Pradžia / Garsas / Sound
 

JAV bliuzo atlikėjai „Koch Marshall Trio“ Lietuvoje surengs tris koncertus

Įpusėjus pavasariui, ypač bus pamaloninti gero bliuzroko gerbėjai Lietuvoje. Į mūsų šalį pirmą kartą atvyksta amerikiečių grupė „Koch Marshall Trio“, nors vienas jų narys yra koncertavęs Vilniuje ir anksčiau. Šis kolektyvas viso surengs net tris pasirodymus: balandžio 12 d. gros klube „Vakaris“ Vilniuje, balandžio 13 d. - klube „Renginių Oazė“ Kaune ir balandžio 14 d. - klube „Ramybė“ Palangoje. Bilietus į visus “Koch Marshall Trio“ koncertus platina „Tiketa“ kasos ir internete.

RELAX Live!
2018 m. Vasario 21 d., 11:53
Skaityta: 21 k.
Greg Koch
Greg Koch

„Koch Marshall Trio“ yra trijų amerikiečių muzikantų sambūris, o jų muzikoje puikiai dera bliuzo, džiazo, fanko, kantri, roko ir dar kitų stilių skambesys. Visa tai dar „pagardinta“ dinamiškomis improvizacijomis, gera humoro doze bei gaivališkomis šėlionėmis, dėl ko jų muzika tampa dar patrauklesnė ir įdomesnė. Šiame projekte dalyvauja žymus gitaristas Gregas Kochas, jo sūnus, būgnininkas Dylanas Kochas ir vargonais grojantis Toby Lee Marshallas.

G. Kochas tikrai nusipelnė tokių epitetų, kaip „didis talentas“ ar „bauginančiai puikus muzikantas“, kurie skamba iš paties gitaros virtuozo Joe Bonamassa lūpų. Jis išleido net 15 albumų, kuriuose skamba pati įvairiausia, bet visada kokybiška ir originali muzika. Be to, Gregas yra savotiškas „Fender“ gitarų ambasadorius, kurių gamintojas įtraukė jį į „Top 10“ gitaristų sąrašą. Jis taip pat yra muzikos platintojų „Hal Leonard“ geriausiai parduodamų leidinių autorius ir video instruktorius, be to, bendradarbiauja su įvairiais gitarinės muzikos žurnalais, tame tarpe „Guitar Player Magazine“. Gregas Kochas nuolat atnaujina itin daug peržiūrų sutraukiančius demonstracinius gitarinės technikos video, kurie kuriami gitarų parduotuvėje „Wildwood Guitars“. Be to, muzikantas padeda „Fishman Transducers“ kaip instrumentų priedų bandytojas ir vertintojas bei pats yra aukštai įvertinto vardinio gitaros priedų komplekto „Greg Koch Gristletone Pickups“ savininkas.

Grego Kocho sūnaus Dylano talentas mušamųjų valdymui išryškėjo jau ankstyvoje vaikystėje, kai jis kaldavo ritmą virtuvėje rastomis priemonėmis. Dabar būgnininkas turi puikų muzikinį išsilavinimą ir jam jau teko drauge su tėvu groti su tokiais žymiais muzikantais, kaip Robbenas Fordas, Little Feat's Paul Barrere, Jonas Cleary, Davidas Grissomas, Roscoe Beckas, Malfordas Milliganas ir kt. O neseniai jis buvo nominuotas apdovanojimui Wisconsin Area Music Awards (WAMI) metų būgnininko kategorijoje.

Trečiasis „Koch Marshall Trio“ narys – vargonininkas Toby Lee Marshallas. Jis taip pat kilęs iš muzikalios šeimos, ir pradžioje grojo pianinu, kol susižavėjo vargonų skambėjimu. Vos septynerių sūnų tėvas nusivedė į koncertą, kuriame „Hammond B3“ vargonais grojo Steve Cherewanas su grupe „Dr. Mambo's Combo“. Šis instrumentas Toby tiesiog pakerėjo, o netrukus paauglys jau stebino grojimo juo įgūdžiais - grojo su pernai mirusiu legendiniu bliuzmenu Lonnie Brooksu. Vėliau T. L. Marshallas bendradarbiavo su kitais garsiais atlikėjais, kol galiausiai prisijungė prie „Koch Marshall Trio“. Jau vasario mėnesį jie išleis debiutinį albumą „Toby Arrives“, kuriame įamžins pirmuosius 2017 metais užsimezgusio kūrybinio bendradarbiavimo vaisius.

Šie trys talentingi muzikantai ne veltui pripažįstami kaip aukštos kokybės improvizacijų, išlaikant ir originalų skambesį, atlikėjai. Jų talentą netrukus galės įvertinti ir Lietuvos melomanai, apsilankę bent viename iš trijų grupės „Koch Marshall Trio“ koncertų Vilniuje, Kaune ir Palangoje.

Komentarai