Pradžia / Garsas / Sound
 

Išleidžiamas pirmasis solinis Roberto Semeniuko albumas BACKSTAGESTORIES

Vienas žymiausių Lietuvos gitaristų, labiausiai žinomas iš savo kūrybos folkroko grupėje "Žalvarinis", Robertas Semeniukas pasakoja: "Profesionalioje muzikos scenoje dalyvauju nuo 1999 metų. Per dvidešimt savo muzikinės karjeros metų esu išleidęs ne vieną albumą su grupe Žalvarinis, taip pat dirbu su daugeliu Lietuvoje gerai pažįstamų dainininkų. Dalyvauju įvairiuose TV muzikiniuose projektuose, o taip pat dirbu sesijiniu gitaristu/aranžuotoju įrašų studijose, kur kitiems atlikėjams padedu įrašyti jų dainas. Prireikė daug metų, kad pagaliau imčiausi to, kas mane seniai viliojo – įrašyti solinį albumą, kuriame netrūktų gitarinės muzikos kompozicijų bei būtų galima išgirsti mane dainuojantį. Įrašuose stengiausi savęs nevaržyti, neįsprausti į vienus stiliaus rėmus, nesivaikiau madų ar šiuo metu vyraujančių standartų, tiesiog norėjau atskleisti ypatingo instrumento galimybes ir pasinerti į muziką visa širdimi ir siela. Šis debiutinis darbas yra išlauktas, ilgai brandintas, išgrynintas savo forma, turiniu, praturtintas įvairiomis spalvomis ir nuotaikomis.

Mindaugas Peleckis
2019 m. Lapkričio 06 d., 20:24
Skaityta: 88 k.
Išleidžiamas pirmasis solinis Roberto Semeniuko albumas BACKSTAGESTORIES

#backstagestories – įvairios istorijos, nuotykiai, patirti pakilimai ir nuopuoliai – gyvenimo užkulisiai. Labai džiaugiuosi ir didžiuojuosi, jog prie šio albumo prisidėjo gausus būrys profesionalių muzikantų. Be šių atlikėjų meistriškumo šis albumas nebūtų toks karštas, spalvingas ir nenuspėjamas, koks jis yra dabar. Didelis AČIŪ visai komandai: Kastytis Sarnickas – Kastetas (G&G Sindikatas), Sigita Jonynaitė, Justė Kraujelytė, Vytautas Bikus, Aleksandr Belkin, Tadas Žukauskas, Domas Žostautas, Jonas Lengvinas, Sergej Makidon, Giedrius Balčiūnas (Mr. Jumbo), Veronika Povilionienė, Marijonas Mikutavičius, Vilija Matačiūnaitė, Jonas Čepulis, Kotryna Stasikėlė, Alex Ten, Eglė Gadeikytė, Mantvydas Čiuplys, Paulius Jaskūnas, Kristina Morozova, Janet Ježerytė, Michail Levin.

Gero klausymo! Long Live Rock N’Roll \m/"

Apie albumą:

    •    180g dvigubas vinilas gatefold voke
    •    Ribotas tiražas – 300 ranka numeruotų kopijų
    •    Albume 20 naujų dainų
    •    Albumo įrašuose dalyvavo 23 atlikėjai
    •    Vinilą puošia 12 psl. spalvotas bukletas
    •    Oficiali albumo išleidimo data lapkričio 20 dieną

2xLP pre-orderis startuoja nuo lapkričio 11 dienos.

Apie autorių:

