Pradžia / Garsas / Sound
 

Mūsų laisvė - kulka širdy! Recenzija. ALEKSANDRAS MAKEJEVAS - Vienas, kitas, trečias (2017, CD, Muzikinė partija)

Aleksandro Makejevo kūryba jau iš esmės yra tapusi liaudies dainomis, tad jo nei pristatinėti nereikia, nei diskografijos pateikinėti, nes tie, kas mėgsta jo dainas, žino jų tekstus ir melodijas atmintinai. Jiems - ir tiems, kas galbūt dar negirdėjo šio fantastiško muzikanto (o nuo šių metų - ir rašytojo) - ką tik "Muzikinė partija" išleido naują albumą "Vienas, kitas, trečias". Beje, albume yra daug papildomų vokalo partijų, o dviejose dainose girdėti didžiausias Lietuvos kino blogiukas Mindaugas Papinigis.

Mindaugas Peleckis
2017 m. Spalio 10 d., 17:53
Skaityta: 225 k.
Mūsų laisvė - kulka širdy! Recenzija. ALEKSANDRAS MAKEJEVAS - Vienas, kitas, trečias (2017, CD, Muzikinė partija)

2017 10 10 radikaliai.lt skaitytojams A. Makejevas papasakojo apie susidariusią situaciją ir kūrybinį triumfą prieš blogį:

Kas išleista mano vardu, tai devintas albumas, plius dar yra bestas ILGAS GYVENIMAS ir du albumai vaikams - muzikinė pasaka EŠERIUKAS VALENTUKAS bei PADAUŽŲ DAINELĖS.

Uždraudė daktarai gert, tai atsirado daugiau laiko susikaupimui, tai per metus su trupučiu prašiau keturis gan didelius kūrinius - ŠVEDIŠKAS GIMTADIENIS, TERMINATORIUS ARBA JAUNYSTĖS PANKROKAS, TRYS MINISTRAI, DVI KELIONĖS bei fantastinę istoriją vaikams TARA HURANGU NAGI.

Gegužės mėnesį išleidau pirmą knygą - ŠVEDIŠKAS GIMTADIENIS (apie ją - kitame tekste, - M. P.), paplatinęs ją surinkau lėšų antros knygos ir albumo leidybai.

Albume surinktos per tris metus sukurtos bei įrašytos dainos.

Spalio 25 dieną pasirodys antra knyga TRYS MINISTRAI, DVI KELIONĖS. Kitais metais žadu išleisti kitas dvi.

///

Naująjį albumą Aleksandras (balsas, gitaros, muzika, žodžiai) įrašė su Donciavu (gitaros, pulto valdymas, Porno ir Soundas) ir Normantu Ulevičiumi (galutinės garso korekcijos ir pan.)

Jiems pritarė Kosminio skrydžio valdymo centro pagalba: papildomas vokalo partijęs atliko Agnė Vaitekėnaitė, Anna Polukord, Smiltė Radziukynaitė, Snieguolė Valiaugaitė, Augustė Gaidytė, Mindaugas Papinigis, Andrius Paulavičius, fleita pagrojo Meda Petkauskaitė, o birbyne - Kęstutis Lipeika, dar dainose "Tu ir aš (1937 metų versija) bei "Mūsų laisvė" (iš jos žodžių paimtas recenzijos pavadinimas) grojo Lietuvos Kariuomenės Orkestras.

Viršelio dailininkė - Jurgita Šimukonienė.

O kaip dainos? Dainos puikios, kaip visada, lengvai klausosi, tačiau žodžiai toli gražu ne banalūs (nors kai kur esama labai smagių sąskambių; be to, ypač jautriai dainuojama apie Tėvynę, meilę, emigraciją, paukščius; kai kurios dainos, kaip visada, maloniai satyrinės). Kaip visuomet, nemėgstu atpasakoti albumo turinio: faktas, kad jį būtina įsigyti, klausyti, pasigrožėti lentynoje, ir vėl klausyti.

Gražus darbas.

///

Dainų sąrašas:

1     Vienas, Kitas, Trečias     
2     Internetas Užlūžo     
3     Bus Linksmiau     
4     Už Mūsų Sveikatą     
5     Slaptas Agentas     
6     Nemylėjau     
7     Mano Mielas Pareigūne     
8     Aš Brendu Per Gaivią Rasą     
9     Visas Pasaulis Pravirko     
10     Skristi Paukščiu     
11     Kad Niekas Nepamiltų     
12     Keliai Keleliai     
13     Tu ir Aš (1937 Metų Versija)     
14     Mūsų Laisvė

Komentarai