Pradžia / Radikaliai
 

Mokantis plaukti. Šimtas neužbaigtų interliudijų. 17 interliudija. Guru Guru pasineria į šou biznį

Dravenis suprato, kad laikas gali tik atimti, bet ne duoti. Laikas it skeletas yra nepastebimas, bet jis yra visatos kūno atrama. Be to, būna laikas, kai reikia ne tik duoti, bet ir atimti, ir atvirkščiai.

Algimantas Lyva ir Mindaugas Peleckis
2015 m. Kovo 29 d., 17:56
Skaityta: 38 k.
http://griffin.mixrmedia.com/wp-uploads/rekuru/blog/2012/07/bright.jpg
http://griffin.mixrmedia.com/wp-uploads/rekuru/blog/2012/07/bright.jpg

– Nenoriu būti žmogumi, – sušuko Dravenis ir savo namuose pasijuto it ateivis.

Taip lengviau, saugiau ir įdomiau. Vargana būti žmogumi. Dravenis pažvelgė į savo kaukolės vidų ir, deja, nieko nepamatė. Tamsa. Antgamtinio, nežemiško laiko pojūčio stoka trukdė pajusti įprastinių įvykių tėkmės ribas, naujas galimybes, netikėtumus.

Dravenis nuvirto ant kilimo. Lavono poza? Tik poza! Dravenis ilgai gulėjo užsimerkęs. Pagaliau jis įsidrąsino atmerkti pavojingas akis. Švelni melancholija ramino. Keisdamas žiūrėjimo kampus, Dravenis greitai pavargo nuo apvalėjančių sienų, iki biliardo rutulio padidėjusių dulkių, storų voratinklio tinklų, pterodaktilinių musių. Geriau jau įprastas, kasdieniškas žvilgsnis. Argi?

Ar verta gyventi savo namuose? Reikia paklausti palangės pelargonijų – ar jos nori augti miške? Ar kambarinės gėlės trokšta laisvės? Dusino iki koktumo pabodęs kambarys. Dravenį stebino tik keistos lubų savybės. Ten visada švaru, tuščia, jauku. Gal lubos ekranas? Ne tik... Lubos gydo nuo visų ligų, ypač nuo paranojos, depresijos, isterijos ir alkoholizmo. Lubos draugauja su stogu. Stogas – tai portalas jungiantis kasdienybę su pakiliu TV pasauliu.

Dravenis pažvelgė į nišą sienoje. Ten kadais stovėjo televizorius. Dabar ten buvo tuščia. Tuštuma ir chaosas. Sunku patikėti, kad jo kambarys tapo artilerijos poligonu. Dravenis užsimojo alpinisto kirtikliu. Staiga kambario viduryje išdygo Guru Guru.

– Atvykau, kol dar nesugriovei savo namų. Užteks tinginiauti, – pradedame šou biznį. „Karštosios Šakutės“ – štai koks turi būti naujas nusivalkiojusios muzikinės grupės pavadinimas. Pasivadinusi „Pop Babcėmis“ ar „Juodomis Kisomis“ grupė automatiškai grimztų į Pravalo bedugnę. Draveni, tu senas melomanas, žinai, kad daugybė puikių grupių buvo pasivadinusios nei šiaip, nei taip: „Jūroje Hyp“, „Ei, Sy, Dy, Sy“, „Amerika“, „Bostonas“, „Čikaga“, „Kanzasas“, „10 Sysių“. Argi tai kopimas į šou biznio aukštumas? Turiu (ir ne tik tau!) paruošęs naują saldainį: „Karštosios Šakutės“ – aštru, kieta ir vien mergos. Toks mūsų devizas, – dėstė šou biznio pradmenis Guru Guru. – Ką pasakysi? Tavo žodis.

Dravenis smogė kirtikliu į sieną. Atsivėrė plati kiaurymė, iš kurios išniro septynios undinėlės ir pradėjo šokti ir dainuoti. Dravenis čiupo gitarą, o Guru Guru užgulė sintezatoriaus klavišus.

Bach!!!

Šou lubos, kirtiklis, undinėlės, niekada neišjungiamas televizorius, biznis, J.S.B.

Komentarai