Pradžia / Garsas / Sound
 

Marija Akelan pristato naują vaizdo klipą dainai „The Morning Sun“, kuriame - įspūdingas Agnės Kavaliauskaitės ir Tomo Legenzovo dueto šokis

Dainininkė, dainų autorė MARIJA AKELAN pristato įspūdingą vaizdo klipą, kuris pasirodė net dviem kalbomis - anglų ir rusų.

Radikaliai.lt
2018 m. Rugsėjo 28 d., 15:52
Skaityta: 78 k.
Ištraukos iš klipo. Filmavo Dainius Sebeckis.
Ištraukos iš klipo. Filmavo Dainius Sebeckis.

Marija:

- Daina „The Morning Sun“ apie dviejų žmonių tarpusavio santykius ir savęs suvokimą bei naująjį  atradimą juose. Taip išeina, kad ir vėlgi, tai daina apie meilę. Meilė yra paprastas žodis, kol mes patys nesuteikiame jam tam tikros reikšmės. Mūsų jausmai, bendra patirtis, išgyvenimai,  lūkesčiai, tarpusavio konfliktai ir jų sprendimai  suteikia šiam žodžiui unikalią prasmę.

Marija Akelan. M. Akelan asm. archyvo nuotraukos

Dainą parašiau jau pakankamai seniai. Vaizdo klipo idėja kilo man kartu su draugu režisieriumi Dariu Sebeckiu. Jis pasiūlė, kad tai būtų dviejų žmonių šokis, o aš dainą atlikčiau prie fortepijono kaip ją ir sukūriau. Tuomet pradėjome galvoti apie šokėjus. Mano dukra Sofija lanko šokių pamokas Agnės Kavaliauskaitės šokių studijoje, taip užsimezgė mūsų draugystė. Visai netyčia pamačiau Agnės sukurtą šokį, kuris idealiai tiko mano dainai. Tokia šio vaizdo klipo istorija.

Kadangi pavasarį išleidau albumo „Eternity of Dreams“ versiją rusų kalbą „Cнов бесконечность“, šis vaizdo klipas taip pat turi ir rusišką versiją pavadinimu „Rassvet“.

Kuris man labiau patinka? Sunku pasakyti...abu  vaizdo klipus žiūrėjau daugybę kartų ir išsirinkti negaliu. Tegul sprendžia klausytojai.“

Agnė:

- Šis šokis - tai ištrauka iš mano kurto šokio spektaklio „SILENCIO“. Šiame šokyje, kaip ir visame spektaklyje, esame apnuoginę savo vidų, kalbame apie tikėjimą, meilę bei amžiną ryšį.

Du žmones vienija patirtis. Jie kaip žvėrys blaškosi po laukinę beprotybę, kol išmoksta išgyventi. Stipriausi niekada nepamirš to, ką teko išgyventi kartu, tai tampa santykių ramsčiu ir valios gyventi toliau šaltiniu. Santykis su kitu, tampa dalis tavęs - tai magiškas dualizmas, kylantis iš širdies ir proto gelmių. Šio jausmo prasmė ir vertė yra ta, kad tai mus priverčia visa savo esybe pripažinti kitam tą besąlygišką reikšmę ir vertę, kurią dėl savo egoizmo mes dažnai priskiriame tik sau patiems. Dviejų žmonių meilė, kaip kuriančioji galia, turi tapti viso mūsų gyvenimo pagrindu. Atrasti kitą, vadinasi atrasti save. O kas mus taip traukia kitame žmoguje iki šiol yra didžiausia paslaptis.

Tai mano pirmasis choreografinis darbas, kuriuo apsigyniau šokio magistro diplomą,  tad man buvo labai smagu, kuomet Marija pasiūlė šią idėją – prisidėti prie jos naujos dainos vaizdo klipo. Manau, jog rezultatas gavosi puikus.

Šį meninį projektą palaiko Lietuvos autorių teisių gynimo asociacija LATGA.

Naudingos nuorodos:

https://akelanmarija.com
https://www.facebook.com/mariaakelan

Komentarai