Pradžia / Radikaliai
 

„What's Next?“ konferencijos vinis: futuristai iš Islandijos ir Lietuvos

Kūrybinių industrijų konferencija „What's Next?“ lapkričio 6-7 dienomis supažindins ne tik su inovacijomis, kūryba ir skirtingomis jos industrijomis, bet ir ateitimi.

Radikaliai.lt
2015 m. Spalio 09 d., 14:21
Skaityta: 60 k.
Hlin Helga
Hlin Helga

Ateities klausimai, tendencijos, išradimai, inovacijos ir pokyčiai - visą šį žinių bagažą surinks savo srities profesionalai, futuristai, ir per 2 dienas pakeis miglotą ateities matymą į ryškų paveikslą.

3 metų „What's Next?“ augimas

Islandė futuristė - konferencijos atradimas

Futuristė iš Islandijos Hlin Helga yra tendencijų stebėtoja, dizaino specialistė ir futuristinių mokslų dėstytoja.

Šiuo metu Hlin gyvena tarp Reikjaviko ir Stokholmo, kur dėsto prestižiniuose universitetuose futuristinėmis ir dizaino temomis. Vilniuje ji tyrinės kaip matymas toliau nei esame įpratę matyti, gali pakeisti industrijos raidą.

„Mums visiems yra ko pasimokyti jungiant taškus tarp tendencijų, taip pat apjungiant savo intuiciją, svajones ir norus“, - sako Hlin.

Lietuvis padės išgirsti ateitį

Inovacijų ir kūrybiškumo konsultantas, universiteto lektorius Eigirdas Žemaitis taip pat padės geriau suprasti ateitį ir kur link judame.

Jis specialiai „What's Next?“ ruošia visą ateities perspektyvos radarą, kuris padės apžvelgti žmoniją laukiančius pokyčius artimu, vidutiniu ir tolimu laikotarpiais.

„Šiandien pastebimi silpni signalai gali virsti stipriais garsais, todėl svarbu nuolatos stebėti mokslo ir technologijų raidą - savo pranešime padėsiu išgirsti ateitį“, - reziumuoja Eigirdas.

Ateitį ryškiai matantis robotų kūrėjas

Su ateitimi eksperimentuoti mėgstantis vienas perspektyviausių konferencijos pranešėjų - 23 m. Kristijonas Vasiliauskas baigė mokyklą JAV daug anksčiau nei jo bendraamžiai, Jungtinėje Karalystėje - universitetą, o kurti robotų verslo atvyko į Lietuvą.

„Be robotų kūrimo ir savo veiklos plėtros, dirbu su vaikais, o tiksliau su būsimais genijais. Įsivaizduokite, dvylikamečiai jau dabar dirba su komerciniais projektais ir uždirba pinigus savo galva“, - sako „Robotikos Akademijos“ vadovas ir jaunasis kūrėjas K. Vasiliauskas.

Kristijonas savo prezentacijos metu pademonstruos išradimus, taip pat papasakos, kokios technologijos pakeitė jo buitį. Be to, jis yra iš tų žmonių, kuris be galo mėgsta testuoti ateities įrankius. Nenustebkite pamatę Kristijoną gatvėje su „Google“ akiniais ir emocijas išreiškiančiomis ausytėmis-lankeliu: kai liūdna - jos nusvyra, kai įdomu - pasikelia ir pan. - tai vienas iš Kristijono išradimų.

Dar 7 „What's Next?“ pranešėjai

Konferencijos metu, lapkričio 6-7 dienomis menų fabriko „Loftas“ teritorijoje, taip pat vyks dizaino mugė „Uptown Market“, veiks inovacijų ekspozicija, mažesnėje salėje savo sėkmės istorijas pasakos pasaulį nustebinę lietuvių projektai.

Primename, jog tarp pirmųjų paskelbtų „What's Next?“ pranešėjų taip pat yra gerai žinomas virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas, kuris kalbės apie kulinarinių industrijų inovacijas.

Kita pranešėja Nikky Smedley yra pažįstama didžiajai daliai pasaulio iš „Teletabių“, kur 6 metus ji išbuvo geltono teletabio LaaLaa kailyje, o dabar yra kūrybiškos jaunėlių edukacijos ekspertė.

Apie kūrybišką mąstymą, vaizduotę, jos apetitus ir alternatyvias ateities idėjas kalbės rašytojas, filosofas, intelektualas Kristupas Sabolius.

Apie gyvenimą keičiantį paslaugų dizainą kalbės suomis Reima Rönnholm, apie interaktyvų dizainą - slovėnė Sara Božanić, jos bendratautis Luka Piškorič konsultuos apie kūrybos žmonėms dažnai iškylančius „crowdfunding“ klausimus. Kino inovacijas išdėstys scenarijų autorė ir rašytoja iš Airijos - Jasmina Kallay.

Komentarai