Pradžia / Garsas / Sound
 

Per Žolines prasidės MAGICK, NEW AGE ir NAUJŲJŲ HIPIŲ festivalis MAGICK GATHERING

Sunku pasakyti, ar iš kvailumo, ar iš mandrumo, o gal sąmoningai per Žolines (rugpjūčio 15 d.) prasidės ir iki 20 d. Grybo dvaro parke Švenčionyse vyks "nudizmo, laisvės ir meilės nestokojantis tarptautinis festivalis MAGICK GATHERING, atgaivinsiantis šešiasdešimtųjų hipių dvasią". Taip skelbia jo organizatoriai. Festivalyje dalyvaus per 30 grupių ir 16 didžėjų - daugelis iš Lietuvos, tačiau bus ir svečių iš Graikijos, Argentinos, Airijos, Australijos, Šri Lankos, Latvijos ir Rusijos. Pagrindinis festivalio organizatorius Tomas Jonušas festivalio puslapyje (http://magickgathering.com) ar jo feisbuko paskyroje iš pradžių nepaaiškino, ar MAGICK yra žodis, susijęs su juodąja magija, tiksliau, su telemos mokymo įkūrėju Aleisteriu Crowley'iu. Senieji hipiai, kurie dar gyvi, tikriausiai pasibaisės, - su juodąja magija jie niekada neturėjo nieko bendra, tačiau čia Lietuvoje matysime naująją hipių bangą - NEW AGE mokymų prisisėmusią, eklektišką, tą, kuriai nusispjaut, ar šėtonas, ar balvonas, svarbu, kad laisvė ir muzika lietųsi laisvai. Pasiaiškinau, kaip gi čia.

Mindaugas Peleckis
2017 m. Rugpjūčio 07 d., 21:39
Skaityta: 183 k.
Per Žolines prasidės MAGICK, NEW AGE ir NAUJŲJŲ HIPIŲ festivalis MAGICK GATHERING

Ideologija

Prieš kalbant apie grupes, kurios dalyvaus festivalyje, manau, būtina supažindinti būsimus jo dalyvius, kurie nėra informuoti, kur vyksta, kas yra MAGICK. Šį žodį neatsitiktinai su K raide gale pradėjo rašyti žymusis okultistas Aleisteris Crowley'is, kad atskirtų iliuzionistų triukus MAGIC (ar poetinį žodį MAGIC) nuo ritualams skirtos juodosios (tiesą sakant, nėra baltosios magijos, visa magija vienoda) MAGICK. A. Crowley'io telemos (Thelema) mokyme MAGICK yra apibrėžiama kaip mokslas ir menas, skirti atlikti valios aktus ir ritualus, su MAGICK pagalba galima paveikti bet ką. 

Žodis MAGIJA kilo iš PIE (indoeuropiečių prokalbės) šaknies *magh- "galėti, turėti galią", vėliau pateko į senąją persų kalbą (maguš), graikų (magikos), lotynų (magice), senąją prancūzų (magique), galiausiai XIV a. - į anglų kalbą. Jis pakeitė senosios anglų kalbos žodžius wiccecræft ir drycræft (pastarasis kilęs iš airių drui "magas, druidas, kunigas").

Be MAGICK festivalyje bus daug visokių NEW AGE dalykėlių: ufologija, telempatija (telepatija + empatija), sapnų gaudymas ir pan.

O išsigandusius juodosios magijos MAGICK GATHERING organizatoriai rugpjūčio aštuntąją feisbuko paskyroje nuramino: Ne, Aleister Crowley ar kitų mokymų neišpažįstame ir prie nieko nesirišame. Pridėta K raide, kuri, beje, atėjusi iš senesnių nei Crowley laikų, norėjome pasakyti, jog šiuo gatheringu grįžtame prie senesnių laikų, kai dar žmonės labiau tikėjo gamta ir jos stebuklais.

Muzika

Muzikos festivalyje bus daug ir geros. Nemažai grupių man nepažįstamos, tačiau paklausius jų Soundcloud'e, panašu, kad turėtų būti smagu. Na, o yra ir tokių, kurios/kurie net labai gerai pažįstamos/pažįstami: BALTASIS KIRAS, MOVO, TIMID KOOKY, INOVERT, ALGIS FEDIAJEVAS.

Plačiau apie festivalį skaitykite čia:

https://www.facebook.com/events/1861985994039389/?fref=ts.

Komentarai