Pradžia / Garsas / Sound
 

SAULIUS SPINDI pristato naują vaizdo klipą „Lekia gandrai“

Naujausias SAULIAUS LABANAUSKO (čia jis groja pseudonimu SAULIUS SPINDI) albumas yra, gerąja prasme, mažų mažiausiai keistas. Tai – tikras dviejų pasaulių susitikimas Muzikoje. Legenda tapęs dzūkų šamanas PETRAS ZALANSKAS mirė dar 1980-aisiais, o štai jo balsas skamba visame 11 dainų albume, išleistame 2017-aisiais. Tai tik darsyk įrodo, kad Muzika nemirtinga, o šis albumas drąsiai patenka į aukso fondą kaip unikalus bandymas suderinti ne primityvius semplus, kaip tai dažnai daro eksperimentininkai, o tikrą balsą iš praeities (ir tai ne bet kieno, o išmintį dainomis perdavusio žmogaus balsas) su elektronine, kiek psichodeline muzika. Albumą išleido asociacija VILNIAUS DZŪKULIAI.

Mindaugas Peleckis
2018 m. Kovo 22 d., 09:56
Skaityta: 245 k.
S. Labanausko asm. archyvo nuotr.
S. Labanausko asm. archyvo nuotr.

S. Labanauskas pasakoja: „Klipas „Lekia gandrai“ filmuotas 2017 metų rudenį Magūnų kaimo kultūros centre. Kartu dainuoja žavi vokalistė Eva Kovalevskaja. Pavadinimas „Lekia gandrai“ gali asocijuotis su žaliųjų partija (pastarieji įvykiai parodė, jog yra norinčiu, kad jie išlėktų :)), alkoholio deficitu, liūdnais kaimo reikalais :)  Gal lūkesčiais... Artumo, jaukumo troškimu... Su iliuzija, jog esam vienoje erdvėje, bet tuo pačiu ir skirtingose erdvėse, ir iki galo nepasiekiama laime. Kad lekia gandrai ir pralekia, o Lietuvai dabar tikrai neprošal gandrų dovanų. Gal galima pamatyti vienybės lūkesčius. o gal instinktų ir vertybių klaida.“

Gegužės 24 d. klube „Tamsta“ vyks albumo „Vai tu girala“ pristatymas. Kiekvieną dainą sudainuos skirtingi, žinomi Lietuvos muzikos padangėje atlikėjai.

Komentarai