Pradžia / Garsas / Sound
 

NAUJIENA. Thrash metal grupė SHVININIAI SHARVAI netikėtai smogė stipriu ir ironišku albumu. Interviu

Tikru atradimu pasirodė ką tik netikėtai atrasta Lietuvos thrash metal grupė SHVININIAI SHARVAI, grojantys ne mažiau kietai ir profesionaliai nei KREATOR, naudojantys gana ironiškus tekstus. Kaip teigia jaunų, vos 17-18 metų, vilniečių trijulė Ponas SHvinas, Griezhius ir Dujazhmogis, "Shvininiai Sharvai - tai toksiška metalo parodijų grupė, kuri yra tikrai nesilpnesnė už įprastus geležinius šarvus." Pasikalbėjome (2017 12 06).

Mindaugas Peleckis
2017 m. Gruodžio 07 d., 18:06
Skaityta: 436 k.
Grupė SHvininiai SHarvai. Grupės archyvo nuotr.
Grupė SHvininiai SHarvai. Grupės archyvo nuotr.

- Tik šiandien sužinojau, kad egzistuojate. Kas Jūs? Galbūt žinomi muzikantai, sukūrę supergrupę? Grojate puikiai.

"Mes - žmonės, kaip ir Jūs, tik vardai mūsų keistoki: Griezhius, Ponas Shvinas ir Dujazhmogis. O platesnį vaizdinį apie mus galima suvokti iš mūsų muzikos. Manau, išeina pastebėti, kad esame jauni, pilni "metalistiškos" energijos, norintys reikštis ir garsiai išsakyti savo (kartais netradicines) mintis, vaikinukai. Nors iki dabar visose Shvininių Sharvų išleistose dainose skamba tik vieno mūsų nario (Griezhiaus) grojimas ir muzikinės idėjos, o kiti nariai papildomai prisideda vokalais ir dainų tekstų rašimu, dabar kiekvienas iš mūsų jau yra gavęs didesnę instrumentinę dalį muzikoje, už kurią bus atsakingas koncertuose ir ateities įrašuose."

- Ką Jums reiškia Jūsų grupės pavadinimas?

"SHvininiai SHarvai mums reiškia mūsų muzikos sunkumą, nepaprastą stabilumą ir atsparumą šiuolaikinės muzikos standartiškumui ir reikšmingų idėjų trūkūmui. Švinu dėl to puošiasi ir mūsų virintojo šalmą dėvintis simbolis, kurį galima rasti ant mūsų debiutinio albumo viršelio - Shvinas Shvininkas."

- Papasakokite grupės istoriją. Kokiomis aplinkybėmis, kur ir kaip susikūrėte, kada?

"Mūsų grupė susikūrė visai netikėtai, šių metų birželį. Mes, keli draugai, sugalvojome parašyti kietą metalo dainą žmogui, su kuriuo tada nelabai sutarėm. Galvojome išliesime neigiamas emocijas kažkaip produktyviai, todėl parašėm "Dainą Draugui". Paviešinę dainą sulaukėm daug pozityvių reakcijų: žmonėms patiko mūsų "old-school'inio" metalo garsas, sumaišytas su mūsų komišku požiūriu ir atvirumu. Šita formulė pasirodė originali ir įdomi, todėl nusprendėme visa tai tęsti. Taip gimė Shvininiai Sharvai."

- Pristatote debiutinį albumą. Koks jis? Ar bus tik internetinis, ar ir CD (arba kitu) formatu?

"Mūsų albumas, Atshiaurusis, yra labai spalvotas ir nemonotoniškas. Jame maišoma daug stilių, daug įvairių idėjų ir eksperimentų. Šiuo metu jį galima rasti visose interneto parduotuvėse, o CD formatu jis pasirodys jau greitai."

- Jūsų albumo tekstai gana ironiški, pvz., apie tai, kad "prie ruso buvo geriau". Ką manote rimtai pamąsčius, - ar tikrai puola mus rusai? O gal ateiviai?

"Taip, mes tekstais mėgstame tiek pašiepti rimtas problemas, tiek kandžiai kritikuoti politiką, žmonių įpročius bei klaidas. Dainos aprėpia tiek Lietuvą, tiek visą žmoniją. Daina "Prie Ruso Buvo Geriau" labai savotiškai išbando klausytoją. Pirmos jos eilutės gali sudaryti įvaizdį, kad palaikome Rusiją arba sovietinę SSRS ideologiją, tačiau tą mintį greitai nutraukią žodžiai "bijokit jų, tų raudonų bestijų" ir klausytojas gali pamanyti, jog labai priešiname lietuvius prieš rusu karinę politiką, bet mintis dar kartą keičiasi pačiame dainos priedainyje, kuriame išsakome nuomonę, jog kiekvienas istorijos etapas turi savo problemų ir dabar lietuviai neturėtų tikėti kiekvienu žiniasklaidos pasakytu gąsdinimu ir žiūrėti į Rusiją, kaip į didžiausią dabartinę problemą, kai šalies viduje jų tikrai netrūksta. Trumpai pasakius, nemanome, kad mus puola rusai. O apie ateivius mums nėra leista kalbėti."


 
- Kokios grupės, muzikantai ir kiti pasaulyje esantys dalykai Jums padarė didžiausią įtaką?

"Mylime Megadeth (kuri tikriausiai ir padarė didžiausią įtaką ir suteikė daugiausiai motyvacijos), Exodus, Carcass, Kreator, įvairias jazz fusion grupes, tokius muzikantus, kaip Dave Mustaine, Marty Friedman, Jason Becker ir įvairius kitus atlikėjus."

- Kuo tikite? Dievais, Dievu, niekuo, ateiviais, Jo Didenybe Metalu, ...?

"Savimi tikime labiausiai, nes esam didžiausi savo gerbėjai. O dar tikime tuo, kad mūsų muzika bus išgirsta ir įvertinta."

- Kada bus artimiausi Jūsų albumo pristatymo koncertai ir kur?

"Dabar aktyviai ieškome papildomo nario, mat atleidę praeitą, dėl dirbtinio intelekto varianto, dėl to, kad šis darbą atliko geriau ir pigiau, pastebėjome, jog tokiam poelgiui besitęsiant robotai visą grupę perims. Koncertuosime vos radę naują grupės dalyvį. Turime pasiūlymų varyti į vieną didžiausių sunkios muzikos ir roko festivalį Devilstone, bet dėl prieš tai minėtos priežasties negalime pateikti 100%-inių atsakymų."

- Ačiū. Grokite ir toliau taip gerai ir dar geriau!

Daugiau informacijos:

https://www.facebook.com/shvininiaisharvai

Komentarai