Pradžia / Garsas / Sound
 

NeblogaiNeblogai, arba Impresija. GeraiGerai. gorgon's son. 2015 (Prior Musica)

Nė nesitikėjau, kad Vilius Tamošaitis savo albumu nuvils, tad nė neįdomu rašyti impresiją apie tikrai labai gerą kūrinį, vis dėlto minčių apie GeraiGerai albumą yra. Štai jos.

Mindaugas Peleckis, kontroversiškas muzikos diskurso rašytojas
2015 m. Liepos 22 d., 09:54
Skaityta: 68 k.
NeblogaiNeblogai, arba Impresija. GeraiGerai. gorgon's son. 2015 (Prior Musica)

Somebody save my "Black Turtle"

Albumas tikrai yra labai neblogas. Nesu didelis šokių muzikos mėgėjas ir žinovas, tačiau mano senstelėjusius kaulus ji galėtų išjudinti: subtili, su dabar mėgstamu 80s poskoniu, inkrustuota begale feat.'ų (atrodo kaip ironija, bet gal taip reikia?). 

Taigi penkiolikoje dainų fyturina Dominyka Kriščiūnaitė, Karolis Rupkus, Monika Ganga, Kazimieras Likša, suomiai Myon, Agnė Šiaulytė-Petunija, Justina Vaikutytė, Gabrielė Vasiliauskaitė, Audronė, Kamilė Kielaitė-Kami (kai kurie/kurios po du kartus). Tai pagražina, paįvairina albumą. Tiesa, po 14-osios oficialios dainos, kurioje dainuoja pats Vilius Tamošaitis, yra siurprizas, Bonus. Gražus, vertas dėmesio. Puiki užbaiga. 

9 kūrinys yra instrumentinė kompozicija Galileo, galinga ir galilėjiška, kosminė. Jean Michael Jarre mielai tai paklausytų, jei dar neklausė. 

Muzika solidi, norisi švilpauti, galvoti apie atostogas, suptis ant kėdės ir šaukti kažką nesąmoningo. Ekstazę ritmas tikrai sukelia. Išties, tai tikriausiai yra geriausia GeraiGerai savybė: sugebėti užgriebti tam tikrus kampus, kurie apšlifuojami ir tampa harmoninga muzika. 

Medūzos Gorgonės mitologijos nenagrinėsiu, bet kad dainuojama ne apie dviratuką, tai gerai. O apipavidalinimas, knygutė su dainų tekstais (jie visi angliški, tad užsienio rinka, tikiuosi, bus pamaloninta) labai neprasti. 

Masteris atliktas Bostone Tomo Waltzo, įrašyta Garso Architektūroje Vilniuje, viršelis Vaivos Kovieraitės (good surname for cover art...).

Na tiesiog nėr prie ko prikibt. Imi CD ir klausai, suki jį tol, kol jau nebeįmanoma klausyt. Nežinau, kiek kartų tam prireiks, bet tikrai nemažai, nes esama čia daug ir gudrių navarotų

Kuo daugiau tokios optimistinės, skaidrios ir inteligentiškos muzikos. Intelligent pop at its best.

Grožis tikrai išgelbės pasaulį dar ir dar kartą. Gerai? Aišku, kad gerai.

www.geraigerai.com

www.facebook.com/2xgerai

Beautiful light in the sky

Beautiful light from the moon

Įsiminkit šį viršelį: tai vienas geriausių Lietuvos muzikos albumų

Komentarai