Pradžia / Garsas / Sound
 

Visiška jėga. Kodėl? Nes BIX išleidžia naują albumą BIX-RAY. Ir dar vieną!

Interviu su Samu.

Mindaugas Peleckis
2015 m. Spalio 05 d., 14:44
Skaityta: 269 k.
Visiška jėga. Kodėl? Nes BIX išleidžia naują albumą BIX-RAY. Ir dar vieną!

Atvirai sakant, jau nebesitikėjau, kad atgimsite (jei galima sakyti, kad buvote iširę?), tad naujas albumas yra tikrai nuostabi naujiena. Kodėl sugalvojot atgimti? Prisikaupė idėjų, pritrūkot pinigų ar tiesiog esat roko grupė, kuri be muzikos negali gyventi?

Esame grupė, kuri be muzikos negali. Mus tas stebuklas, kuris vyksta kartu muzikuojat, veža. Idėjų BIX-ams niekada netrūko, jos kaupėsi, kol sprogo. Problema buvo laikas. Kadangi paviršutiniškai daryti nemokame, o geram produktui reikia laiko ir pasišventimo. Pradėjome dažniau susirinkti ir padarėme medžiagos dvigubam naujam albumui. Taip kad netrukus laukite ir kito )))

Koks bus naujasis albumas? Viešumoje girdėjosi dvi trys dainos (trys tiems, kas buvoje Lituanikoje 30), jos skamba tikrai puikiai, juntamas stipresnis, mažiau reginis, labiau metalinis skambesys. Ar toks albumas bus visas? Kodėl pasikeitė stilius būtent į šią pusę?

Vienareikšmiškai sunku atsakyti, koks jis bus? Bet, kad skambės geriau ir ryškiau nei buvę BIX albumai, tai tikrai. Jau metus dirbame studijoje kad išgautume geriausią, šiuolaikišką skambesį. Natūralu, kad grupė, atsisakiusi pučiamujų sekcijos, skamba labiau rock.

Albume bus ir melodingesnių dainų, labiau netikėtų. Bet ne tai svarbiausia kokia muzikos stilistika dominuos naujajame albume, svarbiausia, kad nesupainiosi, ir tai yra BIX-ai su visų savo aktualumu ir aštrumu.  

BIX jau seniai yra ta grupė, apie kurią ir knygą verta rašyti, ir klasikais vadinti, tad paprasti klausimai kažkaip netinka. Vis dėlto vieną paprastą užduosiu: ar gyvuosite tol, kol leis jėgos kaip, tarkim, AC/DC, Metallica, ar šis atgimimas/albumas nereiškia, kad grupės gyvavimas toliau garantuotas?

Atrodo, kad mes esame būtent tokio tipo grupė. Grosim tol, kol nors vienas gerbėjas prie scenos galvą linguos.

Kada išeina albumas, kokiomis laikmenomis, kada ir kur bus pristatytas? Kiek dainų? Kaip vadinsis? Kas jame groja? Įrašinėjote, jei neklystu, SKAMP studijoje?

Albumo pristatymas spalio 23 d. LOFTE. Albumo pavadinimas BIX-RAY. Albume bus 10 dainu. Grupės sąstatas: Samas vokalas. Tadas bosas. Gintas būgnai. Aurimas perkusija, klavišai. Įrašai vyksta Vilniuje. Garso režisierius Šarunas Tamulaitis. Albumo masteringas: deramės su žymiausiomis UK ir USA studijomis. Taigi kokybė garantuota.

Kokia BIX daina Jums geriausia? 

Visos dainos labai skirtingos, visos geros. Bet vis dėlto labiausiai džiūgauju grodamas Eik.

Komentarai
  • radikaliai.lt
    2015 m. Spalio 11 d., 13:35
    Kaip galima suprasti iš gerbiamo Samo atsakymų, taip, bus du albumai. O kokie ir kaip, kol kas neatskleidžiama. Laukti liko nebedaug. Gerai, kad pavargom laukti, vadinas, bus kuo džiaugtis:) BIX jėga, ir tai mes žinom.
  • wrong
    2015 m. Spalio 07 d., 22:43
    Tai kad apie naują albumą nuo praėjusių metų kalbama labai daug, gerbėjai jau pavargo laukti. O ką reiškia - Ir dar vieną! sprendžiant pagal tokią antraštę eina suprasti, kad bus 2 albumai. Kaip čia yra?