Pradžia / Garsas / Sound
 

Recenzija. PUSHAZ - Skaičiai (2017). Kas sakė, kad Lietuvoje nėra kokybiško hiphopo?

Kažkas man yra sakęs, jog kas jau kas, bet lietuviai (ar net baltieji apskritai) kurti repo/hiphopo negali. Cha. Ir dar kartą cha. Ketvirtasis PUSHAZ (tikr. Andrius Glušakovas, gim. 1981 m. Zarasuose) albumas SKAIČIAI eilinį kartą įrodo, kad ne tik EMINEM sugeba kurti gerą hiphopą, bet ir Lietuvos muzikantai.

Mindaugas Peleckis
2017 m. Gruodžio 29 d., 09:32
Skaityta: 118 k.
Recenzija. PUSHAZ - Skaičiai (2017). Kas sakė, kad Lietuvoje nėra kokybiško hiphopo?

Perfrazuojant antrąją albumo dainą "Klasika, kuri išlaiko klasę", lietuviškas hiphopas jau turi savo klasiką. Tai - ne tik grupės G&G SINDIKATAS bei jos narių solinių projektų (pvz., Kasčio-Kastyčio Sarnicko ir Donciavo-Donato Juršėno DOGMA) albumai, bet ir daugybė kitų Lietuvos reperių: YGA, TAVO TĖVAS, OMERTA, ALEKNA, GARAZHE NERŪKOMA, TIE GERESNI, MC MESIJUS/VILNIAUS ENERGIJA (ŽYGIMANTAS KUDIRKA), JAMA & W, LILAS IR INNOMINE, IRONVYTAS, MEANDI, VILIUS ALESIUS-WILLUX (ir, be abejo, SKAMP), MAD MONEY, FILMIK, FIST 2 FIST, BLACK BICEPS, ŠVENTINIS BANKUCHENAS, VIDAS BAREIKIS (iš dalies) ir kt. (galima dar labai daug vardinti, bet ne tai yra šio teksto tikslas).

Naująjį PUSHAZ albumą, išleistą 2017 12 01, galima klausyti čia:

https://open.spotify.com/album/2lgoH5okrLrWCUtYN6qKeS#_=_.

Kam nepakanka nūnai populiarių skaitmeninio, vinilinio ar kasetinio formato, siūlyčiau geriau įsigyti SKAIČIŲ CD - jis išleistas ypač estetiškai. Nespoilinsiu, bet FAKTAS (viena geriausių albumo dainų taip vadinasi, beje), kad nenuvils ir gal net visko mačiusius bent kiek nustebins. Už dizainą - 10 balų. 

Tiesą sakant - tiek pat ir už muziką. Hiphopas jau seniai nebėra nuobodokas repavimas, dabar jis "pagražintas" įvairiais semplais, moteriškais, vyriškais, kitakalbiais (pvz., žymaus lenkų reperio O.S.T.R.) balsais, bendradarbiavimu su kiek kitokios stilistikos muzikantais. SKAIČIŲ atveju - be O.S.T.R., su Ieva Norkute, Linu Adomaičiu, Porchy, Yga ir net Pietų Ketvirtąja (tiksliau, Žalgiriu).

Pushaz ir Linas Adomaitis (vienas jų kairėje, kitas dešinėje).

Albume yra ir intro, ir outro, ir vidiniai intarpai, todėl jį klausant nėra kada nuobodžiauti. O jei kam nepatinka tiesmuka PUSHAZ lyrika, tegul klauso ką nors, kas nesikeikia.

Pushaz ‎– Skaičiai

01     Intro     1:45
02     Klasika, kuri išlaiko klasę

    Featuring – O.S.T.R.  3:46
03     Skitas I     0:33
04     9tas - Kalibras     3:57
05     Diana     3:29
06     Skitas II     1:09
07     Tai - Faktas     2:35
08     NeTavo Istorija     3:25
09     1997     3:14
10     Leisk Ašaroms Tekėti     3:48
11     Tarp Kažkada ir Dabar

    Featuring – Ieva Narkutė  4:55
12     Smėlio Laikrodis Featuring – Linas Adomaitis 4:09

13     Garsi Tyla 

Featuring – Porchy, Yga 3:23

14     Pakilome Iš Pelenų     4:07
15     Px     3:23
16     Outro     2:09

Net 50 minučių trukmės albume rasime visko - ir lyrikos, ir pykčio, ir himną PAKILOME IŠ PELENŲ, kuris tikrai patiks tiems, kas žino žodžius Pietų IV bei ŽALIAI BALTI. Susumavus - tai išties kokybiškas hiphopo albumas.

Nors visi keturi PUSHAZ albumai man patiko, šis, reikia pripažinti, tobuliausias. O jei muzikantas tobulėja - tai ko gi dar norėt?

Superinis albumas, klausymui "ant repeat'o", o ypač ryte su kava ar juoda arbata.

Tai kas ten vis dar drįsta sakyti, kad lietuviai nemoka repuoti?

Naudingos nuorodos:

https://www.facebook.com/McPushaz

http://www.pushaz.lt

PUSHAZ. Foto: Ciklopas

Komentarai