Pradžia / Knygos
 

NAUJIENA. Pasirodė žurnalo BALTAS KAMBARYS Nr. 3

Kad žurnalas BALTAS KAMBARYS yra geresnis už kitus kultūros leidinius, spausdinamus Lietuvoje, ir kiekybe, ir kokybe, jis jau įrodė. Trečiasis numeris, kuris ką tik pasirodė, tai tik patvirtino.

Radikaliai.lt
2017 m. Spalio 08 d., 15:18
Skaityta: 197 k.
NAUJIENA. Pasirodė žurnalo BALTAS KAMBARYS Nr. 3

Kaip visada, žurnale - autorių ir temų margumynas, tačiau šis kaleidoskopas nėra dirbtinis, jis malonus, nes įvairialypis ir įdomus.

Neišduosiu paslapčių (beje, internete visą solidžios apimties žurnalą galite rasti čia: https://issuu.com/baltaskambarys/docs/bk_nr3, o jo internetinį puslapį - čia: http://baltaskambarys.com), tik pasidžiaugsiu, kad jis pateisina savo paantraštę kūrybinės klasės žurnalas. Vien jau ką reiškia žurnale rasti anksti mirusio genialaus mąstytojo Algio Uždavinio, erudito prof. Gintauto Mažeikio, jauno erudito Tado Snuviškio kūrybą.

Leidinyje rasime ir Vytauto Vyšniausko pamąstymus apie tikėjimą, nestandartinį Vilmos Kilinskienės pasakojimus apie teatro guru Juozą Miltinį ir dailininką Andrių Makarevičių, Dainiaus Gintalo, Ievos Kazlauskaitės, Rasos J., Gretos Ambrazaitės eiles, Marijos Aušrinės Pavilionienės "Atvirukus iš Portugalijos", Gabrieliaus E. Klimenkos tekstą apie magijos draudimą ir Šabašą, Rasos Sagės pokalbį su keturiais skirtingais žmonėmis apie kūrybą, ištrauką iš profesorės, filosofės Jūratės Baranovos knygos, Mindaugo Peleckio vienos svarbiausių muzikos revoliucijų ("Kaip proto-punk tapo post-rock") tyrinėjimus, Lidžitos Kolosauskaitės esė apie materializmą, Naurio Treigio esė apie Paryžiaus susitarimą dėl klimato ir labai daug puikios dailės bei fotografijos pavyzdžių.

Ačiū leidėjai Luanai Mas, kad ėmėsi misijos gaivinti Lietuvos kultūrą. Jai tai pavyksta, tad lauksime ketvirtojo numerio.

Komentarai