Pradžia / Knygos
 

Daniel Pennac „Šuva Šunėkas“

„Šuva Šunėkas“ – knyga skaitytojams nuo 10 iki 99 metų. Iš tikrųjų meilės, prieraišumo, atsakomybės, naminių gyvulėlių tema domina visus. Išleido leidykla VšĮ „Gelmės“.

Radikaliai.lt
2017 m. Balandžio 24 d., 19:54
Skaityta: 63 k.
Daniel Pennac „Šuva Šunėkas“

Žymus šiuolaikinis prancūzų rašytojas Danielis Pennacas jos imasi su visu savo humanizmu, humoru, išradingumu ir nepranokstamu pasakotojo talentu. Tai istorija šuns, kuris prisijaukino mergaitę. Kad sužinotume tokią neįprastą istoriją, paseksime visą turiningą Šuns gyvenimo kelią. Prasideda jis liūdnai. Vos gimusį Šunėką mėgina nuskadinti kibire. Bet kalė Juodasnukė jį išgelbsti, tampa jo įmote, moko gyvenimo šiukšlyne, kuriame pati glaudžiasi. Bet tai – tik pradžia. Kartu su pagrindiniu herojumi skaitytojo laukia kupinas negandų ir džiaugsmo gyvenimas, keisti ir nelabai personažai. Tarp jų – ir aikštinga mergaitė Obuoliukas, kuri išgelbsti Šunį ir jį priglaudžia... kad po kurio laiko prarastų bet kokį susidomėjimą juo ir jį apleistų. Savo grakščia, „penakiško“ humoro pilna forma autorius mums sako: turėti šunį – atsakomybė; pamilti šunį – atsakomybė. Taigi knyga apie meilę ir atsakomybę.

Danielis Pennacas (g. 1944) yra sukūręs daugiau kaip 30 knygų vaikams ir suaugusiesiems, pelnęs ne vieną literatūrinį apdovanojimą: Prix du Livre Inter, Prix Renaudot, Grand Prix Metropolis bleu.

Komentarai