Pradžia / Garsas / Sound
 

Legendinis būgnininkas Terry Bozzio į Lietuvą atsiveš didžiausią pasaulyje būgnų komplektą

Jei jums atrodo, kad būgnininkui grupėje tenka antraplanis vaidmuo, šią nuostatą gali pakeisti spalio 31 d. koncertas. Į Lietuvą pirmą kartą atvyks ir milžinišką perkusijos komplektą solo pasirodymui atsigabens legendinis būgnininkas Terry Bozzio. Jis surengs vienintelį koncertą klube „Vakaris“ Vilniuje. Bilietus į Terry Bozzio koncertą platina „Tiketa“ kasos ir internete.

RELAX Live!
2017 m. Rugsėjo 27 d., 09:15
Skaityta: 30 k.
Legendinis būgnininkas Terry Bozzio į Lietuvą atsiveš didžiausią pasaulyje būgnų komplektą

Terry Bozzio gimė 1950 m. San Franciske ir jau nuo šešerių praktikavosi ant savadarbių būgnų. Būdamas trylikos, vaikinas pamatė koncertuojančius „The Beatles“ ir paprašė tėvo užrašyti jį į grojimo mušamaisiais pamokas. Galiausiai jis įgijo muzikinį išsilavinimą ir anksti pradėjo akompanuoti įvairaus žanro muzikos atlikėjams.

Pelnytai mušamųjų instrumentų virtuozu tituluojamas Terry Bozzio tapo geriausiai žinomas dėl bendradarbiavimo su tokiais muzikos grandais, kaip Frankas Zappa ir Jeffas Beckas, be to, jis kritikų liaupsinamas dėl solinių projektų. Šiuo metu būgnininkas populiarina savo paskutinį leidinį “Terry Bozzio Composer Series” koncertiniame Europos ture “An Evening With Terry Bozzio”. Šis koncertas – tai mušamųjų artilerijos solo pasirodymas, sudarytas iš visos būgnininko karjeros kūrybos, įskaitant itin profesionalias improvizacijas. Ir nesvarbu, ar tai būtų atviros privačios būgnų pamokos, ar vieši seminarai, ar koncertinės erdvės: malonus laikas intymiame vakare su Terry Bozzio prie jo monstriško, didžiausio pasaulyje būgnų komplekto salėse visoje Europoje yra garantuotas!

“TERRY BOZZIO - An Evening of Solo Drum Music” – išties unikalus, ekspresyvus, dinamiškas, dvasingas, melodingas, orkestrinis, atmosferinis muzikinis spektaklis su didžiausiu pasaulyje mušamųjų komplektu. Jei dar nematėte Terry prie jo būgnų, vargiai įsivaizduojate, kaip meistriškai jis juos valdo. Bozzio yra mįslingas ir paslaptingas, emocionalus ir žavus muzikantas, kuriam tiesiog buvo lemta sėsti prie būgnų. Jis sugeba pats sau akompanuoti bosinėmis natomis ir tuo pat metu groti solo melodiją, naudodamas aukščiausio laipsnio koordinacijos įgūdžius. Tokiu būdu jis vien tik mušamaisiais išreiškia išbaigtą muzikos dermę. Derindamas džiazinį, klasikinį bei etninį būgnų ritmą, Terry Bozzio pasakoja istorijas, kurios laikinai užhipnotizuoja publiką ir sužavi klausytojus eklektiška patirtimi dėl skambesio kontrasto, įvairovės, intymumo, jaudulio bei aistros.

Naujausias Terry Bozzio albumas “Composer Series” Japonijoje pasirodė 2015 metų pabaigoje, o Europoje - tik 2017 metų pradžioje. 59 kompozicijos su atskira iliustracija kiekvienai jų patalpintos į 4 CD, leidinyje taip pat yra koncertinis DVD su interviu bei lankstinukas vinilo dydžio pakuotėje.

Per kelis dešimtmečius Terry kūrė įvairiausių žanrų muziką, ir geriausius jos pavyzdžius galėsime pirmą kartą išgirsti gyvai Vilniuje, „Vakario“ klube spalio 31 d. Tik nereikia įsivaizduoti, kad tai tiesiog 2 val. trukmės pompastiškas kalimas mušamaisiais. Daugelyje kūrinių Bozzio groja ir solo partijas, ir akompanuoja pats sau, todėl girdime erdvinį skambesį, kuris tiesiog pakelia publiką ant kojų!

Komentarai