Pradžia / Garsas / Sound
 

Recenzija. APRICITY - Bipolar Shift Doctrine (2017). Saulės nušviestas melodingas death metal

APRICITY - viena įdomiausių Lietuvos melodic death metal grupių, gal net geriausia savo žanre. Klaipėdiečiai kelerius metus dirbo prie debiutinio albumo, kuris pralenkė viltis: tai - puikus "švediškojo" metalo pavyzdys, kuris, nors ir atliekamas angliškai, turi savų, išskirtinių bruožų ir vertas kiekvieno save gerbiančio metalisto dėmesio. Beje, įdomus grupės pavadinimas, kuriam pasirinktas gana retas angliškas žodis, kilęs iš lotyniško aprīcitās: SAULĖS ŠILUMA.

Mindaugas Peleckis
2018 m. Kovo 13 d., 13:21
Skaityta: 44 k.
Grupės asmeninio archyvo nuotraukos.
Grupės asmeninio archyvo nuotraukos.

APRICITY nėra ta grupė, apie kurią žino milijonai, tačiau ilgai gana tyliai gyvavęs kolektyvas smogė puikiu debiutiniu albumu BIPOLAR SHIFT DOCTRINE, įrašytu dar 2014 metais. Jame - 32 minutes trunkantys 8 kūriniai, puikiai sugroti melodic death metal stiliumi.

Šiuo metu grupė, susikūrusi 2013 m. vasarą, dirba prie antrojo albumo.

APRICITY tai:

Aleksej Lebedev - gitaros

Artur Mamin - bosinė gitara

Vainius Česnauskas - būgnai

Viktoras Grečko - klavišiniai instrumentai

Aleksandr Cifirov-Zakas - vokalas

Visą muziką grupė kuria kartu, o tekstų autorius - A. Cifirov. Albumas įrašytas Klaipėdoje, Blind Factory Studio. Puikaus digipak dizaino autorius - V. Česnauskas.

Naudingos nuorodos:

https://apricitylt.bandcamp.com

https://www.facebook.com/apricitylt

Beje, pirmąsyk pasaulis apie APRICITY sužinojo iš Povilo Jarmalos sudaryto (išėjo trys tomai) kultinio sunkiosios muzikos almanacho SUNKŪS METAI: 2015. LIETUVOS SUNKIOSIOS MUZIKOS SCENOS ĮVYKIŲ APŽVALGA. Jame ne tik publikuotas pirmasis interviu su grupe (p. 112-113), bet ir prie knygos pridėtame CD pasirodė grupė kūrinys AS THE CASUALTIES COUNT (jo nėra debiutiniame albume, jį galima rasti bandcamp'o paskyroje).

Iš interviu paaiškėjo, kad dėl gyvenimiškų aplinkybių kol kas APRICITY yra labiau studijinė grupė, tačiau galbūt ateityje sulauksime ir jos koncertų. Juose klaipėdiečių melodingasis death metal skambėtų išties puikiai. 

10 iš 10. Už viską.

Komentarai