Pradžia / Radikaliai
 

MAIKLAS. Romanas. Vandenynas

Tai ne gandas, pats girdėjau, kad tai tiesa. Žemė turi kailį, Žemė yra gyvūnas, didelis, mielas, kaip šuo ar lama. Ir ji apsupta plaukuota tamsiąja materija. Niekas netiki, bet kada nors patikės. (Iš tikrųjų ir privačiųjų Maiklo gandų sąsiuvinio, Nr. 322, 2000 m.)

Algimantas Lyva ir Mindaugas Peleckis
2015 m. Lapkričio 25 d., 16:48
Skaityta: 35 k.
Be pavadinimo. Mindaugo Peleckio nuotr.
Be pavadinimo. Mindaugo Peleckio nuotr.

Maiklas užsimerkė, nes jis pamatė branduolinį sprogimą... Žemė apsivalė nuo parazitų... Nemoka draugauti su Gamta, tegul dega pragare... Ir nejučia pradėjo juoktis: po ilgamečių darbų ANA visi įvykiai atrodė komiški, visos hipotezės kvailos, o filosofija - narkotizuotas kliedesys... Ir kur yra absurdo ribos?

Maiklas atsimerkė. Sprogimo nebuvo. Buvo sapnas. Jis nežinojo, ar geriau būtų buvę, jei Žemė susprogtų, ar liktų tokia, kokia yra: su begale bepročių, ištvirkėlių, iškrypėlių ir karo mylėtojų. Skaitydamas žinias jis kasdien su tokiais susidurdavo, netrūko jų ir realiame Absurdistano gyvenime. Maiklas nebuvo tas, kuris labai myli žmoniją, tačiau taika jam atrodė didžiausias gėris. Kartais jis būdavo melancholiškai banalus ir ANA mėgo sapalioti apie taiką visoje Žemėje. Tada kolegos pravardžiuodavo jį komunistu, raudonuoju ir dar visaip kitaip negražiai... 

- Ša, jūsų kalbose nėra absurdo! Atsitokėkite, kur jūs dirbate? – aš tik noriu, kad būtų taika. 

- Man reikia gando apie taiką, - pareikalavo Reptilijus, - šis gandas būtų totalus absurdas... Maiklai, prie darbo!

Dienos gandas (kiekvieną kartą - vis kitoks, ANA garantuoja)

ANA kartą buvo paskelbusi, kad Europoje ir Azijoje taika. Tai du mitai, kuriuos reikia paneigti. Nes abiejų nėra. Yra tik visuotinė, pasaulinė taika. Karo nėra jokiame planetos kampelyje. Ir pačiame karščiausiame, ir – šalčiausiame. Branduoliniai arsenalai sunaikinti, visi kareiviai demobilizuoti. Atgijo, tankais išarta Sachara. Patrankos šaudo vandens „bombomis“. Auga palmės, žydi gėlės, ir visi laimingi. Tai nebuvo tiesa, bet nebuvo ir melas. Kodėl? Apie tai - kitame Dienos gande. 

ANA inf.

Gyvenimas atrodė kvailas, kad Maiklui norėjosi verkti... Kaip pasipriešinti smurtui? Mohandas Karamčandas Gandis rekomenduoja Ahimsą. Nesipriešinti blogiui... Laukti, kol išseks skriaudikų jėgos ir jie nusibaigs savo blogų darbų mėšle...

Gyvenimas ir buvo kvailas, bent taip manė Maiklas. Dažnai jis nematydavo jokių prošvaisčių. Viskas pilka, niūru, ir tik retos kelionės prie jūros - nesvarbu, ar toli šiaurėje, ar pietuose - pravalydavo jo absurdo prikimštas smegenis... Jūra nepaneigiamai demonstravo, kad pasaulis nesibaigia nedideliais žemės plotais, į kuriuos Okeanui, tiesą sakant, yra nusispjaut. Ne viena sala ar žemynas jau skendo ir vėl kilo... O Okeanas buvo ir yra... Taip! YES „Tales From Topographic Oceans“ 

Dienos gandas (kiekvieną kartą vis kitoks - ANA garantuoja)

Atlantai tebėra gyvi. Jie tarp mūsų. Dalis jų - reptiloidai (Maiklas, rašydamas šį gandą, pamąstė apie savo viršininką), dalis atrodo tiesiog paprasti žmonės. Tačiau žmonių genetika smarkiai skiriasi, tad mokslas nesunkiai įrodo, jog nėra taip, jog visi kilo iš vieno žmogaus. Vienas žmogus buvo, bet kada ir kur - tai žino tik ANA. Ir apie tai praneš Jums kitą kartą. 

ANA inf.

Po šio gando Maiklą prislėgė sunki erezija. Vienas, vienintelis žmogus – tai Maiklas. Yra tik Maiklas, daugiau nėra nieko. Jėga, bet šiek tiek baisoka. 

Absurdistanas, 2015 m. 

Komentarai