Pradžia / Garsas / Sound
 

Recenzija. MaNNazz - Hopes (2017). Teišsipildo viltys!

MaNNazz albumas HOPES yra vienas geriausių, kokius išgirdau šiemet (nors iš tikro jis pasirodė pernai metų pabaigoje). Šviesus, ramus, kartais priverčiantis šokti, tačiau liūdnai nuoširdus ir tikras. Tai, be abejonės, vienas geriausių lietuviškų albumų, kuris, be kita ko, ir išleistas itin estetiškai. Kami (Kamilė Kielaitė) kartu su vyru Bogdan Sienkievič bei draugais įrašė itin puikų 10 dainų albumą anglų kalba. Nė nepasakytum, kad dainuoja lietuvė - jokio akcento, o muzika - pasaulinio lygio. Tikiuosi, pasaulyje apie šią grupę sužinos kuo plačiau.

Mindaugas Peleckis
2018 m. Kovo 09 d., 14:24
Skaityta: 76 k.
Recenzija. MaNNazz - Hopes (2017). Teišsipildo viltys!

Interviu, darytą paskutinę praėjusių metų dieną, su Kamile galite skaityti čia:

http://www.radikaliai.lt/garsas-sound/4261-interviu-su-mannazz-kad-isdrisciau-pati-kurti-butent-tokia-muzika-reikejo-13-metu.

Dažnai lopšines primenantis albumas skamba labai skaidriai, tuo jis gali patraukti įvairių stilių gerbėjus - tai ir elektroninė muzika, ir dreamwave, ir nuoširdžios baladės (su išimtimis - kalbu apie dainą MOZZARELLA).

Albumas trunka 36 minutes ir prabėga nepastebimai. Jo dainos įsimena, melodijos sukasi galvoje ne vieną dieną, kol neiškentęs vėl užsidedi CD. Man asmeniškai įspūdingiausios - HOPES, FALLING STAR ir MOZZARELLA, nors, tiesą sakant, visos vienodai puikios kokybės.

Apie tokius gerus albumus sunku kalbėti.

Apie jo dizainą: tai digipakas su visų dainų tekstais, išvardintais kartu grojusiais muzikantais ir puikiu viršelio piešiniu. Labai malonus laikyti rankose. Visų dainų autorė - Kamilė, beatbox - šio žanro meistro B. Sienkievič, prodiusuota Dominyko Zaliecko, masteris - Normanto Ulevičiaus, dizainas - Gabi Eitavi, puiki poros fotografija - Vido Černiausko.

Ne paslaptis, kad albumas išleistas sunkiu Kamilei metu ir skirtas jos šių metų sausio 6-ąją išėjusiai Mamai Angelei Kielienei, kurios poezijos knyga ATOKVĖPIS bus netrukus pristatyta radikaliai.lt.

Tačiau albume jaučiamas ne piktumas, skausmas, o greičiau šviesus liūdesys, tikėjimas ir viltis.

Ačiū, kad esat, MaNNazz.

Apie tai, kad albumas vertas aukščiausio balo, nė neužsiminsiu, - tai akivaizdu.

Komentarai