Pradžia / Garsas / Sound
 

Vakaras, kurio Erica Jennings nepamirš niekada

Dainininkė Erica Jennings šįvakar Šv. Kotrynos bažnyčioje Vilniuje vieną po kito surengė du savo pirmuosius solinius koncertus, kuriuos prisimins visą gyvenimą.

Radikaliai.lt
2016 m. Balandžio 26 d., 21:57
Skaityta: 86 k.
Vakaras, kurio Erica Jennings nepamirš niekada

„Mano kūryba yra labai nuoširdi, kapstau giliai, taigi ir leidžiu sau būti pažeidžiama. Būtent dėl to, manau, kad bažnyčia buvo geras pasirinkimas pradėti savo solinių koncertų kelią. Manau, buvau rami, susikaupusi ir artima žmonėms“, - pirmuosius įspūdžius po koncerto išduoda Erica.

Atliko kelis ypatingus koverius

Iki šio vakaro Erica Jennings savo didžiuliame patirties ant scenos bagaže turėjo tik vieną solinį koncertą - „Coming Home for Christmas“ -, tačiau ir jo metu ji daugiausia atliko kalėdinių dainų koverius.

„Taip, kai kam galbūt sunku patikėti, bet šiandien buvo mano pirmasis solinis koncertas, kuriame pasirodžiau su savo kūryba. Žinoma, kažkiek jaudinausi, bet kartu ir labai laukiau šios akimirkos“, - emocionaliai ir pakiliai kalbėjo Erica.

Nors atlikėja ir dainų kūrėja jau turi ne vieną asmeninį hitą („Lovely Day“, „Coming Home for Christmas“, „Leading Me Home“ ir pan.), tačiau tik šiandien ji atskleidė daug daugiau savo kūrinių.

Iš viso šįvakar koncerte nuskambėjo 16 dainų, o kelios iš jų buvo koveriai: „Mano viena mėgstamiausių visų laikų dainų yra „Nothing Compares to You“, kurią atlieka airė Sinead O’ Connor. Visad norėjau sudainuoti šį kūrinį gyvai ir būtent ten, kur vilnija nuostabi akustika. Pagaliau šiandien buvo vieta ir laikas tai padaryti“.

„Nothing Compares to You“ Erica pasirinko dar ir norėdama paminėti praeitą savaitę anapilin išėjusį atlikėją Prince'ą, kuris parašė šį jos itin mėgiamą kūrinį:

Lauryno Mataičio nuotraukos

„Apskritai man Prince'o muzika yra tarsi gyvenimo garso takelis. Jo pradėjau klausytis, kai man buvo 7 metai. Tuo metu mano vyresnė sesė buvo didelė Prince'o gerbėja, todėl nuolat namuose suko jo vinilus“.

Taip pat šįvakar Erica atidavė pagarbą kitiems dviems tautiečiams: šiuo metu vienam populiariausių Airijos atlikėjų - Hozier - sudainuodama „Take Me To Church“ ir legendiniam Christy Moore'ui atlikdama „Black is the Colour“.

Specialus koncerto svečias - Vidas Bareikis

Be kelių Ericai brangių koverių didžiąją koncerto dalį šįvakar užpildė Ericos asmeninė kūryba, kurią ji kruopščiai šlifavo bent penkerius metus.

Nuskambėjo gerai pažįstami E. Jennings kūriniai - kiekvieną jų publika sutiko šilčiausiais plojimais. O naujus kūrinius ir jų ypatingą skambesį bažnyčios erdvėje žmonės klausėsi susikaupę.

Naujieną pavadinimu „The Perfect Time“ Erica atliko kartu su aktoriumi ir muzikantu Vidu Bareikiu: „Mudu visad gerai sutariame. Be to, Vidas mane labai palaikė nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje, tačiau pirmą kartą pasirodyti kartu scenoje mus suvedė atsitiktinumas“, - pasakoja E. Jennings.

Tarptautinio kino festivalio „Kino pavasaris“ uždaryme Ericai netikėtai buvo pasiūlyta pasirodyti ir atlikti „Leading Me Home“. Jos klavišininkas tuo metu jau buvo užsiėmęs, taigi jį mielai sutiko pakeisti Vidas Bareikis.

„Tačiau dar iki mūsų pirmojo pasirodymo scenoje buvau Vidui nusiuntusi „The Perfect Time“ demo versiją ir jis iškart pamatė išbaigtą dainos viziją. Taip gimė mūsų vienos dainos duetas“, - šypsosi Erica.

Būsimi vieši koncertai - ne Vilniuje

Atvirumas ir nuoširdi kūryba - tokį kelią Erica pasirinko po daugybės ilgų ieškojimų: „Būtų neteisinga sakyti, kad iki to buvau su kauke, tačiau tikrai buvau atsargesnė, sąmoningai save saugojau“.

Solinis Ericos Jennings albumas išeis dar iki vasaros: „Tikslios datos dar nėra, bet šiuo metu jau išbraukinėju dainas, kurios yra geros, bet ne puikios“.

Kitas dainininkės viešas koncertas įvyks pajūryje - gegužės 7 d. Klaipėdos dramos teatre.

Komentarai