Pradžia / Garsas / Sound
 

Recenzija. MARIJA AKELAN - Eternity of Dreams 2017. Malda švelnumui

MARIJA AKELAN puikiai žinoma iš realybės šou KELIAS Į ŽVAIGŽDES 2 (2006 m.), tačiau albumas, kurį ji išleido dabar, pranoksta lūkesčius: kartu su kitų solidžių muzikantų kolektyvu ji, galima sakyti, sukūrė tobulą popmuzikos albumą: romantišką, švelnų ir net trikalbį.

Mindaugas Peleckis
2018 m. Sausio 24 d., 13:31
Skaityta: 353 k.
Recenzija. MARIJA AKELAN - Eternity of Dreams 2017. Malda švelnumui

32 minučių albume yra 9 dainos: 5 lietuviškai, 2 angliškai ir 2 rusiškai. Išties įdomus, netradicinis ir, manau, puikus sprendimas.

Pirmiausia norėtųsi atkreipti dėmesį, kad CD digipakas išleistas labai estetiškai. Retai dabar tokių pamatysi. Jame galima rasti ne tik knygutę su dainų tekstais, bet ir dailias iliustracijas, kurių autorė Liudmila Lipovka, o albumo meniniu apipavidalinimu pasirūpino Agata Bobin. Graži Marijos fotografija viršelyje - Evelyn Meis.

Visas dainas, jų muziką ir žodžius sukūrė pati Marija, tačiau jai padėjo tokie žinomi muzikantai kaip Igoris Kofas, Romas Rainys ir Martynas Kuliavas. Rezultatas - puikus. Prisipažinsiu: esu labiau roko, metalo bei eksperimentinės muzikos gerbėjas, tačiau šį popmuzikos albumą klausau su malonumu.

Pati Marija pasakojo: Albumą pradėjau įrašinėti labai seniai. Pirmuosius įrašus padarė Igoris. Tiesiog paklausiau jo, ir jis sutiko. Pasakė, kad patiko žodžiai, dainos ir tembras. Paskui viską mečiau ir galvojau kad nebeįrašinėsiu ir albumo nebeleisiu. Bet sesuo privertė užbaigti. Tuomet sutiko padėti Martynas ir Romas. Igoris irgi neatsisakė ir labai padėjo.

Įsimintinos visos dainos: lietuviška KITAIP, angliška ETERNITY OF DREAMS, rusiška СНЕГ (bene geriausia ir romantiškiausi albumo daina) ir kitos. Tai - muzika atsipalaidavimui, meditacijai, tikra malda švelnumui. Taip, švelnumas yra būtent tas žodis, kuris geriausiai apibūdina šią ethereal pop skambesio muziką.

Būtinai pasiklausykite MARIJOS AKELAN. Jos muzika įrodo, kad popmuzika gali būti kokybiška ir ne "pupytiška".

Naudingos nuorodos:

https://www.pakartot.lt/album/eternity-of-dreams

https://www.youtube.com/channel/UC6drXXray6RJO61-0VRwGrg/videos

https://soundcloud.com/user-3458098

https://akelanmarija.com

http://www.deezer.com/us/artist/13011509

https://marijaakelan.bandcamp.com

https://open.spotify.com/artist/2Au9H2ddLNTiYfPJWwSabb#_=_

Skaidraus Marijos balso ir jos muzikos bei vizijų (piešiniai, panaudoti CD, yra iš hito KITAIP vaizdo klipo) sužavėtas, rašau aukščiausią įmanomą balą - dešimt iš dešimt.

Komentarai
  • Liudmila
    2019 m. Rugsėjo 18 d., 10:17
    Visom kalbom atliekamos labai gražiai, žiodžiai ir muzika, viskas patiko. Sekmės ir toliau kurti