Pradžia / Garsas / Sound
 

Koncertų ciklo „Artistico“ programoje – ypatinga vasaros pabaigos staigmena

Nuo sustyguoto baroko polifonijos pynių iki Lotynų Amerikos šokių muzikos aistros verpetų. Platų klasikinės muzikos spektrą apimančią programą koncertų ciklo „Artistico“ dalyviai rugpjūčio 29–31dienomis pristatys Dusetose, Trakų Vokėje ir Biržuose. Būrys talentingų atlikėjų smuiko, alto, violončelės, kontraboso ir fortepijono garsais sužavės net išrankiausią klasikinės muzikos mylėtoją.

Radikaliai.lt
2015 m. Rugpjūčio 28 d., 09:33
Skaityta: 32 k.
Koncertų ciklo „Artistico“ programoje – ypatinga vasaros pabaigos staigmena

Koncertų ciklo sumanytojai bei meno vadovai, VšĮ „Ars Lituanica“ įkūrėjai smuikininkė Dalia Dėdinskaitė ir violončelininkas Gleb Pyšniak sako, kad jaunieji muzikai ankstesniuose ciklo „Artistico“ koncertuose jau spėjo užburti melomanus. „Pilnos koncertų salės ir klausytojų komplimentai muzikantams dar sykį įrodo, kokius talentingus atlikėjus užaugino Lietuva“, – jaunaisiais muzikais džiaugėsi organizatoriai.

Dusetose, Trakų Vokėje ir Biržuose scenoje pasirodys, populiarius ir visų pamėgtus klasikinės muzikos opusus grieš ir skambins net 11 atlikėjų: Danielė Brekytė (smuikas), Konrad Levicki (smuikas), Marija Pranskutė (smuikas), Laura Staponkutė (smuikas), Kristina Anusevičiūtė (altas), Barbora Butvydaitė (altas), Ignas Bazaras (violončelė), Deividas Dumčius (violončelė), Samanta Ignatjeva (kontrabosas), Lauryna Lankutytė (fortepijonas), Gabija Maknavičiūtė (fortepijonas).

D. Dėdinskaitė ir G. Pyšniak teigia, kad rugpjūčio 29–31 dienomis vyksiantys koncertai pažymės ciklo „Artistico“ vasaros sezono pabaigą. „Iki šiol atlikėjai griežė ir skambino solo ar su fortepijono pritarimu. Tačiau trijuose vasaros pabaigos koncertuose visi atlikėjai susijungs į vieną didelį ansamblį. Klausytojams tai bus maloni muzikinė staigmena“, – koncertų išskirtinumą pabrėžė D. Dėdinskaitė ir G. Pyšniak.

Visi projekto „Artistico“ dalyviai pasirodys ne tik vasaros koncertų cikle, bet ir didžiajame rudens ture Birštono Kurhauze, Kauno filharmonijoje, Lietuvos Nacionalinės filharmonijos organizuojame koncerte Vilniuje bei Klaipėdos koncertų salėje.

Profesinius įgūdžius jaunieji talentai patobulins meistriškumo kursuose, kuriuos ves į Lietuvą atvyksiantys pasaulinio garso atlikėjai iš Austrijos – smuikininkai prof. Christian Altenburger ir prof. Johannes Meissl bei šveicarų altininkas prof. Christoph Schiller.

Į vieną ansamblį susijungsiantys koncertų ciklo „Artistico“ pažibomis tapę muzikai pristatys J. S. Bacho, F. Mendelssohno, G. Mahlerio, A. Piazzolla ir kitų kompozitorių geriausias kompozicijas.

Koncertai vyks:

Rugpjūčio 29 d. 18.00 val. Kultūros centro Dusetų dailės galerijoje.

Rugpjūčio 30 d. 16.00 val. Trakų Vokės dvaro sodyboje.

Rugpjūčio 31 d. 17.30 val. Biržų pilies rūmų menėje.

Daugiau informacijos rasite www.arslituanica.lt.

Komentarai