Pradžia / Be problemų
 

Kaip gimsta spalvinimo knygelės?

Indrė Gražulevičiūtė-Vilėniškė (Indrė Wooden Fox), pasitelkdama Al, arba Dirbtinį Intelektą, sukūrė penketą spalvinimo knygelių – ir vaikams, ir suaugusiems. Apie šią kūrybos sritį nusprendėme pakalbinti talentingą kūrėją ir mokslininkę.

Onutė Gaidamavičiūtė
2024 m. Balandžio 05 d., 07:09
Skaityta: 55 k.
Indrės Wooden Fox spalvinimo knygelės
Indrės Wooden Fox spalvinimo knygelės

Kaip gimė idėja Jums Al pagalba pradėti kurti knygas vaikams, spalvinimo knygeles?

Jau senokai kuriu įvairius vaizdus su Dirbtinio Intelekto (DI, AI) algoritmais, pradėjau prieš kelerius metus, kai vaizdą iš teksto generuojančių algoritmų dar nebuvo. Tuo metu ši skaitmeninio meno sritis labai sudomino ir nuo to laiko stebėjau jos vystymąsi, kartu išbandydama vis naujus algoritmus. Nuolat galvojau, kaip tinkamai pateikti tokius darbus žiūrovams. Su kolege esame surengusios generatyvinio skaitmeninio meno parodų, bet kuomet pamačiau Rašytojų akademijos knygos kūrimo ir iliustravimo naudojant DI kursus, pagalvojau, kad tai yra kaip tik tai, ko man reikia. Būtent šiame kurse gautos žinios man padėjo sukurti pirmąsias knygeles ir patalpinti jas Amazon knygų prekybos tinkle.

Indrės Wooden Fox spalvinimo knygelė kavos pertraukėlėms 

Kiek iš viso knygelių sukūrėte ir atspausdinote?

Šiuo metu esu sukūrusi tris spalvinimo knygeles, viena iš jų skirta vaikams ir suaugusiems, kitos – suaugusiems, afirmacijų rašymo ir spalvinimo knygelę kavos pertraukėlėms, keletą sąsiuvinių užrašams ir knygelę 36 metų vaikams apie pelėdžiuko Willow dieną. Iš tiesų besimokydama Rašytojų akademijos kurse pirmiausiai norėjau susikurti tokias knygeles, kurių norėčiau pati – spalvinimo knygelių gamtos ir mistinėmis temomis ir kavos pertraukėlėms darbe skirtos knygelės, todėl kiekvieną paveikslėlį generavau ir atrinkinėjau kruopščiai ir su meile. Nors tokia veikla iš pažiūros atrodo komercinė, bet knygelių kūrimo mokytis mane pirmiausiai pastūmėjo kūrybinė šios veiklos pusė. Jau seniai svajojau kurti viršelius ir iliustracijas knygoms, o čia atsirado galimybė sukurti visą knygelę. Beje savo susikurtas knygeles pati ir spalvinu ir galiu patvirtinti jų relaksacinį poveikį.

 

Atvertus Indrės Wooden Fox spalvinimo knygelę

Pažiūrėjus tos spalvinimo knygelės išsiskiria ypatingu profesionalumu, kūrybingais siužetais, ten ir Jūsų pamėgti paveikslų veikėjai, kad ir lapės, pelėdos, ten figūruoja.

Nors daug kas kritikuoja generatyvinius DI atvaizdus kaip sintetinius, bedvasius, neoriginalius ir panašiai, bet iš savo patirties galiu pasidžiaugti, kad man gerai sekasi tiek vaizdais, tiek tekstu “susikalbėti” su DI algoritmais ir išgauti norimus atvaizdus ir net tam tikrą savo autorinį braižą. Tam, žinoma, labai padeda ir mano pamėgti personažai: lapės, pelėdos, katinai ir kt.

Atsivertus Indrės Wooden Fox spalvinimo knygelę

Kur kiekvienas norintis gali įsigyti Jūsų knygelių? Ar ketinate daugiau Al pagalba kurti spalvinimo knygelių vaikams?

Mano knygeles galima rasti internetiniame knygų prekybos tinkle Amazon. Ateities planuose spalvinimo knygelė vaikams su linksmais varliukais, o paaugliams – su raganomis. Pirmiausiai susikūriau tai, ko norėjo vaikiškoji mano asmenybės dalis, o dabar jau kursiu kitiems.

Dėkoju.

 

Indrės Wooden Fox spalvinimo knygelė

Komentarai