Pradžia / Radikaliai
 

... iš Paryžiaus (2 dalis)

- Guru Guru, kodėl siaubo filmukų herojai miršta ne tragiškai, bet šiurpiai? Jų mirtis nesukrečia, bet išgąsdina. Jų mirtis neturi didybės.

Algimantas Lyva ir Mindaugas Peleckis
2015 m. Gegužės 04 d., 21:54
Skaityta: 27 k.
Mimas. http://www.nasa.gov/sites/default/files/thumbnails/image/pia06654.jpg
Mimas. http://www.nasa.gov/sites/default/files/thumbnails/image/pia06654.jpg

- Mirties nebijota viduramžių Europoje, - lėtai, nematomomis svarstyklėmis pasverdamas kiekvieną žodį, itin atsargiai aiškino Guru Guru, - tada bijota gimimo stebuklo, dabar, postpasaulyje, viskas atvirkščiai... Mirtis tėra žaidimas, gimimas irgi. Tai postpasaulio mitas.

Išgirdęs atsakymą, Dravenis susverdėjo, ir vos neatsitrenkęs į langą, laiku sugebėjo įsikibti plačios palangės:

- Guru Guru, baisu, šiurpu yra ne gimti, ne mirti, bet gyventi... Ir tarsi atrodo, kad nieko negali atitikti, kai tu žiūri pro langą ir stebi kiemą. Pabodusį, matytą daugelį kartų. Bet žinai, kad kažkada ateis kitas kiemas, į kurį pažvelgs kitas žmogus, ir kur tada būsi tu, kur būsiu aš?

- Draveni, vakar buvau pas Gargoilius! Ir šiurpu, ir gražu! Esmė ta - Gargoiliai tikri, o Notre Dame yra labai didelės energetikos vieta. Reikia visada būti Paryžiuje, pasijusti gotu, pajausti nakties grožį, bodėtis diena, kasdienybe... Kasdienybė – tai ta pati, cikliškai pasikartojanti diena. Su naktimi – kitaip. Niekas nesako – kasnaktybė.

- Guru Guru, aš nurimstu, kai klausau, „kertuosi“ į legendinį John Lee Hooker and Canned Head - Hooker'n Heat diską - labai stipru! 1970 metai... Neabejoju - Gargoiliai tikri, o Notre Dame yra labai dideles energetikos vieta... Bet muzika stipresnė! Guru Guru, pasisemk JĖGOS IR GALIOS, būk energingas, nes Lietuvoje bus labai sunku, labai pilka, labai lietinga ir Galigantas labai įžūliai lips tau ant kulnų... Guru Guru, matyk, matyk, matyk Paryžių!

Dabar, Dravenis neišlaikęs minčių įtampos, nukrito ant grindų. Su kuo jis kalbėjo. Guru Guru buvo Paryžiuje, o kur buvo Dravenis?

 

Nėra kritimo, nėra duobės, tik laisvas skrydis į akimirką, kurią beviltiškai gaudo visi pasaulio laikrodžiai.

Komentarai