Pradžia / Radikaliai
 

Žodžiai

At(si)kartojam. Po žodį, po du. Kartais. Ne daugiau. Kartais net daugiau. Logika? Logistika? Atryju prisiminimus. Viskas kitaip. Tik tas pats jausmas – laukinis vienišumas. Nesvarbu, kiek rankų tave liečia. Žmonės sako, kad tik tada, kai žinai, kas yra meilė, gali suprasti bliuzą. Žmonės sako, kad viskas turi kainą. Net pinigai. Net tai, ką vadinam gyvenimo dovanom.

Evelina Kvartūnaitė
2016 m. Balandžio 24 d., 02:38
Skaityta: 29 k.
Žodžiai

Žodžiai, kuriuos tariu dar truputį uždelsia ties lūpom ir lėtai kyla aukštyn. Stabteli ties gatvės žibintais. Kyla, kyla.. kol pasiekia euforiją, ima stingti, formuoti snaigės pavidalo būtybes. Ir tada krinta. Krinta taip, kaip pasakų herojai krinta į meilę. Krinta taip, lyg nieko kito nebūtų galima daryti. Krinta aklai ir nelyg gravitacija su tuo neturėtų nieko bendro.

Tūkstančiai rankų nenugrlostys to laukinio vienišumo. Tos rankos nuglosto naivumą, nuglosto kantrybę, tikėjimą laiminga pabaiga ir kartais, jei esi labai laimingas, vieną ar du šarvus, saugančius tave nuo skausmo.

Žodžiai, kurie kurie kyla. Kurie nesudrumsčia tylos ir tik trumpam stabteli ties truputį pasvirusiais gatvės žibintais. Žodžiai, kurie žeidžia ir tie, kurie miršta natūralia mirtim taip ir neišvydę saulės šviesos. Žodžiai, kurie lieka su tavimi, saulo, verda arbatą, kurie atsagiai prisiglaudžia, nekyla taip greit ir nekrinta. Iš lėto dėlioja tą bliuzą, kurį tikrai suprasi.

Komentarai