Robertas Semeniukas – kompozitorius, prodiuseris, aranžuotojas, profesionalus gitaristas ir dainininkas. Mokėsi M.K.Čiurlionio menų gimnazijoje chorinio dirigavimo ir fortepijono klasėje, J.Tallat-Kelpšos konservatorijoje, populiariosios muzikos skyriuje, taip pat studijavo Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, džiazo skyriuje. Atlikėjas aktyviai bendradarbiauja su daugeliu žymių Lietuvos ir užsienio atlikėjų ir prodiuserių, instrumentalistų, dainininkų bei kompozitorių. Rengia koncertus Lietuvoje ir užsienyje, kaip solo atlikėjas su įvairių stilių projektais, koncertuoja su orkestrais ir chorais. Dažnai dalyvauja televizijos rengiamuose įvairiuose muzikiniuose projektuose, groja didžiausiose šalies arenose, dirba sesijiniu muzikantu įrašų studijose, prodiusuoja bei įrašinėja kitus atlikėjus savo privačioje įrašų studijoje. Robertas koncertavo įvairiuose prestižiniuose muzikos festivaliuose ir koncertų salėse JAV, Kinijoje, Kanadoje, Austrijoje, Norvegijoje, D. Britanijoje, Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Ukrainoje, Lenkijoje, Rusijoje, bei kitų Europos šalių didžiosiose scenose. Atlikėjas užsiima pedagogine veikla, dalinasi patirtimi su jaunaisiais kūrėjais savo meistriškumo kursuose ne tik Lietuvoje bet ir užsienyje. Ilgametis Marijono Mikutavičiaus grupės gitaristas ir muzikos bendraautorius, grupės Žalvarinis įkūrėjas ir dainų autorius, taip pat koncertuoja su žymiausia Lietuvoje folkloro puoselėtoja ir dainininke Veronika Povilioniene. Yra grojęs įrašuose ir koncertavęs su šiais atlikėjais ir grupėmis: Žalvarinis, Skamp, Ieva Narkutė, Saulius Prūsaitis, ŽAS, Erica Jennings, Augustė Vedrickaitė, Indrė Anankaitė, Petras Vyšniauskas, Mantas Jankavičius, Tomas Sinickis, M.K. Čiurlionio styginių kvartetas, Lietuvos kariuomenės pučiamųjų orkestras, Sinfonietta Orchestra, Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, Lietuvos valstybinis kamerinis orkestras, Neda Malunavičiūtė, Olegas Ditkovskis, Girmantė Vaitkutė, Ieva Zasimauskaitė, Jurga Šedukytė, Valstybinis Ansamblis „Lietuva“, Kastetas (Kastytis Sarnickas), G&G Sindikatas, Andrius Mamontovas, ArtG, Justė Kraujelytė, Algirdas Kaušpėdas (Antis), Jurgis Bruzga, Country Live Project, Sigita Jonynaitė, Choras “Ąžuoliukas”, Choras “Brevis”, Rūta Ščiogolevaitė, Baiba Skurstene, Justinas Lapatinskas, Vaidas Baumila, Choras “Ave Vita”, Siga & Rob Acoustic Duo, Ugnėlakis, Shadowdances, Moonrise, Ugniavijas, Dizzy Rockets, Jonas Čepulis, Nadaprem, Marmot Band, Roots Live Projects, Rock Me Good, Discoteque, Saulius Petreikis, Vaidas Baumila, Andrius Zalieska-Zala, Inculto, Heiko Dijker, Andrius Kulikauskas, Vilija Matačiūnaitė, Gediminas Storpirštis, Andrius Kaniava, Saulius Bareikis, Vygantas Kazlauskas, Freaks On Floor, Giedrius Arbačiauskas, Evelina Sašenko, Rokas Radzevičius (Grupė Skylė), Kick Punch Gang, Eduardo Gimenez, Media Luna, Bitės, Telebimbam, No DJ’s ir kt.
Festivaliai: The Henley Festival (Didžioji Britanija), Solidworks World 2019 (Dalasas, Teksasas, JAV), Beishan World Music Festival (Zhuhai, Kinija), DJD World Music Festival (Baoding, Kinija), Shanghai World Music Festival (Šanchajus, Kinija), King’s Lynn Hanza dienos (Didžioji Britanija), Reggio Festival (Tartu, Estija), Karklės Festivalis, Galapagai, Granatos Live,  Kilkim Žaibu, Devilstone, Roko Naktys, Zobens un Lemess (Latvija), Baltijos Garsas, Mėnuo Juodaragis, MTV B-Day (Ryga, Latvija),  Lietuvių Sąskrydis (Čikaga, JAV),  Kauno Hanza dienos, Sostinės dienos (Vilnius),  Europos Kultūros Sostinė (Lincas, Austrija), Baltijas Saule (Ryga, Latvija), Graikijos ir Kipro Lietuvių Sąskrydis (Atėnai, Kreta, Graikija), Pasaulio Lietuvių Dainų Šventė (Toronto, Kanada), Be2Gether, M.A.M.A – LT Muzikos Apdovanojimai, Dainų Šventė (Vilnius, Lietuva), Kraina Mryi (Ukraina),  Livas Ciems (Latvija), Tele2 Baltic Beach Party (Liepaja, Latvija), Dozens of Europe (Austrija), Vilniaus dienos Gdanske (Lenkija), Jūros šventė, 1000km Rally (Palanga, Lietuva), Tarptautinis Harley Davidson Suvažiavimas ir kt. TV: Dangus 2 (TV3),  Dainuok Mano Dainą (BTV), Dainų daina (LRT), Dainuoju Lietuvą (LRT), Auksinis Balsas (LRT), Chorų Karai (LRT), Žalvarinis Austrų Kino kompanijos dokumentiniame filme apie Lietuvą (Austrija), Lietuvos Patriotai (LRT) ir kt.

Daugiau informacijos: www.semeniukas.com.

Nuotraukų autorius Justinas Šeibokas.

Interviu su Robertu Semeniuku:

http://www.radikaliai.lt/garsas-sound/4283-robertas-semeniukas-apie-naujaji-grupes-zalvarinis-albuma-jo-virselis-primena-trispalve-tautos-sunkia-istorija-krauja

http://www.radikaliai.lt/garsas-sound/3807-robertas-semeniukas-apie-busima-solini-albuma-tai-bus-vinilas-limited-edition

 

 

Komentarai
  • RS
    2019 m. Lapkričio 14 d., 23:03
    Sveiki, Rimvydai.Ačiū, kad domintės ir taip gražiai atsiliepiate :) CD galite užsisakyti galite čia: https://www.semeniukas.com/produktas/backstagestories-cd/
  • Radikaliai.lt
    2019 m. Lapkričio 11 d., 13:34
    Dvigubą plokštelę iš anksto rezervuoti galite nuo lapkričio 11 dienos. Ištikimiems gerbėjams šis leidinys už specialią kainą. Išankstinė rezervacija (su apmokėjimu) vyks iki gruodžio 25 d. Užsisakyti vinilus su autografais galite čia: https://www.semeniukas.com/backstagestories.
  • Rimvydas
    2019 m. Lapkričio 09 d., 12:01
    Sveiki! Labai mėgstu šį muzikantą ir jo grojimą - tai tikras gitaros meistras.
    Norėjau pasiteirauti, ar dainuojama angliškai ar lietuviškai? Be to per RockFM buvo skelbta, jog galima užsisakyti LP arba CD. LP manęs visiškai nedomina, nes užknisa jų dėliojimas, o ir CD man geriau skamba, taigi norėčiau pasiteirauti ar galima užsisakyti CD ir kokia būtų jo kaina.
    Pagarbiai,
    Rimvydas