Pradžia / Garsas / Sound
 

N. Gitkindas (RAGANIAI) kviečia įprasminti legendinio K. Lušo atminimą

Legendinės, dar 1969 metais Kaune įkurtos grupės RAGANIAI narys Natanas Gitkindas kviečia visuomenę padėti įprasminti legendinio Kęstučio Lušo atminimą. Publikuojame kreipimosi tekstą ir kartu su N. Gitkindu raginame palaikyti šią prasmingą idėją. Radikaliai.lt.

Radikaliai.lt
2018 m. Vasario 24 d., 12:31
Skaityta: 59 k.
Kęstutis Lušas. 2012 m., iš repeticijos su RAGANIAIS prieš Druskininkų festivalį. N. Gitkindo asm. archyvo nuotr.
Kęstutis Lušas. 2012 m., iš repeticijos su RAGANIAIS prieš Druskininkų festivalį. N. Gitkindo asm. archyvo nuotr.

Mieli bičiuliai Lietuvoje ir už jos ribų,
Greitai sueis lygiai metai kaip tarp mūsų nebėra Kęstučio Lušo. Plačioji publika jau, ko gero, bus primiršus, kad toks buvo. Ir jo, vieno talentingiausių, kaip ir daugelio iškeliavusių Anapilin atlikėjų, menininkų, kompozitorių, nieks ir neprisimins...liūdna, bet tai tiesa. Tačiau likome mes, žinau, kad yra tokių, kurie vis dar kalbasi ir aptarinėja su Juo mintyse įvairias temas (ir aš tame tarpe). Yra tokių, kurie to nedaro, tačiau jiems įvairi veikla, muzika, įvykiai, vietos, muzikiniai instrumentai ar įrašinėjimo metodai bei technologijos dažnai primena ar asocijuojasi su Kęstučiu Lušu tuomet jie jį prisimena tokiu būdu. Tokių, ir pirmų ir antrų yra gana daug ir štai artėja tas lemiamas momentas, kada mes, kiekvienas pats sau turėsime parodyti kas mes iš tiesų esame... kas mes per žmonės, ar tik vartotojai, valgytojai ir gėrikai. O gal vis tiktai ŽMONĖS...

Kęstas mirė. Minios gedinčiųjų buvo palydėtas į paskutinę amžino poilsio vietą. Teisėti paveldėtojai atvykę iš užsienio visiškai teisėtai realizavo menką Kęstučio materialinį palikimą ir vėl dingo užsieniuose. Dabar nėra nei kam, nei už ką pastatyti netgi derantį, tokiam žmogui kaip Kęstas antkapį. Todėl ir sakau jums visiems Lietuvoje ir už jos ribų, VIENINTĖLIAI KĘSTUČIO LUŠO GIMINĖS DABAR ESAME MES ir turime padaryti tai, ko reikalauja iš mūsų sąžinė, atmintis ir padėkos jausmas šiam neeiliniam žmogui. Ir štai aš, Natanas Gitkindas, grupės „Raganiai“ narys ir prodiuseris stoviu čia prieš jus visus, apnuoginęs savo kadaise gauruotą galvą, ir prašau palaikyti šią iniciatyvą:

1. Kiekvienam pagal išgales pervesti lėšų į žemiau nurodytą VšĮ sąskaitą.
2. Daryti švelnų, draugišką spaudimą gerbiamam Jonui Jučui, Kaunas Jazz pradininkui ir tęsėjui surengti labdaringą Lietuvos džiazo žvaigždžių koncertą. Aš nežinau kito žmogaus Lietuvoje, kuris turėtų didesnę patirtį rengiant džiazo koncertus ir galėtų pasigirti didesniu autoritetu nei Jonas Jučas Lietuvos džiazo atlikėjų tarpe.
3. Prašau kiekvieno iš skaitančių šias eilutes dėti visokeriopas pastangas, kad mobilizuoti rėmėjus iš verslo ir pramogų pasaulio.
4. Visos surinktos lėšos bus panaudotos antkapiui ir Kęstučio Lušo vardo stipendijos gabiam džiazą studijuojančiam studentui (norėčiau, kad tokia stipendija būtų kasmetinė).

Labdaringos sąskaitos rekvizitai: VšĮ „Inovatyvūs kūrybiniai projektai“, įmonės kodas 303242937, AB
SEB bankas, b. kodas 70440, sąsk. Nr. LT92 7044 0600 0807 4662. Pervedant lėšas skiltyje „Mokėjimo
paskirtis“ prašome būtinai įrašykite „Auka K. Lušo įamžinimui“.

Pabaigai pasakysiu gana grubiai, už ką visų labai atsiprašau. Žmonės, jei mes drauge šito nepadarysime ir po to atsistoję prieš veidrodį nepamatysime jame judančios ir mirksinčios mėšlo krūvos, tai mes negalime savęs vadinti ŽMONĖMIS, o tik vartotojais, valgytojais ir gėrikais.

Su begaline pagarba,
Natanas

Iš visos širdies dėkoju brangiems draugams menininkui Gediminui Šiboniui ir Vitalijai Norvilienei, VšĮ „Inovatyvūs kūrybiniai projektai“ vadovei, nuo pat pirmos minutės be jokių dvejonių prisijungusiems prie šios iniciatyvos įgyvendinimo.

Komentarai