Pradžia / Garsas / Sound
 

Sausio 26 d. buvo reta proga scenoje išvysti legendinę grupę KATEDRA

Daugiau kaip trisdešimtmetę istoriją skaičiuojanti, viena iš ilgiausiai gyvuojančių Lietuvos roko grupių „Katedra“ po 11 mėnesių pertraukos pagaliau grįžo į sceną. 2016-ųjų pabaigoje Vilniuje ir Kaune surengę jubiliejinius pasirodymus, muzikantai beveik visus praėjusius metus tylėjo, tačiau sausio 26-osios vakarą „Rock River“ (Upės g. 9, Vilnius) klube pavertė tikrų tikriausiu ugnikalnio išsiveržimu šėlstant dvasioms.

Radikaliai.lt
2018 m. Sausio 24 d., 21:43
Skaityta: 115 k.
Sausio 26 d. buvo reta proga scenoje išvysti legendinę grupę KATEDRA

„Katedra“ susibūrė 1986 m. ir nuo pat susikūrimo daug koncertavo tiek vietinėse scenose, tiek užsienyje. Kolektyvas buvo kviečiamas į žinomiausius Lietuvos, Rusijos, Estijos, Latvijos, Lenkijos, Suomijos, Švedijos, Vokietijos festivalius. Dabartinis grupės stilius apima daugelį muzikos krypčių.

Grupės lyderis Ričardas Laginauskas „Katedros“ stilių vadina „Super Metal“ - kompozicijose panaudojama tai, kas yra geriausio muzikoje, bet kolektyvas ir toliau lieka ištikima sunkiajam rokui.

Vilniečių trio ant „Rock River Club“ scenos lips pirmąsyk. Klubas atvėrė duris 2017 m. birželį, ir čia jau spėjo pabuvoti tokios grupės kaip „Dirkschneider“, „Raven“, „Wintersun“, „Eluveitie“. Šiemet sunkiosios muzikos gerbėjai taip pat bus pamaloninti „Therion“, „Insomnium“ bei kitų kolektyvų koncertais.

Sausio 26 d. klubas atvers duris 19 val., o „Katedra“ pradės savo pasirodymą 21 val. Bilieto kaina - 5 Eur.

Komentarai