Pradžia / Garsas / Sound
 

Lietuvos metalo muzikos viltis: grupė BULVIAKASIS

Interviu su grupe BULVIAKASIS (2016 06 20).

Mindaugas Peleckis
2016 m. Rugsėjo 20 d., 23:33
Skaityta: 517 k.
Lietuvos metalo muzikos viltis: grupė BULVIAKASIS

Netikėtai, pasufleravus bičiuliui, kuris metalą išmano geriau nei nemetalą, sužinojau, kad yra tokia grupė BULVIAKASIS. Tai įvyko šiandien, visai neseniai. Man buvo pasufleruota, kad esate Lietuvos metalo viltis. Pagalvojau - pokštas. Tačiau pažiūrėjau du klipus, kuriuos skelbiate, ir man jie labai patiko. Tikras true thrash metal à la Slayer, Kreator, Sodom... Super.

O dabar po ilgokos prakalbos norėčiau paprašyti prisistatyti - kas tokie esat, iš kur, kada atsiradot, ir kada gi pirmasis albumas išeis?

Esame grupė "Bulviakasis", Speed Thrash Metal iš Vilniaus. Susikūrėme prieš 7 mėnesius, vienų lemtingų sugertuvių metu. Esame trys artimi bičiuliai, kurie dalinasi bendra Thrasho ateities vizija. Norime pagyvinti metalo muziką Lietuvoje. Pirmo albumo išleidimas priklausys nuo to, kaip vystysis mūsų muzikinė veikla, tačiau planuojame tai įgyvendinti per metus. Bet kuriuo atveju stengsimės išleidę naują dainą, išleisti ją kartu su video klipu.

Kodėl grupė pavadinta būtent taip, humoristiškai, o ir šiaip atrodo, kad esate linksmi vyrukai. Gal thrash metal ir turi būti toks - nebūtinai apie žmonijos bėdas kaip kad Megadeth, ir gal ne taip linksmai kaip Tankard, bet kažkas tarpinio?

Mūsų grupėje vyrauja kolektyvinis darbas, kaip ir bet kokiame kaimo bulviakasyje, todėl šis pavadinimas buvo labai artimas.Be to bulviakasis yra murzinas darbas ir reikalaujantis ne vieno lašo prakaito, kas atspindi mūsų grupės muzikos sunkumą ir mūsų užsispyrimą toliau plėtoti savo muzikinę veiklą. Thrash metal yra apie ekspresiją, nevaržomą greitį ir geras idėjas, tad kuriame apie tai, kas tuo metu yra aktualu mums.

Kur esate groję anksčiau, koks Jūsų muzikinis išsilavinimas?

Lukas (gitara ir vokalas) – grojęs grupėje Velion, Maksas ir KO. Muzikinis išsilavinimas – 5 metus lankyta muzikos mokykla. Po daug polkų ir kepurinių teko mest, atsibodo.

Henrikas (bosas) – grojęs Rebel Eye, Edge of Time, muzikinio išsilavinimo nėra.

Tomas (back vokalas, teksto kūrėjas, grupės dekoracija) – negrojęs niekur kitur, muzikinio išsilavinimo nėra.

Ką klausot, kokios grupės yra Jūsų kelrodės žvaigždės?

Mūsų pirminis įkvėpėjas yra grupė Exodus. Taip pat klausome Megadeth, Slayer, Anthrax, Kreator, Judas Priest, Testament, tačiau tuo neapsiribojame.

Kada ir kur bus Jūsų koncertai, albumai, turas po Šiaurės ir Pietų Amerikas?

Kai jos mumis pakvies. Apie tai būtinai pranešime savo Facebook paskyroje.

Kodėl taip pavadinta grupė, ką Jums reiškia šis žodis?

Bulviakasis yra komandinis darbas, reikalaujantis daug pastangų iš kiekvieno grupės nario. Ir kad ir kaip bebūtų sunku, dienos gale susėdame prie bendro draugystės stalo, kūrį vainikuoja alus arba tauresnis gėrimas.

Ar metalistas gali groti kanklėmis arba birbyne?

Manome, kad taip. Bet pas mus birbina geriausiai Lukas, nes kaip tik mokinosi groti birbyne.

Komentarai