Pradžia / Radikaliai
 

Didysis Žaidimas. 5 Nepastebimas Guru Guru ėjimas

Guru Guru mokėjo žaisti nepastebimai. Dabar jis slapta pajudino nematomą figūrą. Ar Dravenis pastebės? Ar supras, ar pajaus? Ir iš tiesų, Dravenis susverdėjo, tarsi kažkas jam būtų smogęs per galvą.

Algimantas Lyva ir Mindaugas Peleckis
2016 m. Birželio 18 d., 19:12
Skaityta: 36 k.
λάβρυς, φωτογραφία Mindaugas Peleckis
λάβρυς, φωτογραφία Mindaugas Peleckis

- Guru Guru, kodėl tu taip gerai, tiesiog virtuoziškai žaidi? Tu žinai Doktriną, ir aš negaliu tavęs nieko išmokyti... Tu žinai Mokymą, geriau nei aš...

„Kokią Doktriną? Kokį Mokymą? Apie ką šneka Dravenis?“ – sunerimo Guru Guru ir kukliai pastebėjo, - ačiū, bet aš nieko nežinau...

- Ar nori sužinoti? – nesitraukė Dravenis.

- Ne. O kam?

- Ne kam, o KĄ?

- Ką? Didžiąją Schemą, kurią suvokia nušvitę stačiatikių vienuoliai (μεγαλόσχημος, Схима).

- Na, štai tu nori suprasti Didžiąją Schemą? Pagirtina. Kokie pasiekimai? Kiek jau sužinota?

- Ji yra.

- Didžioji Schema yra! Valio! Kitas tavo žingsnis?

- Schema didelė. Ten reikės žengti daug žingsnių.

- Guru Guru, gal tu gali papasakoti nors apie vieną savo žingsnį? - paklausė Dravenis.

Guru Guru meniškai tylėjo, todėl Dravenis pasiryžo kalbėti apie tai, ko nežino. Ne pirmas kartas, ir ne paskutinis.

- Guru Guru, gal tas žingsnis – įvertinti, pagirti save: netobulą, tingų, piktą? Gal tokiu būdu galime pakeisti save? O gal tai tik egoizmas? Ar teisinga jaustis patogiai, saugiai? O gal reikia gyventi įtampos ir streso būsenoje? O gal tas žingsnis - tai akvariumas, izoliacija nuo visko, kas tave erzina ir trikdo? Guru Guru, dabar tu žaidi, tu saugus, nes tave saugo Didysis Žaidimas.

- Didysis Žaidimas nieko nesaugo. Jis žaidžia Pats, - pagaliau prabilo Guru Guru.

- Jis žaidžia Pats. - čia tai mintis... Šis požiūris man svetimas, bet jis įdomus... O kai įdomu, galima ir su parašiutu šokti iš lėktuvo... – susimąstė Dravenis.

- Teks šokti be parašiuto.

 - Guru Guru, man keistai atrodo, dedasi, vaidenasi, kad aš pražiopsojau tavo svarbų ėjimą...

Didysis Žaidimas - itin stipri antigravitacinė jėga, kuri beveik nieko netraukia; Dar žr. Nulinė Jėga; atrasta 2084 m.; Visatoje ji veikia beveik nematomai, tačiau, išnagrinėję stiprias gravitacines jėgas (žr. Didysis Judintojas, Gravitacija), mokslininkai atrado, kad yra kažkas, kas jas sulaiko ir objektams neleidžia veržtis stipraus gravitacinio šaltinio link; nors ir vadinama Nuline Jėga, ji iš tikrųjų yra galingiausia žinoma Visatoje jėga, kurios kilmė kol kas nėra aiški, nors buvimas įrodytas (Astronomijos enciklopedija, 2093 m., Wilnjus, Lituanija)

Komentarai