Pradžia / Garsas / Sound
 

ŠVENTINĮ TURĄ JURGA UŽBAIGĖ DVIEJUOSE SAUSAKIMŠUOSE KONCERTUOSE VILNIUJE: ŽIŪROVAMS DOVANOJO STEBUKLŲ

Pirmąją Naujųjų metų dieną Jurga pakiliai užbaigė šventinį žiemos turą Lietuvos miestuose sausakimšuose koncertuose Vilniuje. Sausio 1-ą dieną dainininkė Šv. Kotrynos bažnyčioje surengė net du „Jurga 2020” turo pasirodymus ir naujus metus pradėjo kartu su ištikimiausiais gerbėjais, jiems palinkėjusi laimingų, gražių, pilnų džiaugsmo ir jausmų metų.

M.P.3 info.
2020 m. Sausio 02 d., 16:10
Skaityta: 72 k.
ŠVENTINĮ TURĄ JURGA UŽBAIGĖ DVIEJUOSE SAUSAKIMŠUOSE KONCERTUOSE VILNIUJE: ŽIŪROVAMS DOVANOJO STEBUKLŲ

Žiūrovus Jurga džiugino ne tik savo garsiausiais kūriniais ir naujomis dainomis, bet ir specialia šventine programa. Dainininkė atliko jai brangiausias kalėdines dainas ir padovanojo šventinių stebuklų. Skambant „Aukso pievai“, Šv. Kotrynos bažnyčioje buvo įžiebta didžiulė šviečiančių lempučių eglutė, o koncerto pabaigoje salėje pasklido visiems gerai pažįstamas kalėdinių kepinių kvapas.

„Vakarykščiai koncertai, matyt, man yra patys geriausi, kokius tik esu turėjusi. Nuostabu jausti, kad kiekvienas naujas koncertas dar gali būti pats geriausias! Pasirodymo metu aš net pamiršau, kad esu dainininkė šioje grupėje. Pajutau, kad mes, visi muzikantai, veikiame kaip vienas organizmas. Taip gerai jaučiame ir suprantame vienas kitą, lyg kartu būtume augę nuo smėlio dėžės. Turėti tokią grupę visada buvo mano svajonė. Neabejoju, kad šis koncertas yra stebuklas, kurį mes patyrėme kartu su žiūrovais.“, – džiaugiasi Jurga.

Pasirodymus pradėjusi hitu „No Pain No Gain“, Jurga atliko daugelį savo garsiausių ir gerbėjų išsiilgtų kūrinių – „Be žodžių“, „Instrukcija“, „Smėlio Žmonės“, „Rykliai ir vilkolakiai“. Pakilią nuotaiką kūrė džiazinės žymiausių Jurgos dainų aranžuotės ir subtilus prie šventinio turo prisijungusio Justo Kulikausko violončelės skambesys.

Jurgai atliekant naują dainą „Kelionė laiku“ scenoje pasirodė šokėjas Marius Eidrigevičius – Arni, kartu su Jurga atlikęs šiai dainai parengtą šokį ir jautriam kūriniui apie pokalbį su vidiniu vaiku suteikęs dar daugiau įtaigumo.

Skambant kūriniui „Aukso pieva“ buvo įžiebta didžiulė, Šv. Kotrynos bažnyčios kupolą siekianti, iš auksinių lempučių sudaryta eglutė, prie kurios Jurga atliko savo gražiausias balades „Sapnas“, „Drugys“ ir patį naujausią kūrinį apie meilę gimtiesiems miestams – „Švyturiai“.

Koncerto metu Jurga taip pat simboliškai nusilenkė Algirdui Kaušpėdui, vienam jos muzikinių autoritetų, ir atliko labai jausmingą jo ir Viktoro Diawaros grupės „KAnDIs“ kūrinį „Už poliarinio rato“. Pagrindinę koncerto dalį dainininkė pabaigė savo didžiausiais hitais – „Nebijok“, kurį Jurga dainavo kartu su žiūrovais, ir energingu „Dance“, kurio metu į sceną grįžo šokėjas Marius Eidrigevičius – Arni.

Po salės ovacijų sugrįžusi Jurga su grupe dovanojo žiūrovams specialią šventinių kūrinių programą. Jos metu stebuklo ir iškilmių potyrius sustiprino salėje pasklidęs kalėdinių pyragų, cinamono ir obuolių kvapas.

Dainininkė palinkėjo klausytojams laimingų švenčių atlikusi Kardiofono legendinio kūrinio „Kalėdų eglutė“ džiazinę versiją ir Vaughno Monroe bei Franko Sinatra’os išpopuliarintą kūrinį „Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!“. Įpusėjusi šią dainą Jurga nustebino publiką perdavusi mikrofoną grupės bosininkui Ryčiui Vasiliauskui, o pati pradėjusi šokti su gitaristu Kazimieru Povilaičiu.

Koncerto finalui muzikantai paruošė dar vieną staigmeną ir plojant publikai palinkėjo visiems sėkmingų metų atlikdami Algirdo Kaušpėdo ir grupės „Antis“ dainą „Nauji metai“.

Šventinio žiemos turo metu Jurga su grupe aplankė Palangą, po ilgos pertraukos su koncertu sugrįžo į Šiaulius bei surengė pasirodymus Kaune ir Vilniuje. „Jurga 2020” pasirodymas Kaune ir abu koncertai Vilniuje buvo visiškai išparduoti.

Po šventinio turo Jurga pasiners į naujo albumo, prie kurio įrašų šiuo metu dirba, kūrimą. Planuojama, kad naujas albumas pasirodys pavasarį, o į jį bus įtrauktos ir abi pirmą kartą „Jurga 2020“ koncertuose nuskambėjusios dainos – „Kelionė laiku“ ir „Švyturiai“.

Miglės Meškauskaitės nuotraukos iš „Jurga 2020“ koncertų Vilniuje.

Komentarai