Pradžia / Garsas / Sound
 

Mesijus pristato naują klipą, naują grupę VILNIAUS ENERGIJA ir dvigubą naują albumą!

Avangardinio repo ir elektroninės muzikos atlikėjas Mesijus (Žygimantas Kudirka) skelbia gerąją naujieną: pristato naują klipą, naują grupę ir dvigubą naują albumą vienu metu.

Radikaliai.lt
2017 m. Lapkričio 23 d., 12:36
Skaityta: 73 k.
Mesijus pristato naują klipą, naują grupę VILNIAUS ENERGIJA ir dvigubą naują albumą!

Kartu su džiazo ir elektroninės muzikos kūrėju Adu Gecevičiumi (kuris groja būgnais ir grupėje Sheep got Waxed) ir vaizdo menininke Asta Ostrovskaja įkūrė naują grupę – „Vilniaus Energija”. Anot atlikėjo, pavadinimą savo naujajai grupei jis nusavino iš energetikos korporacijos, atradęs teisinę spragą: pasirodo, korporacija nebuvo užpatentavusi savo pavadinimo.

„Vilniaus Energijos” debiutinis albumas - dvigubas, tai atskleidžia ir jo pavadinimas „DDVVIIGGUUBBAASS”. Albumą sudaro du kompaktiniai diskai pavadinti „MOTION” ir „EMOTION”. Pasak atlikėjo, vienas jų nagrinėja žmonių, mašinų, gyvūnų ir planetų judėjimą, kitas - emocijas, apie kurias žmonės ne visada kalba garsiai.

„1000 dienų praleidome studijoje, ir tai yra turbūt gražiausia, ką pavyko išleisti iki šiol.“ - sako Mesijus.

Vienam iš naujojo albumo kūrinių  „IQ Daktaras“ ką tik pasirodė ir vaizdo klipas, kurį įgyvendino prodiuserinė kompanija „FakeIt”. Klipas yra tarsi trumpas fantastinis filmas, kuriame vaizduojama antiutopinė, kone orveliška Vilniaus vizija.

Klipas buvo filmuojamas miegamuosiuose Vilniaus rajonuose (taip pat ir Mesijaus gimtuose Lazdynuose), apleistame dvare ir Ignalinos atominės elektrinės padalinyje. Pastarajame grupė pasijungė prie atominės elektrinės valdumo pulto ir grojo juo tarsi sempleriu.

Šiuo metu naujoji grupė ruošiasi albumo pristatymui Vilniuje, kuris įvyks jau šį ketvirtadienį klube „Kablys“. Po jo „Vilniaus Energija” leisis į koncertus Klaipėdoje, Kaune bei Šiauliuose.

Atlikėjas žada, jog premjerų metu skambės efektais apipintas vokalas lietuvių, anglų ir dirbtinėmis kalbomis, niekur negirdėta naujos bangos elektroninė muzika, o iš didelio ekrano švitins ryškios vizualizacijos.

Daugiau apie naująjį klipą:

Klipas filmuotas 9 skirtinguose lokacijose, 3 dienas.
Klipo montažas sudarytas iš 211 kadrų (vidutiniškai 1 kadras - 0,7 sek).
Klipas filmuotas specialiai aukcione nupirktu 1961 metų gamybos anamorfiniu objektyvu.

Komentarai