai yra kolektyvas CHRISTAFARI. Šios grupės istorja prasidėjo 1989 metais, ir iš šioje istorijoje neužuosite žolės dūmo. Kodėl?

Užaugęs krikščioniškoje šeimoje, Markas nuklydo nuo savo dvasinio auklėjimo ir paauglystėje pradėjo vartoti alkoholį bei narkotikus. Prieš pat savo aštuonioliktąjį gimtadienį, jaunimo stovykloje Markas turėjo nenuginčijamą susitikimą su Dievu. Po šio įvykio jis nusprendė pašvęsti savo gyvenimą Jėzui Kristui bei buvo išlaisvintas iš visų priklausomybių. Marko gyvenime troškimas kurti reggae muziką niekur nedingo, bet noras svaigintis tiesiog išnyko.

Net 27 metų blaivybės stažą turintis grupės lyderis bei sveiką gyvenimo būdą propaguojanti visa CHRISTAFARI komanda rugpjūčio 13-15 dienomis atvyksta į Lietuvą. Jie surengs koncertus LCC Tarptautiniame universitete Klaipėdoje (2016 08 13, 19:00) bei Mokytojų namų Vasaros Terasoje Vilniuje (2016 08 15, 19:00). Galima sakyti, kad tai įdomus sutapimas jog šis nuotaikingas kolektyvas į mūsų šalį atvyksta būtent per Žolines, bet galbūt kažkas supras, jog tai yra ženklas iš aukščiau...

Oficialus grupės tinklapis: www.christafari.com.

Grupės YouTube kanalas: https://www.youtube.com/user/christafariband

Renginio „Žolinės be žolės“ tinklapis: www.bezoles.lt.

Bilietus parduoda BILIETAI LT: http://www.bilietai.lt/lt/event/31002.

Komentarai