Pradžia / Radikaliai
 

Postpasaulis. Guru Guru. Pyktis. Šiaurė. Lygiai trys

Guru Guru, kaip galbūt supratote, buvo paprastas žmogus, kurio gyvenimas jau buvo kiek įdienojęs. Jis jautė pyktį. Pyktį dėl praeities, kurios nesugebėjo priimti.

Algimantas Lyva ir Mindaugas Peleckis
2014 m. Rugsėjo 22 d., 15:19
Skaityta: 38 k.
Seid. Anár. Mindaugo Peleckio nuotr.
Seid. Anár. Mindaugo Peleckio nuotr.

Paklausite, prie ko čia Šiaurė ir lygiai trys? Ne, tai nesusiję su jokiu muzikiniu albumu. Ir – nė lašo ironijos. Guru Guru buvo šiaurėje, laikrodis rodė lygiai tris.

Guru Guru skaičiavo savo nuodėmes, kurias suvokė pats, tada savo nuodėmes, kurias jam sužėrė kiti žmonės. Pirmasis nuodėmių maišas išėjo nelabai didelis, antrasis – didesnis nei Joulupukio.

Guru Guru buvo piktas, todėl jam skaudėjo koją. Bent taip mokė toks tai anoks mokytojas, gal irgi guru. Pasak tokio tai anokio mokytojo, jei skauda kairę koją, tai susiję su praeitimi, yra likimo pažeminimas, Dievo valios nepriėmimas ir agresija prieš praeitį. Toks buvo „rentgenas“, pateiktas vieno priekaištaujančio žmogaus, išpažįstančio tokio tai anokio mokytojo mokymą.

Guru Guru nežinojo, ar toks tai anoks mokytojas buvo teisus, jis žinojo tik tai, kad jį ėmė pyktis. Ant ko galima pykti, jei viskas – tik Tuštumos iliuzija? Dievo, savęs, konkrečių žmonių? Vis dėlto pyktis buvo realus.

Kadangi Guru Guru buvo Šiaurėje, jo jausmai buvo apšalę, reagavo į viską vangiau, nors proto malūnėlis sukosi it pašėlęs, berdamas minčių miltus makaulėn. Laikas slinko lėtai. Sprendimo nebuvo. Guru Guru liko embriono pozoje neribotam laikui.

Prieš tai, beje, Guru Guru lankėsi tikrame rentgeno kabinete. Jam įdomiausia pasirodė tai, kad šis buvo patalpintas poliklinikos aukšte, kuriame – psichiatrijos specialistų kabinetai. Pacientų prie jų būriavosi daug.

„Man skubiai reikia dvasinio rentgeno, kuris apšviestų savo Dieviškąja Iliuminacija“, – tuščias kaip pati Tuštumos iliuzija tuštuma jautėsi Guru Guru.

Po trijų vienuolika. Šiaurė. Pyktis. Guru Guru. Postpasaulis. 

Komentarai