Pradžia / Garsas / Sound
 

Vilniuje spalio 30-osios vakarą vainikuos ilgai lauktas britų grupės FINK pasirodymas

Rugsėjo 30-ąją Vilniaus menų fabrike „Loftas“ įvyks ilgai lauktas britų muzikos žvaigždžių „Fink“ pasirodymas. Šis koncertas bus ypatingas, nes rugsėjo 15-ąją britų kolektyvas pristatė naują albumą „Resurgam“, todėl lietuviai bus vieni pirmųjų gyvai išgirsiančių pačius naujausius „Fink“ kūrinius. Šiandien yra paskutinė galimybė įsigyti pigiausius vos kelis likusius bilietus į koncertą, nes nuo 18 val. jie brangs.

LOFTAS inf.
2017 m. Rugsėjo 29 d., 15:23
Skaityta: 15 k.
Fink. Tommy N Lance nuotr.
Fink. Tommy N Lance nuotr.

Atsižvelgiant į vėsius rudens vakarus, koncertas iš „Lofto“ terasos bus perkeltas į vidų, todėl likusių bilietų kiekis itin ribotas. „Negalime pažadėti, kad liks bilietų prie durų, nes jų jau dabar liko vos keli, todėl visi, kas nori išgirsti „Fink“, bet dar neturi bilietų, turėtų juos įsigyti jau dabar“, – britų gerbėjus įspėja menų fabriko „Loftas“ vadovas Viktoras Diawara.

Britų trijulė „Lofte“ koncertuos jau antrą kartą. Prieš porą metų pirmąjį koncertą ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse surengusi grupė tikina, kad tąkart pasirodymas „Lofto“ scenoje buvo vienas įspūdingiausių. Visi bilietai į koncertą buvo išpirkti gerokai prieš pasirodymą, o „Lofto“ sienos tiesiog linko nuo gerbėjų gausos, todėl britai vos nulipę nuo scenos pažadėjo sugrįžti ir šį pažadą išpildys jau rytoj.

Populiari britų grupė maišanti elektronikos, bliuzo, R&B ir folk muzikos stilius, Vilniuje pristatys jau devintąjį studijinį albumą „Resurgam“. Grupės solistas ir dainų kūrėjas Finas Greenallas bei ilgamečiai jo bendražygiai būgnininkas, gitaristas Timas Thorntonas ir bosistas Guy'us Whittakeris, niekada nebijojo eksperimentuoti, tačiau naujajame jie skamba dar nuožmiau nuo anksčiau. Iš viso klausytojai naujame albume išgirs dešimt kūrinių, kurie su garsiu prodiuseriu Flood'u (jis yra prodiusavęs tokias grupes, kaip „U2“, „Foals“, „The Killers“, PJ Harvey) buvo įrašyti vos per porą mėnesių. „Fink“ grupės nariai tikina, kad albumas „Resurgam“ yra naujas ir ryškus jų muzikinės karjeros puslapis, į kurį britai sudėjo visą savo širdį, sielą ir jausmus.

Vilniuje susirinkę „Fink“ gerbėjai bus vieni pirmųjų, kurie išgirs visus naujausius britų kūrinius. Koncerto programoje numatyti ir patys populiariausi grupės kūriniai, kuriuos atmintinai žino visi „Fink“ gerbėjai „Looking Too Closely“, „Sort Of Revolution“, „Pilgrim“.

Fink (Fin Greenall) gimė Kornvalyje, debiutinį albumą išleido 2000 m.

Komentarai