Pradžia / Garsas / Sound
 

Gitaristas virtuozas Michaelas Angelo Batio Lietuvos publiką stebino originalia dviguba gitara

Trečias kartas nemeluoja! Į Lietuvą vėl sugrįžta išskirtinės grojimo technikos atlikėjas ir originalios vardinės gitaros autorius Michaelas Angelo Batio. Jis su savo grupe mūsų šalyje surengs net 3 koncertus: lapkričio 30 d. „Rock River Club“ Vilniuje, gruodžio 1 d. klube „Renginių Oazė“ Kaune ir gruodžio 2 d. klube „Ramybė“ Palangoje.

RELAX Live!
2017 m. Lapkričio 15 d., 15:34
Skaityta: 44 k.
Gitaristas virtuozas Michaelas Angelo Batio Lietuvos publiką stebino originalia dviguba gitara

Bilietus į visus gitaristo M.A. Batio ir jo grupės koncertus parduoda „Tiketa“ kasos ir internete.

Michaelas Angelo Batio neabejotinai yra vienas ryškiausių gitaros meistrų, pripažintas greičiausiu gitaristu pasaulyje. Nuo ankstyvos paauglystės jis gitara groja skirtingų žanrų kūrinius, bet daugiausiai dėmesio skiria roko muzikai. Šiandien būtent šio žanro muzikos ikona vadinamas muzikantas gali pasigirti aukščiausiomis geriausių gitaristų sąrašų pozicijomis daugelyje garsių muzikos žurnalų. O žurnalas „Guitar World Magazine“ jį įtraukė į geriausių visų laikų sunkiosios muzikos gitaristų Top 100 sąrašą.

Šių metų vasario 23 dieną 61-erių sulaukęs gitaros virtuozas M.A. Batio vis dar turi sunkiai suvokiamą energijos užtaisą, kurio galėtų pavydėti kur kas jaunesni muzikantai. Kita vertus, kaip gitaristas, jis itin kūrybingas – 2016 m. išleido jau dvyliktą studijinį albumą „Soul In Sight“. Vaizdžiai sakoma, kad Michaelo Angelo Batio abiejų rankų pirštai pašėlusiu greičiu laksto jo paties sukurtos dvigubos gitaros grifais, nepalikdami šešėlių, ir pjausto lyg lazeris. Dar daugiau – gitaristas yra sukūręs ir keturgubą gitarą, kurios valdymas dar labiau neįtikėtinas.

Michaelas Angelo Batio nusipelnė tokių epitetų, kaip „ryškiausias gitaristas pasaulyje“, „daugiau mašina, nei žmogus“, „gitarinės technikos meistras“, „praktiškai gitaros dievas“ ir pan. O gyvi šio muzikanto pasirodymai išsiskiria muzikos ekspresija, nesuvaidintomis atlikėjo emocijomis ir nuoširdžiu bendravimu su publika. Ko laukti iš šio ekstravagantiško gitaristo žiūrovai, apsilankę ankstesniuose jo koncertuose Lietuvoje, jau žino. O visi kiti gitarinės muzikos gerbėjai tai sužinos viename iš artėjančių trijų Michaelo Angelo Batio koncertų Vilniuje, Kaune ir Palangoje.

Komentarai