Pradžia / Garsas / Sound
 

KING CRIMSON nariai T. Levinas ir P. Mastelotto koncertuos Lietuvoje su trio STICK MEN

Rimti vyrai visada tesi savo pažadus! Po pernai netikėtai atidėto viso Europos turo ir ilgai derintų naujų gastrolių datų, jau tapo oficialu: lapkričio 11 d. į Lietuvą pirmą kartą atvyks trio „Stick Men“, kurio pagrindą sudaro du legendinės roko grupės „King Crimson“ nariai. Vienintelis koncertas įvyks klube „Vakaris“ Vilniuje. Bilietus į šį renginį platina BILIETAI LT kasos ir internete.

DIE HARD agency
2020 m. Vasario 21 d., 16:16
Skaityta: 35 k.
KING CRIMSON nariai T. Levinas ir P. Mastelotto koncertuos Lietuvoje su trio STICK MEN

Progresyvaus roko atlikėjų trio „Stick Men“ 2007 metais Bostone (JAV) du anglų grupės „King Crimson“ muzikantai - boso gitaros ir kelių kitų styginių instrumentų meistras Tony Levinas bei būgnininkas Patas Mastelotto, pakvietę į kolektyvą gitaristą Michaelą Bernier. Pastarąjį vėliau pakeitė ir nuo 2010 m. yra oficialus grupės narys vokiečių multiinstrumentalistas Markusas Reuteris. Projekto pavadinimas kilo nuo ypatingo styginio instrumento Chapman Stick, kuriuo dar nuo „King Crimson“ susibūrimo laikų groja Tony Levinas. Jame suderintos bosinės ir paprastos gitaros stygos, todėl iš esmės jis atstoja abi gitaras. O Markusas Reuteris groja savo sukurto dizaino gitara, kuria taip pat išgauna žymiai didesnę skambesio įvairovę nei įprastu šiuo instrumentu.

Bostone gimęs Tony Levinas – ypatingas muzikantas. Pradėjęs nuo klasikinės muzikos Rochesterio filharmonijoje, netrukus pasuko džiazo ir roko atlikėjo keliu. Tuomet ir prasidėjo jo įspūdinga karjera: įrašai ir koncertinės gastrolės su įžymiausiais atlikėjais ir kolektyvais, kurių tarpe Johnas Lennonas, „Pink Floyd“, „Yes“, Alice Cooperis, Gary Burtonas, Buddy Richas ir daugelis kitų. Jis taip įrašė 5 solinius albumus ir išleido 3 knygas. Vis dar būdamas ir „King Crimson“ nariu, šiuo metu Tony Levinas dar yra ilgametis Peterio Gabrielio grupės bosistas, su nedidelėmis išimtimis dalyvavęs visų jo albumų įrašuose ir koncertiniuose turuose. Tony taip pat muzikuoja ir džiazo kolektyvuose „Levin Brothers“ bei „L‘Image“, o jo internetinėje svetainėje www.tonylevin.com, kuri jau turi virš 4 milijonų lankytojų, buvo sukurtas ir iki šiol aktyviai pildomas vienas pirmųjų web blog‘ų.

Patas Mastelotto yra retas pavyzdys, kai būgnininkas padaro sėkmingą karjerą žymioje grupėje, o nėra užgožiamas kitais instrumentais grojančių kolegų. Patas yra savamokslis mušamųjų meistras, bet tai jam nesutrukdė bendradarbiauti su pačiu Philu Collinsu, įkurti grupę „Mr. Mister“, groti eilėje kitų kolektyvų ir galiausiai būti „King Crimson“ gretose. Grojantis paprastais ir elektroniniai būgnais, Patas Mastelotto išbandė įvairiausius muzikos stilius, pradedant pop, elektronine ir world muzika, baigiant progresyviuoju roku.

Trečiasis trio „Stick Men“ narys Markusas Reuteris yra ne tik gitaristas, bet ir kompozitorius bei muzikos prodiuseris. Pradėjęs kaip pianistas, jis galiausiai muzikanto pašaukimą atrado kaip styginių meistras, išmokęs groti ne tik gitara, bet ir Chapman Stick instrumentu, o vėliau apsistojęs ties specifine U8 Touch gitara. Savo0 diskografijoje jis turi kelis solinius albumus ir bendradarbiauja su kitais žinomais atlikėjais: yra vienas pagrindinių eksperimentinės muzikos grupių „Centrozoon“ narių, su Patu Mastelotto sudaro duetą „Tuner“, o praeityje bendradarbiavo su Ianu Boddy, Robertu Richu, Timu Bownessu bei daugeliu kitų muzikantų.

Grupės „Stick Men“ skambesys yra gana unikalus. Jis balansuoja tarp art ir progresyvaus roko, o kartais pasunkėja net iki progresyvaus metalo. Daugelis jų kompozicijų yra instrumentinės, tik retkarčiais dainose skamba kurio nors iš trijų muzikantų vokalas. Grupės nariams nesvetimos improvizacijų idėjos, visi jie išvystė savotišką grojimo savais instrumentais stilių, o gyvuose pasirodymuose jie klausytojus kaskart stebina netikėtais skambesio viražais. Trio „Stick Men“ žavesys neabejotinai pavergs ir Lietuvos muzikos gurmanus vieninteliame koncerte šių metų lapkričio 6 dieną klube „Vakaris“ Vilniuje.

DIE HARD agency
www.facebook.com/diehardagency

Komentarai