Pradžia / Garsas / Sound
 

THE RANCH: unikalus lietuvės ir maltiečių energijos užtaisas

Apie unikalią contemporary rock/jazz grupę iš Maltos, kurios vokalistė - lietuvė Eglė, pasakoja ji pati (2017 10 06). Grupės albumai bus recenzuoti kitame tekste, o kol kas - jos pasakojimas apie labai įdomią, Lietuvoje mažokai žinomą grupę, savo grojimo kokybe pribloškiančią net ir tuos, kurie girdėjo SHEEP GOT WAXED.

Mindaugas Peleckis
2017 m. Spalio 07 d., 13:38
Skaityta: 93 k.
THE RANCH: unikalus lietuvės ir maltiečių energijos užtaisas

30-metė Eglė V Pranaitytė pasakoja:

Grupė ‘The Ranch’ susikurė prieš trejus metus Maltoje. Šiuo metu grupę sudaro: Banjo Rancho (Mušamieji), Alan (Bosas), Ricky (Gitara), Eglė (Vokalas) ir papildomas narys Mark Harrison (Saksofonas). Su šiuo sąstatu grupė aktyviai dirba jau metus, išleido antrąjį albumą ‘100 Smiles an Hour’, kurio pristatymas įvyko šių metų rugpjūčio mėnesį, ir ruošiasi trečiajam turui, kuris numatomas spalio mėnesį Anglijoje. Pirmasis albumas ‘Cuckoo Island’ išleistas pradinio ‘The Ranch’ sąstato.

‘The Ranch’ - tai ferma, kurioje grupė nuostabių ir atsidavusių muzikantų, kuriantys ir atliekantys aukšto intensyvumo, energingą muziką, ir naudojant sudėtingus ritmus ir struktūras. Bet tuo pačiu metu, siekiantys laisvumo muzikoje, praktikoje ir pasirodymuose, daug remiasi improvizacija, tarpusavio komunikacija ir pasiruošę pateikti klausytojams muziką, kupiną energijos.

Gyvenimas Maltoje geras, sala nedidelė, gyventojų daug, klimatas puikus, daug judėjimo ypatingai vasaros sezonu. Aš gyvenu Maltoje ketverius su puse metų, teko gan dažnai apsilankyti, kadangi sesuo taip pat gyvena Maltoje. Kiti grupės nariai, Alan ir Banjo, abu Maltiečiai, ir Ricky taip pat pusiau lenkas. Muzikos scena Maltoje gan aktyvi, siekiama kokybės ir išties yra pilna potencialo, taip pat visi dirba išvien, kas yra gerai, tačiau mažoje saloje galimybės ir auditorija ribotos, tad svarbu plėsti akiratį.

Maltoje yra ir grojančių Death Metal, tačiau bet kokia intensyvi ar improvizacinė muzika yra ne visada suprantama ar priimtina, ir nebūtinai iš religinės pusės. Iš tikrųjų Metal scena yra viena stipriausių ir aktyviausių Maltoje. Du nariai iš ‘The Ranch’, Alan ir Banjo, užaugo klausydamiesi ir grodami Metalo ir Roko grupėse, tai ‘The Ranch’ muzikoje tikrai yra intesyvaus stiliaus įtakos.

‘The Ranch’ neapsiriboja vienu stiliumi. Ko mes siekiame, tai skatinti kiekvieną muzikantą ir asmenį individualiai, su instrumentu, improvizuoti, išlikti šviežiems, kurti tai, kas gerai klausosi, ir atlikti su lengvumu, iš širdies ir pasiekti klausytoją.

Atlikėjai ir grupės, kurie labiausiai įkvėpia ir atsispindi 'The Ranch' muzikoje, tai Herbie Hancock, Zahir Husain, Cory Taylor, Slipknot, Foo Fighters, Karnivool, Dillinger Escape Plan, Black Sabbath, Queens of a Stone Age etc.

Su grupe 'The Ranch' buvome apsilankę Lietuvoje praeitų metų lapkričio mėnesį, pirmojo turo metu. Koncertavome Vilniuje bei Klaipėdoje. Esame pasiruošę sugrįžti pirmai pasitaikiusiai galymybei. Patirtis koncertuojant Lietuvoje buvo puiki ir atsiliepimai is klausytojų pozytyvūs, tad norėtumėm plėsti auditoriją Lietuvoje! Esame koncertavę JK, Belgijoje, Olandijoje, Lenkijoje ir Lietuvoje.

Deja, nesame gerai susipažinę su muzikos scena Lietuvoje, bet tikimės plėsti akiratį ir susitikti Lietuvių atlikėjų ir grupių.

Naudingos nuorodos:

Spotify: https://open.spotify.com/artist/6I2T8jJCooZCyeEdA0WT6z

Facebook: http://facebook.com/ranchtheranch

Komentarai