Pradžia / Garsas / Sound
 

PRISTATOMAS NAUJAS „BIPLAN“ SINGLAS, SKIRTAS VISOMS LIETUVOS MAMOMS

Šią savaitę Lietuvos radijo stotyse nuskambėjo naujas grupės „Biplan“ singlas „Hey, Mam“. Tai kūrinys, įtrauktas į šiemet išleistą vilniečių albumą „Nuo nulio iki mėnulio“. Vienos daugiausiai radijo hitų turinčių Lietuvos grupių nauja daina dedikuojama visoms mamoms.

M.P.3 info.
2019 m. Birželio 05 d., 11:53
Skaityta: 21 k.
PRISTATOMAS NAUJAS „BIPLAN“ SINGLAS, SKIRTAS VISOMS LIETUVOS MAMOMS

„Dainoje užkoduotas pažadas mamai. Apie tai, kad mes galime klysti, galime kilti, bet turime mėgautis gyvenimu. Tačiau pasaulį paliekame kitiems, taigi turime stengtis jį perduoti gražesnį nei buvo, pavyzdžiui, mūsų vaikams,“ – šypsosi grupės vokalistas Maksas Melmanas.

Pasak „Biplan“ gitaristo Olego Aleksejevo, tai kūrinys apie viltį gyventi gražiame pasaulyje ir pažadas daryti viską, kad jis toks ir būtų. Kūrinio žinutė pataiko į albumo „Nuo nulio iki mėnulio“ taikinį. 24 metus skaičiuojančios grupės diskografijoje šis darbas išsiskiria netikėtai rimtomis temomis. Tai apmąstymai apie bėgantį laiką ir žmogaus augimą, pokyčius ir naujus gyvenimo vaidmenis.

Daina „Hey, Mam“ – jau penktasis albumo „Nuo nulio iki mėnulio“ radijo singlas. Anksčiau radijo stotims buvo pristatyti kūriniai: „Meilė nesibaigia“, „Tavęs visi pasiilgo“, su Jurga sukurta daina „Į taikinį“ ir titulinė albumo kompozicija.

Pastarasis singlas „Nuo nulio iki mėnulio“ sėkmingai įsitvirtino radijo stočių grojaraščiuose. Kūrinys iki šiol išlaiko aukščiausias pozicijas radijo stoties „Laluna“ tope, kur yra įsitaisęs antroje vietoje. Socialinę potekstę turinti ir prieš patyčias nukreipta „Biplan“ daina tapo ir prezidentės Dalios Grybauskaitė inicijuotos nacionalinės socialinio saugumo kampanijos „Už saugią Lietuvą“ himnu.

„Biplan“ nariai ir Jurga yra šios kampanijos ambasadoriai, taigi praėjusią savaitę, minint trejų metų akcijos gimtadienį, dainos „Nuo nulio iki mėnulio“ ir „Į taikinį“ pirmą kartą gyvai skambėjo ir prezidentūros parke.

Šią savaitę tęsis albumo „Nuo nulio iki mėnulio“ pristatymo kelionė. Šeštadienį, birželio 8 dieną, įvyks „Biplan“ pasirodymas Birštono miesto šventėje „Būk, Birštone“.

Nuotraukų autorius – Algis Kriščiūnas.

Komentarai