Pradžia / Garsas / Sound
 

Unikalaus tembro muzikantas Jokūbas Jankauskas pristato naujausią kūrinį „Vaikystė“

Muzikantas Jokūbas Jankauskas pristato naujausią kūrinį „Vaikystė“. Nors unikaliu balso tembru galintis pasidžiaugti 20-metis neseniai iškrito iš projekto „Lietuvos balsas“, jis nė negalvoja prarasti meilės muzikai ir jau turi naujų tikslų. Vis labiau populiarėjantis Jokūbas klausytojams dovanoja naują dainą „Vaikystė“. Pasak jo, šis kūrinys primena déjà-vu ("jau mačiau") jausmą.

Radikaliai.lt
2023 m. Kovo 20 d., 13:04
Skaityta: 143 k.
Jokūbas Jankauskas. Katažynos Polubinskos nuotr.
Jokūbas Jankauskas. Katažynos Polubinskos nuotr.

„Esant vaiku, nesvarbu, kas vyksta pasaulyje, mes paprasčiausiai susikuriame savąjį. Ši daina – lyg stebuklingas portalas, kuris nuneša klausytoją atgal į vaikystės laikus. Augant šie jausmai nyksta, tampa blankesni, todėl kviečiu juos prisiminti klausantis dainos“, – pasakoja Jokūbas.

Jokūbas teigia ne kartą sulaukęs pastebėjimų iš klausytojų, kad jo vokalas primena garsių scenos grandų balsus – Ovidijaus Vyšniausko ar Gyčio Paškevičiaus. Pats vaikinas dėl to nesuka galvos. „Aš tikrai nesijaučiu blogai, džiaugiuosi kad žmonės randa savo panašumus“, – šypsosi jis.

Katažynos Polubinskos nuotr.

Dainos įraše galime išgirsti gyvai grojančius muzikantus: būgnininką Gintarą Stankūną, bosistą Ričardą Matyženok ir elektrinėmis gitaromis grojančius Edviną Mačiulaitį bei Vitoldą Lesniak.

„Babtyno dvaro sesijų filmavimai (kaip mes tai vadiname) buvo gan sudėtingi. Jie reikalavo daug planavimo, pasiruošimo. Mus į dvarą priėmė jo sergėtojas Mindaugas Šventoraitis. Dvi dienas dvare ruošiamės, repetavome, o trečiąją įvyko koncertas ir filmavimas. Tos dienos rytą gavau skambutį, kad operatorius susižeidė koją, negali judėti, lakstyti, bet jis pasiryžo atvažiuoti ir filmuoti nepaisant visko“, – sako J. Jankauskas.

Jokūbą klausytojai galėjo išvysti šių metų „Lietuvos balso“ sezone. Deja, dvikovose jam sėkmė nenusišypsojo, nes mokytoja Monika Liu pasirinko toliau keliauti su atlikėja Sangita.

„Dalyvavimas „Lietuvos balse“ man lyg linksmieji kalneliai: pakyli ir leidiesi, pakyli ir vėl leidiesi. Organizatoriai labai rūpinasi dalyviais, manau, požiūris į juos yra netoli Amerikos standartų. Kad pasirinks Sangitą, aš supratau vos Monikai pradėjus apie ją kalbėti. Liu aistros, kuri taip smarkiai degė Sangitai, neišėjo niekaip pramušti. Labai norėjau patekti į kitą etapą, kad turėčiau nuostabią galimybė sudainuoti Eltono Johno dainą „Your Song“. Ją būčiau atlikęs fortepijonu ir parodęs savo kitą, ramesnę, ne tokią rokavą, pusę“, – sako Jokūbas.

Vis dėlto tai Jokūbo nenustabdė – balandžio 9 dieną savo klausytojus jis kviečia į koncertą Kaune, koncertų salėje „Pramogų oazė“.

„Tai koncertas, skirtas visoms amžiaus grupėms. Jame atliksiu autorines dainas ir daug užsienio hitų“, – paslapties šydą praskleidžia J. Jankauskas.

Viršelio autorė - Oksana Mazur.

Komentarai