Pradžia / Garsas / Sound
 

Grupė „Siela“ šeštadienį Vilniuje pristatys naują kompaktinę plokštelę (video)

Grupė „Siela“ jau rytoj, šeštadienį, gerbėjus pakvies į koncertą Vilniuje „Muzikos rūsyje“, kur pristatys savo neseniai išleistą riboto tiražo kompaktinę plokštelę „Pasaulio kraštas EP“. Tuo pačiu, pasak grupės lyderio Aurelijaus Sirgedo, grupė užbaigs ir dabartinį savo kūrybos etapą bei pradės ruoštis naujam.

M.P.3 info.
2013 m. Balandžio 12 d., 10:18
Skaityta: 65 k.
Siela & Bjelle | Pasaulio kraštas (dainos žodžiai)

Tolimesnių koncertų kol kas neplanuojame, jie bus tada, kai bus ir naujų dainų“, – sakė Aurelijus Sirgedas.

Kol kas paskutinį savo studijinį albumą („Euforija“) „Siela“ išleido 2008 metais. Būtent jame skamba dainos „Pasaulio kraštas“ originali versija, kurią naująjam EP grupė šiemet perdainavo duetu su Bjelle. Nuo tada pasirodę „Sielos“ leidiniai buvo proginiai – išleista koncertinė vinilo plokštelė, taip pat pasirodė jubiliejinė kompaktinė plokštelė, kurioje grupės dainas įrašė kiti Lietuvos atlikėjai.

Atrodo, niekas staigmenų nežadėjo ir šiemet, bet prieš kelias savaitės grupė visai netikėtai gerbėjams paskelbė apie savo naują minialbumą (EP). Kovo mėnesį pasirodžiusioje kompaktinėje plokštelėje „Pasaulio kraštas“ skamba penkios dainos. Tik titulinis šios plokštelės kūrinys su Bjelle įrašytas studijoje, likusių dainų įrašai – koncertiniai.

Kompaktinė plokštelė „Pasaulio kraštas EP“ yra išleista 333 vienetų tiražu – tokiu pačiu, kaip ir vinilas „Visa matanti akis“ (2011 m.). Per abu šiuos leidinius yra įamžinta didžioji dalis vieno įsimintiniausių „Sielos“ koncertų, įvykusio prieš pusantrų metų Šv. Kotrynos bažnyčioje.

„Pasaulio krašto EP“ pristatymo koncerto „Muzikos rūsyje“ pradžia – šeštadienį, 21 valandą. Koncerte, žinoma, svečiuosis Bjelle. Šiomis dienomis „Sielos“ „Facebook“ paskyroje atsirado įrašas, kad grupė susidraugavo su kirpėju-stilistu Martynu Šalkausku, ir pažadas, kad tai turėtų matytis koncerte.

# Siela & Bjelle | Pasaulio kraštas (dainos žodžiai):http://youtu.be/20YbZR_BOHU

# M.P.3 išleisti albumai:http://shownet.lt/albumai/

# Susiję pranešimai: http://shownet.lt/naujienos/naujoje-sielos-kompaktineje-ploksteleje-duetas-su-bjelle/ (2012 03 12)

Vaidas Stackevičius | M.P.3

+370698 70122, vaidas@shownet.lt

www.myspace.com/sielaband, www.shownet.lt

Prisegtose iliustracijose: grupės „Siela“ pasirodymas koncerte „Pasaulio pabaigos maršas“ (2012 m. gruodžio mėn.); minialbumo „Pasaulio kraštas EP“ viršelis (M.P.3 nuotr.).

© 2013 M.P.3

Komentarai