Pradžia / Garsas / Sound
 

Grupė „Therion“ Vilniuje pristatė sunkiosios muzikos operą kartu su trim kolektyvais

Kovo 20 d. į Lietuvą po ilgos pertraukos sugrįžo viena žymiausių švedų simfoninio metalo grupių „Therion“. Šįkart ji leidosi į naują koncertinį turą, kuriame pristato naujausią 2018 metų roko operą „Beloved Antichrist“. Kartu pasirodys dar trys lydinčios grupės iš skirtingų užsienio šalių: „Imperial Age“, „Null Positiv“ ir „Enemy Of reality“. Vienintelis net keturių kolektyvų koncertas įvyks „Rock River Club“ Vilniuje. Bilietus į šį koncertą platina „Tiketa“ kasos ir internete.

Radikaliai.lt
2018 m. Kovo 19 d., 14:03
Skaityta: 63 k.
Organizatorių nuotraukos.
Organizatorių nuotraukos.

(Radikaliai.lt interviu su THERION skaitykite čia: http://www.radikaliai.lt/garsas-sound/4297-christofer-johnsson-therion-the-new-album-is-not-an-album-its-a-rockmetal-musical-with-opera-vocals.)

Grupė „Therion“ per 30 savo veiklos metų pelnytai tapo vienu iš elitinių simfoninio metalo kolektyvų pasauliniu mastu. Per tą laiką ji subrendo ypatingam įvykiui – šių metų vasario mėnesį išleido roko operą „The Beloved Antichrist“. 3 albumų komplektas, kurio trukmė – daugiau nei 3 valandos, yra daugiaplanis pasakojimas, iš dalies įkvėptas Vladimiro Solovjovo kūrinio „A Short Tale Of The Antichrist“. Šiame veikale su savomis vokalinėmis partijomis dalyvauja net 29 personažai, kuriuos įkūnija 29 vokalistai. Su kai kuriais iš jų grupė „Therion“ bendradarbiauja jau seniai, o kiti pakviesti šiam grandioziniam projektui. Šių metų vasario 1 d. jau startavo europinis turas pristatant šį albumą, kurio viena stotelė bus ir Lietuvoje.

Therion

Viena iš švedus šiose gastrolėse lydinčių grupių yra „Imperial Age“ iš Rusijos. Tai 2010 m. Maskvoje susibūrę simfoninio metalo atlikėjai, savo dainose išsaugoję pagonišką dvasią. Šiuo metu iš pradinės sudėties vienintelis likęs narys Alexander Osipov (Aor) klavišinių partijas dalijasi su Evgeniya Odintsova (Corn), o vokalines – su frontmene Alexandra Sidorova (Rys). Kartu groja gitaristai Igor Korolev (Kiv) ir Alexandr Strelnikov, bosistas Dmitry Pyshechkin (Dok) ir būgnininkas Dmitry Kovalev. Grupės diskografijoje yra trys studijiniai albumai, kurių naujausiais – šiemet išleistas „The Legacy of Atlantis“.

Su grupe „Therion“ taip pat koncertuoja jaunas vokiečių kolektyvas „Null Positiv“, modernų metalą derinantis su Neuen Deutschen Härte stiliumi, kurio žymiausi atlikėjai yra grupė „Rammstein“. Tai tik 2016 m. Lübbenau mieste susibūrusi komanda, kurios avangarde yra frontmenė Elli Berlin, o jos ekspresyvumas ir jaunatviška energija itin sustiprina galingą užtaisą „Null Positiv“ koncertuose. Jai akompanuoja vaikinų komanda - Flo Schnabl, Martin Kotte ir Tom Fecher. Grupė kol kas turi vienintelį studijinį albumą „Koma“ (2017). Tais pačiais metais pasirodė ir DVD „Live Wacken Open Air 2017“, kuriame vokiečiai įamžino savo pasirodymą didžiausiame Europoje metalo festivalyje.

Paskutiniu metu į šį po Europą kelaiujantį roko traukinį įšoko graikų grupė „Enemy Of Reality“, kuri kartu su kitais kolektyvais suteiks Lietuvos rokeriams keturgubą melodingos sunkiosios muzikos dozę kovo 20 dieną, antradienį vieninteliame šių grupių koncerte Vilniaus „Rock River Club“.

Komentarai