Pradžia / Garsas / Sound
 

Recenzija. KITI KAMBARIAI - Vėjas atneša debesis (2018). Nebanali romantika

Kaip ir reikėjo tikėtis, pasirodžius grupės KITI KAMBARIAI debiutiniam albumui, jis iškart imtas lyginti su FOJE ir ANDRIUMI MAMONTOVU. Manau, kad tai neteisinga iš esmės: tai tas pats, kas lyginti PETER GABRIEL kūrybą su GENESIS arba GENESIS su PHIL COLLINS iki jam tampant vokalistu ir tapus. KITI KAMBARIAI išleido vieną geriausių lietuviškos muzikos albumų: jautrų, melancholišką, melodingą, padabintą prasmingais tekstais.

Mindaugas Peleckis
2018 m. Gegužės 09 d., 17:14
Skaityta: 163 k.
Recenzija. KITI KAMBARIAI - Vėjas atneša debesis (2018). Nebanali romantika

Beveik 52 minutės muzikos, 11 dainų, keli puikūs klipai, gera komanda, įdomus vokalas, puikus viršelis. Kaip debiutui, išties solidu, turint galvoje, kad dabar tapo įprasta leisti EP, kurių trukmė vos 12-16 minučių arba vos 30 minučių "ilgagrojus" albumus (FRANK FITTS, CRUCIAL FEATURES ir kt.).

Pati grupė feisbuko paskyroje prisistato taip: „Daug kas sako, kad panašu į „Foje“. Bet kitaip ir negali būti – mes esame tie patys, todėl ir muzika bus tokia“, – Algis Kriščiūnas. Trys buvę "Foje" nariai vėl susitikę ir kartu išgavę natą 2013 m., pajuto –kiek besispardysi, muzikos iš savo širdies ištrinti nepavyks. Algio Kriščiūno aktyviai agituojami Darius Burokas ir kaip tik su A.Mamontovu bendradarbiavimą baigęs A.Lukošius pasiryžo pamėginti pagroti kartu. Gimusi kaip smagių coverių grupė vienam vakarėliui, PYPL netrukus virto vieno koncerto grupe, pradėjo kurti dainas ir galiausiai tiek surimtėjo, kad vos nesubyrėjo. 2016 m. vasarą prisijungus Žilvinui Sebeikai (buvęs grupės "Flamingo" lyderis) buvo iš esmės peržiūrėti prioritetai ir griežtai nuspręsta toliau groti tik savo kūrybos dainas, tik lietuvių kalba. 2017 m. pavasarį įrašytos pirmos penkios dainos. Vasarą grupė jau turi pavadinimą KITI KAMBARIAI. 2017 m. rugpjūčio 12 d. Klaipėdoje įvyksta pirmasis koncertas.

Asmeniškai man pats lyginimas su FOJE nekorektiškas. Tiesa, sąryšio esama, bet tik nepiktai ironiškame pavadinime: juk bute ar name yra ne tik prieškambaris (fojė), bet ir kiti kambariai. 

Niekada nesinori grupės kūrybos lyginti su kažkuo, bet asmeniškai jei jau kas pristatytų pistoletą prie smilkinio, palyginčiau su grupe ŠIAURĖS KRYPTIS. Būtent jos melancholijos kažkiek esama grupės KITI KAMBARIAI kūryboje. Tačiau ji turi savo skambesį.

Pati grupė savo stilių įvardija kaip synthpop / new wave / new romantic / alternative rock. Gal ir taip, sunku ginčytis, ypač kai kalbama, kokiu stiliumi groja grupė (nebent tai yra metalistai, kurių stilistika dažniausiai gana griežtai apibrėžta). O klavišiniai išties grupės KITI KAMBARIAI kūryboje svarbūs.

Šiek tiek naudingos informacijos:

Grupės nariai:

Darius Burokas (bosas)
Algimantas Kriščiūnas (būgnai)
Arnoldas Lukošius, (klavišiniai)
Žilvinas Sebeika (vokalas, gitara)

https://www.facebook.com/pg/KitiKambariai

https://soundcloud.com/kiti_kambariai

https://www.pakartot.lt/album/vejas-atnesa-debesis

https://open.spotify.com/album/3IyvUStYHZQpSPJQEqnKvK?si=UtgdQxUZR0yHbdSavrBMbg

1     Negalvok Apie Tai     4:54

2     Aš Užgesau     3:45

3     Sakyk Man Sudie     3:53

4     Arčiau, Nei Manei     5:41

5     Viena Ilga Diena     5:00

6     Ji Miega Viena     4:12

7     Upė     4:12

8     Trys Žodžiai     6:24

9     Mane Ar Mylėjai     4:46

10     Gyvensiu Rytoj     3:17

11     Vėjas Viduje     6:25

Visų žodžių bei fotografijų autorius - vienas, mano galva, puikiausių dailininkų ir fotografų Algis Kriščiūnas.

Už nebanalią romantiką (o tokios Lietuvoje labai trūksta) ir profesionalią muziką bei puikius dainų žodžius rašau aukščiausią įmanomą balą. Manau, kad antrasis albumas bus kiek kitoks, ir KITI KAMBARIAI greičiausiai kiek atitols nuo dabartinės stilistikos, suras dar kažką naujo, ko jiems ir linkiu.

Komentarai