Pradžia / Garsas / Sound
 

THE STATION sukūrė įspūdingą patriotinę dainą

Viena geriausių Lietuvos roko grupių THE STATION netikėtai nustebino patriotiška daina, kuri tokia prasminga ir melodinga, kad ją galima dainuoti kaip himną.

Mindaugas Peleckis
2017 m. Rugsėjo 01 d., 23:17
Skaityta: 113 k.
THE STATION sukūrė įspūdingą patriotinę dainą

Savo feisbuko paskyroje grupės THE STATION lyderis Mykolas Katkus, kuris yra šios dainos teksto ir muzikos autorius, apie ją kalbėjo taip:

Kalbėt apie savo meilę tėvynei skeptiškame XXI amžiuje nelengva - mūsų modernus gyvenimas ir prisiimti socialiniai vaidmenys reikalauja išlaikyti distanciją, ironiją arba žodį Lietuva keisti į kokius nors nuasmenintus vaizdinius: "lietus", "namai" ar "dangus". Radijo šlageriai ir popmuzika nuvalkioja visą patriotizmą iki parodijos ir net minėti žodį "lietuvis" galima tik kokiam kontekste kaip keistas ar "prasigėręs" ar "pabėgęs".

Kita vertus, kiekvienai bendruomenei reikia turėti ką dainuoti - už stalo, per krepšinį ar tiesiog naktį. Muzikantai tai jaučia ir daugelis pamėgina parašyti savo "Tautiškos giesmės", "Born in the USA" ar "Trys milijonai" versijas.

Čia - mano bandymas. Šitą dainą parašiau po įvykių Ukrainoje, kai net didžiausiems cinikams paaiškėjo, kad istorijos pabaiga yra atšaukiama. "Nesustok" konstravau kaip karo dainą ar himną, paprastais žodžiais, o distanciją kūrėme per grupės fūzus, Manto solo ir šiek tiek isterišką sunkaus roko skambesį. Pamėginau sudėti tai, kas man mūsų tapatybėje atrodo svarbiausia - užsispyrimas iškęsti ir nepasiduoti, bei suprasti, kad mūsų šalies patriotai yra ir kitos tautos: žydai, karaimai, lenkai ir rusai.

Į albumą nedėjom, bet prieš ZAPAD pratybas tekstas apie žalius žmogeliukus skamba kaip tik.

Belieka pridurti, kad kartu su SVARAS 409 grupė THE STATION dabar yra kiečiausia roko grupė. Didžiuojuosi šia daina, roko ritmu ir įspūdingu klipu įkvepiančia patriotizmą.

Mes niekada nepasiduosim!

Komentarai