Pradžia / Garsas / Sound
 

Nežinomi Lietuvos muzikos puslapiai: su K. Lušu grojusi simfo/džiazroko grupė MECHANIKAI (1972-1977)

Naujų knygų apie muziką pasirodymas Lietuvoje - didžiulė šventė, kuri nėra tokia jau dažna. O dar smagiau, kai sužinome apie visiškai nežinotą Lietuvos roko istorijos puslapį. Tokia yra grupės MECHANIKAI istorija, išleista Felikso Zinevičiaus 2017 metų pabaigoje Kaune.

Mindaugas Peleckis
2018 m. Vasario 27 d., 11:38
Skaityta: 361 k.
MECHANIKAI groja su Kęstučiu Lušu.
MECHANIKAI groja su Kęstučiu Lušu.

Grupė MECHANIKAI (tuomet - vokalinis-instrumentalinis KPI Mechanikos fakulteto ansamblis) įkurtas 1972 metais. 1972-1977 metais jis aktyviai dalyvavo vadinamosiose apžiūrose, koncertavo Lietuvoje ir už jos ribų.

Įdomu tai, kad MECHANIKUOSE nuo 1973 metų grojo legendinis KĘSTUTIS LUŠAS, kurio poemos simfo-roko stiliuje buvo atliekamos 1973-1974 metais, o ansambliui talkino styginis kvartetas. K. Lušas grupėje grojo iki 1975 metų.

Kiti vardai, kuriuos reikėtų žinoti besidomint MECHANIKAIS: Alvydas Barauskas (mušamieji), Edvardas Juškevičius (solo gitara), Bronius Balasevičius (ritminė gitara, vokalas), Alvydas Malcys (bosinė gitara), Sigitas Alaburda ir Grigorijus Šliomas (klavišiniai), Nijolė Makarevičiūtė ir Loreta Laurinkutė (vokalas), Vytenis Gubavičius (KPI Eksperimentinio teatro grupės vadovas), Paulius Čeplinskas (solo gitara), Evaldas Melnikas (bosinė gitara), Kęstutis Misevičius ir Rimas Umbrasas (mušamieji), Algirdas Jaseliūnas (vokalas), Romualdas Grabštas (ansamblio muzikinis vadovas, kurį vėliau pakeitė K. Lušas), Aleksandras Jakaitis ir J. Vanagas (saksofonas), A. Kukla (trombonas).

Ansamblis grojo simfo-roko, džiazroko stiliais. Baigus mokslus KPI, daugelis jo narių išvažiavo dirbti pagal paskyrimus ir MECHANIKAI iširo.

Visa knyga apie MECHANIKUS be galo įdomi, todėl tikrai jos neperpasakosiu. Ją galite įsigyti susisiekę su radikaliai.lt redakcija.

Mechanikai

Komentarai